Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Tarjouspyyntö Euroopan kulttuuriympäristöpäivät –ohjelmaan 19.1.2017
Ympäristöministeriö pyytää tarjousta Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinointi- ja viestintätoimista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Tarjous ja sen liitteet on laadittava suomen kielellä ja toimitettava viimeistään 13.2.2017 kello 15.00 mennessä ympäristöministeriön kirjaamoon. Hankintailmoitus on julkaistu julkisten hankintojen tietokannassa HILMAssa (hankintailmoitukset.fi) 19.1.2017.
Lue lisää
Sijoitusammattilainen Magdalena Lönnroth Ympäristömerkintälautakunnan puheenjohtajaksi 18.1.2017
Ympäristöministeriö on nimittänyt Ympäristömerkintälautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi Kirkon eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen päällikön ja salkunhoitajan Magdalena Lönnrothin.
Lue lisää
Yritykset & Biodiversiteetti -ohjelman vuosiseminaari Helsingissä 31.1. 16.1.2017
Biodiversiteettikato on yksi aikamme suurimpia uhkatekijöitä, sekä yrityksille että yhteiskunnallemme, mutta aihe on jäänyt ilmastonmuutoksen varjoon. FIBSIn kolmannessa Yritykset & Biodiversiteetti -ohjelman vuosiseminaarissa keskustellaan muun muassa siitä, miten koti- ja ulkomaiset edelläkävijäyritykset ovat integroineet biodiversiteetin osaksi toimintaansa.
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

kärkihankelogo
Hevosenlannan poltto helpottuu 19.1.2017
EU-asetuksen muutoksen myötä tuotantoeläinten lannanpoltto sallitaan jatkossa ilman jätteenpolttolupaa. Suomi on ajanut aktiivisesti etenkin hevosenlannan polttoa koskevia helpotuksia EU-lainsäädäntöön, ja tavoite hevosenlannan hyödyntämisestä energianlähteenä on kirjattu myös hallitusohjelmaan. Tähän asti lainsäädäntö ei ole sallinut hevosenlannan polttoa jätteenpolttolaitoksia lukuun ottamatta missään EU-maassa.
Lue lisää
Korkotukilainoilla voidaan rakentaa 9000 uutta asuntoa ja peruskorjata 4500 12.1.2017
Valtioneuvosto on tänään päättänyt vuoden 2017 valtion tukeman asuntotuotannon hyväksymisvaltuuksien käyttösuunnitelmasta. Tavoitteena on edistää kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa. Valtuuksia jaetaan eduskunnan päätöksen mukaisesti yhteensä 1 410 miljoonan euron edestä.
Lue lisää
Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja käynnistyy 11.1.2017
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi on avattu Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja, jossa maaomistajia kannustetaan perustamaan omalle maalleen luonnonsuojelualue. Valtio sitoutuu omasta puolestaan kampanjaan vastaavalla suojelupanoksella. Suojelu tapahtuu vapaaehtoisesti ja ilman korvausta perustamalla luonnonsuojelulain mukainen yksityinen luonnonsuojelualue (YSA). Kampanja koskee kaikkia yksityisiä maanomistajia, myös yrityksiä ja säätiöitä.
Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 29.6.2015 klo 11.34, päivitetty 27.5.2016 klo 9.59