AJANKOHTAISTA

Ministeri Tiilikainen
© Kuva: Tapani Mikkola, Metsähallitus

Ministeri Tiilikainen: ”Fluorihiilivietyjen käytön rajoittaminen merkittävä askel ilmastonmuutoksen torjunnalle”

Viime vuoden lokakuussa solmittu kansainvälinen sopimus ilmastoa lämmittävien fluorihiilivetyjen (HFC) käytön rajoittamisesta etenee kohti kansallista toimeenpanoa. ”Fluorihiilivetyjen käytön rajoittaminen oli neuvotteluvoitto ja merkittävä askel ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta. Suomi on sitoutunut sopimukseen ja hallitus antaa esityksen sopimuksen hyväksymisestä eduskunnalle jo kevätistuntokaudella”, sanoo maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Ministeri Tiilikainen: Trump ei voi yksin kaataa Pariisin sopimusta

29.3.2017
Yhdysvaltain presidentti Trumpin tiistaina allekirjoittama energiantuotantoa koskeva asetus uhkaa vähentää USA:n panosta Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoon. Se ei kuitenkaan vaaranna sopimuksen olemassaoloa, arvioi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Lausuntopyyntö Luoteis-Viron tuulivoimalapuiston YVA-selostuksen täydennyksestä

29.3.2017
Ympäristöministeriö on vastaanottanut Viron ympäristöministeriöltä Luoteis-Viron tuulivoimalapuiston ympäristövaikutusten YVA-selostuksen täydennyksen. Viron ympäristöministeriön mukaan, YVA-selostuksen täydennyksessä on otettu huomioon Suomen aikaisemmin antamat kommentit YVA-selostuksesta. Viron toimittamista asiakirjoista mahdollisuus antaa lisäkommentteja. Kommentit tulee toimittaa viimeistään 28.4.2017.

Ministeri Tiilikainen Berliinissä: kiertotalous kestävän kehityksen kärkeen

28.3.2017
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen edusti Suomea 28.3. Berliinissä YK:n Partnership for Action on Green Economy (PAGE) -ministerikonferenssissa. Useiden tapaamisten ohella ministeri toimi tilaisuudessa puheenjohtajana kestävää ja vähähiilistä elämäntapaa koskevassa paneelikeskustelussa.
Kaikki ajankohtaiset

YM TWITTER @YMINISTERIO

YM INSTAGRAM @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

KATSO MYÖS

luontolahjanifi_pikkubanneri_400x100

Suomi100_banneri

hukkabanneri