Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Lausuntopyyntö Nord Stream 2 -maakaasuputkihankkeen Tanskan osuuden luoteisen reittivaihtoehdon Suomeen kohdistuvista ympäristövaikutuksista 19.10.2018
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja ja mielipiteitä hankkeen Suomeen kohdistuvista ympäristövaikutuksista viranomaisilta, asukkailta ja yhteisöiltä.
Lue lisää
Selvitys: jätteiden energiahyödyntämisen asemaa parannettava 12.10.2018
Suomessa tulisi harkita tiettyjen jätteiden energiahyödyntämisen aseman paran­tamista ja selkeyttämistä osana jätteen käsittelyä ja kierrätystä. Lisäksi on selvittävä, miten jäteperäisten kierrätyspolttoaineiden kilpailukykyä voidaan parantaa. Ehdotukset ovat peräisin VTT:n tuoreesta, ympäristöministeriön tilaamasta selvityksestä.
Lue lisää
mrl_etusivu
Mrluudistus.fi-sivusto on avattu 5.10.2018
Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksesta kertova verkkosivusto on avattu tänään. Sivustolla on tietoa siitä, mitä asioita uudistus koskee, miten työ etenee, koska on luvassa tapahtumia tai muita osallistumisen paikkoja sekä lainvalmistelijoiden yhteystiedot.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Ministeri Tiilikainen vierailulle Japaniin 19.10.2018
Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vierailee Japanissa 21.-22.10.2018. Ministeri pitää Suomen tervehdyspuheenvuoron Sitran ja Japanin ympäristöministeriön järjestämässä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum WCEF) Yokohamassa. Järjestyksessä toiseen Maailman kiertotalousfoorumiin on ilmoittautunut yli 1000 vierasta 70 eri maasta.
Lue lisää
Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on Suomen paras maisemahanke 2018 19.10.2018
Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on palkittu Suomen parhaana maisemahankkeena 2018. Kyseessä on upea yhdistelmä Kotkan puistoja, vesistöjä ja arkkitehtuurin parhaita paloja. Palkinnon luovutti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen Helsingissä.
Lue lisää
Väestöltään vähenevien paikkakuntien vuokrataloyhteisöille esitetään parempia tukitoimia 18.10.2018
Hallitus on antanut tänään eduskunnalle esityksen, jolla kehitettäisiin valtion tuella rahoitettuja ARA-asuntoja omistavien vuokra- ja asumisoikeustaloyhteisöjen taloudellisia tukitoimenpiteitä. Monilla paikkakunnilla vuokra-asuntojen kysyntä vähenee ja asuntoja jää tyhjilleen, kun väestö ja työpaikat siirtyvät kasvukeskuksiin.
Lue lisää
Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03