Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät juhlistavat tarinan voimaa 13.2.2018
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien avajaisjuhlaa vietettiin 7.2. Helsingissä. Tänä vuonna päiviä juhlitaan teemalla ”Tunne perintösi, jaa tarinasi”. Kulttuuriympäristöpäivien pääajankohta on syyskuun alussa.
Lue lisää
Uusi julkaisu jätteeksi luokittelun päättymisestä 8.2.2018
Jätteeksi luokittelun päättymisen hyödyt ja haitat -selvityksessä arvioitiin jätteeksi luokittelun päättävän sääntelyn (End of Waste) tarvetta ja mahdollisuuksia Suomessa.
Lue lisää
Ympäristöministeriö täsmensi asuin-, majoitus- ja työtiloja koskevaa asetusta 6.2.2018
Ympäristöministeriö on antanut asetuksen asuin-, majoitus- ja työtiloista annetun asetuksen muuttamisesta. Muutos koskee asuinrakennuksen ja sen vastapäisen rakennuksen välisen vähimmäisetäisyyden määritelmää.
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Valtakunnallinen viemäröintiohjelma edisti vesihuoltoa ja paransi jäteveden käsittelyä 16.2.2018
Valtakunnallinen viemäröintiohjelma (2012–2016) edisti haja-asutusalueiden vesihuoltoa ja paransi merkittävästi jäteveden käsittelyä ympäristön kannalta herkillä alueilla. Hankkeiden ansiosta noin 44 000 ihmisen jätevedet käsitellään nyt asianmukaisesti aiemman paikallisen ja usein puutteellisen käsittelyn sijaan.
Lue lisää
Selvitys Savonlinnan vuokra-asuntotilanteesta valmistunut 15.2.2018
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ylijohtaja Hannu Rossilahti on toiminut asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen nimittämänä selvityshenkilönä, jonka tehtävänä oli laatia selvitys Savonlinnan vuokra-asuntotilanteesta ja sen vakauttamisesta. Rossilahti on luovuttanut selvityksensä, ja se sisältää useita ehdotuksia vuokrataloyhteisöjen talouden tervehdyttämisestä erityisen vaikeissa talous- ja asuntomarkkinaoloissa.
Lue lisää
Länsi-Lapin suojelupäätökset toteutetaan perustamalla valtionmaiden luonnonsuojelualueita 14.2.2018
Ympäristöministeriö ja Metsähallitus ovat käynnistäneet luonnonsuojelualueiden valmistelun Länsi-Lappiin tähän tarkoitukseen aiemmin osoitetuille valtionmaille. Helmikuussa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa toivotaan paikallisten näkemyksiä valmistelun tueksi.
Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03