Smolna
 

Tervetuloa Smolnaan käynnistämään yhden luukun lakihanketta 28.10.

Tervetuloa Smolnassa järjestettävään tilaisuuteen, jossa käynnistetään hallitusohjelman keskeinen hanke yhden luukun palvelujen toteuttamisesta.  Työ lähtee liikkeelle lainsäädäntöhankkeella, jonka avulla voidaan sujuvoittaa suurta määrää lupa-asiointia. Tilaisuudesta on myös suora verkkolähetys.

Ajankohtaista RSS

Suomen delegaatio HABITAT-kokouksessa

Valtiot hyväksyivät YK:n kestävän kaupunkikehityksen tavoitteet

21.10.2016
Maailman valtioiden päämiehet ja ministerit hyväksyivät torstaina 20.10. globaalit kestävän kaupunkikehityksen tavoitteet YK:n asumisen ja kestävän kaupunkikehityksen konferenssissa Ecuadorin Quitossa. Kokoukseen osallistunut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen pitää loppuasiakirjaa (New Urban Agenda) kunnianhimoisena.

Uusista rakennuksista lähes nollaenergiarakennuksia

20.10.2016
Hallitus on antanut tänään eduskunnalle esityksen maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta, joka koskee uusilta rakennuksilta vaadittavaa energiatehokkuutta. Tavoitteena on vähentää rakennusten energian käyttöä ja lisätä uusiutuvan energian osuutta rakennuksen käyttämässä energiassa.

Globaalin kestävän rakentamisen ohjelman välitilinpäätös YK:n kestävän kaupunkikehityksen konferenssissa

20.10.2016
Satakunta kestävän rakentamisen asiantuntijaa kokoontui kuulemaan Suomen vetämän Kestävät rakennukset ja rakentaminen -ohjelman (Sustainable Buildings and Construction, SBC) tuloksia sen ensimmäiseltä puolitoistavuotiskaudelta. Verkostointitapahtuma oli osa laajaa YK:n asumisen ja kestävän kaupunkikehityksen (Habitat III) -konferenssia Quitossa Ecuadorissa. Tilaisuuden avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
Kaikki ajankohtaiset

Suomi ratkomassa maailman kaupungistumisen haasteita

YK:n #kestäväkaupunki-kokouksessa Ecuadorissa peräänkuulutetaan globaalisti sellaisia kestäviä kaupunkeja, joissa halutaan asua, eikä sellaisia, joissa joutuu asumaan.

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.