Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Lauri Ihalainen
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Lauri Ihalainen © Sari Gustafsson

Kiertotalouden tiekartta julki

Suomen kansallinen kiertotalouden tiekartta on nähnyt tänään päivänvalon. Finlandiatalolla julkistettu tiekartta on tehty Sitran johdolla yhteistyössä ympäristöministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, elinkeinoelämän ja muiden merkittävien sidosryhmien kanssa.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toivoo kiertotalouden vauhdittavan Suomen talouskasvua ja kilpailukykyä. ”Tänään julkistettu tiekartta haastaa meidät kaikki muutoksen tekoon. Iloitsen siitä, että useat eri tahot ovat sitoutuneet viemään kiertotaloutta eteenpäin. Tarvitsemme sekä pienimuotoisia, nopeita kokeiluja että pitkän tähtäimen muutospolitiikkaa”, hän sanoo. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Tutkimushaku: Kestävän kulutuksen ja tuotannon politiikan tulevaisuuden haasteiden arviointi

28.9.2016
Ympäristöministeriö toivoo ehdotuksia tutkimusprojekteista Kestävän kulutuksen ja tuotannon politiikan tulevaisuuden haasteiden arvioimiseksi. Tutkimusprojekti on osa ministeriön tutkimus-, ennakointi-, arviointi- ja selvitys (TEAS) – toimintaa. Tutkimusprojekti valitaan avoimella haulla. Hakemukset liitteineen toimitetaan 28.10.2016 klo 16.15 mennessä sähköpostilla ympäristöministeriön kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@ym.fi.

Lausuntopyyntö maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen muuttamisesta

27.9.2016
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja maankäyttö- ja rakennuslain ja -asetuksen muutoksista, joilla täydennetään tiettyjen suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arvioinnista annetun direktiivin täytäntöön panoa kaavoituksen ja maankäytön osalta. Lausunnot toimitetaan 21.10.2016 mennessä osoitteeseen kirjaamo@ym.fi.
Kaikki ajankohtaiset

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.


 

Kurkista pinnan alle vedenalaisen luonnon karttapalvelussa

Mitä Itämeren pinnan alta löytyy? Ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies Penina Blankett kertoo mitä kaikkea uudesta vedenalaisen luonnon karttapalvelusta voi löytää. Lue lisää