Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Julkaisu: Aktiivinen kuluttaja haastaa ilmastopolitiikan 28.6.2016
Ympäristötiedon foorumin tuoreessa ”Aktiivinen kuluttaja haastaa ilmastopolitiikan” -julkaisussa pohditaan kuluttajan roolia ilmastopolitiikassa ja ohjauskeinojen valintaa: tulisiko kuluttajia hellästi tuupata oikeaan suuntaan vai ottaa käyttöön erilaisia kulutusta rajoittavia, radikaalimpia keinoja?
Lue lisää
Raportti Metsämaa kaavoituksessa -hankkeesta valmistunut 22.6.2016
Ympäristöministeriö on julkaissut raportin Metsämaa kaavoituksessa -hankkeesta. Hankkeen tarkoituksena on kehittää kaavoitusta ja sen ohjausta metsämaahan kohdistuvan suunnittelun osalta.
Lue lisää
Julkaisu tarjoaa näkökulmia rakennetun ympäristön turvallisuuteen 22.6.2016
Ympäristöministeriön tuoreessa julkaisussa käsitellään rakennetun ympäristön vaikutusta turvallisuuteen ja turvallisuudentunteeseen. Julkaisu on tarkoitettu suunnittelijoille, asiantuntijoille, päättäjille ja asukkaille sekä muille, jotka ovat kiinnostuneet perehtymään rakennetun ympäristön turvallisuuteen liittyviin hyvin monenlaisiin eri näkökulmiin.
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Vuokratalojen lyhytaikaisille korkotukilainoille osoitetaan hyväksymisvaltuutta 80 milj. euroa 29.6.2016
Valtioneuvosto on tänään tehnyt muutoksen tammikuussa vahvistettuun vuoden 2016 valtion tukeman asuntolainoituksen hyväksymisvaltuuksien käyttösuunnitelmaan. Vuoden toisen lisätalousarvion mukaan vuokratalojen lyhytaikaisille korkotukilainoille osoitetaan valtuutta 80 milj. euroa. Tällä valtuudella arvioidaan voitavan aloittaa 500 asunnon rakentaminen vuonna 2016.
Lue lisää
Keski-Pohjanmaan 4. vaihemaakuntakaava luo edellytyksiä tuulivoimarakentamiselle 22.6.2016
Ympäristöministeriö on vahvistanut Keski-Pohjanmaan 4. vaihemaakuntakaavan. Kaava käsittelee tuulivoimaa sekä maisemaa ja kulttuuriympäristöä.
Lue lisää
Hallituksen kärkihanke
Kärkihanke digitalisoi kiinteistö- ja rakentamisalan: toimintaympäristö ketteräksi, tieto liikkeelle ja kokeiluilla uutta bisnestä 27.6.2016
Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittava hanke uudistaa alaa tulevina vuosina monin tavoin. Jatkossa esimerkiksi rakentamisen ja kaavoituksen julkinen tieto avataan kaikkien käyttöön, sujuvasti yhteen toimivat järjestelmät ja yhtenäiset toimintatavat notkeuttavat prosesseja ja joukko kokeiluhankkeita luo uutta liiketoimintaa.
Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 29.6.2015 klo 11.34, päivitetty 27.5.2016 klo 9.59