cancun_juliste

YK:n biodiversiteettikokous käynnissä Meksikossa

Meksikon Cancunissa on parhaillaan käynnissä YK:n biodiversiteettisopimuksen 13. osapuolikokous (COP 13). Kaksiviikkoista kokousta edelsi 2.–3.12. järjestettävä ministeriosuus, jossa Suomea edusti maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Cancunin kokouksen keskeisiä aiheita ovat muun muassa luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttäminen, ekosysteemien ennalistaminen ja merten roskaantuminen. Lue lisää.

Ajankohtaista RSS

Suomi mukaan sitoumuksiin merten muoviroskista ja pölyttäjistä

3.12.2016
Suomi lähtee mukaan kahteen luonnon monimuotoisuutta turvaavaan sitoumukseen, joista päätettiin tänään Cancunissa biodiversiteettisopimuksen osapuolikokouksessa (COP 13). Sitoumukset koskevat merten muoviroskien vähentämistä sekä pölyttäjien ja niiden elinympäristöjen turvaamista. Sitoumuksista päättivät Cancuniin kokoontuneet ministerit. Suomea kokouksessa edusti maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Ministeri Tiilikainen Cancunissa: luonnon monimuotoisuuden eteen tehtävä enemmän

3.12.2016
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen korosti luonnon monimuotoisuuden eteen tehtävää työtä puheessaan biodiversiteettikokouksen (COP 13) korkean tason lounastapaamisessa Meksikon Cancunissa perjantaina.

Yritysten biodiversiteettikilpailun voittaja ratkaistaan 8.12. Tule mukaan tilaisuuteen!

1.12.2016
Ensimmäistä kertaa järjestettävän biodiversiteettikilpailun tavoitteena on nostaa esiin yritysten luonnon monimuotoisuuteen liittyvät parhaat liiketoimintaratkaisut ja niihin liittyvät viestintäkäytännöt. Kilpailussa arvioidaan sekä biodiversiteettiratkaisuja että sitä, miten niistä on viestitty.
Kaikki ajankohtaiset

Mitä luvassa Meksikon biodiversiteettikokouksessa?

Meksikon Cancunissa järjestetään YK:n biodiversiteettikokous 4.–17.12. Kokouksen korkean tason osuuden aikana Suomen valtuuskuntaa johtava maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kertoo videolla ennakko-odotuksiaan. "Luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi tarvitaan vielä paljon työtä", hän sanoo. Seuraa kokousta myös YM:n Twitterissä @yministerio ja tunnisteilla #luontoCOP13 ja #COP13.

 hukkabanneri

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

BLOGIT JA UUTISKIRJEET

Pokan blogi

Jäteasiat puhuttavat

banneri, Pokan blogi

Kohti nollapäästöjä

Kansalaiset ja ilmastonmuutos

Luonnon kirjo 3/2016

Talousmetsien luonnonhoitoa ja päiväperhosia

Klimaatti 2/2016

Kuolleella puulla elävämäpi luonto

Banneri_klimaatti.jpg