Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Kärkihanke paransi Suomen osaamista ravinteiden kierrätyksessä 17.1.2019
Hallituksen kärkihankkeesta ravinteiden kierrätyksen lisäämiseksi ja Itämeren ja vesiensuojelun tehostamiseksi on valmistunut ulkopuolinen vaikuttavuuden arviointi. Arvioinnin perusteella jäteveden ravinteiden talteenoton kokeilut ovat onnistuneet hyvin, hevosenlanta on saatu paremmin käyttöön lannoitteena ja polttoaineena, ja ravinteiden kierrätyksen koordinointiin ja viestintään perustetut hankkeet tekivät tuloksellista työtä.
Lue lisää
Itämeren suojelukomissio laatii Suomen johdolla kunnianhimoista merensuojelusuunnitelmaa 15.1.2019
Suomi on Itämeren suojelukomission, Helcomin, puheenjohtajana kahden vuoden ajan vuosina 2018-2020. Puheenjohtajana Suomi on keskeisesti vaikuttamassa siihen, minkälaista yhteistyötä Itämeren alueella tehdään ja mihin merensuojelun panokset laitetaan. Suomen puheenjohtajakaudella uudistetaan keskeisin Itämeren suojelun suunnitelma Helcomin Baltic Sea Action Plan.
Lue lisää
Opas: Myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa 10.1.2019
Ympäristöministeriön tuore opas tarjoaa konkreettisia ohjeita suojeltujen ja muiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Tuore arvio Suomen luontotyyppien uhanalaisuudesta tiedeyhteisön mittavan ponnistuksen tulos 21.12.2018
18.12. julkaistu arvio Suomen luontotyyppien uhanalaisuudesta on mittava katsaus kaikkiin maamme luontotyyppeihin mereltä tuntureille asti. Tuore ”punainen kirja” on maailmanlaajuisestikin katsottuna ainutlaatuisen kattava ja perusteellinen.
Lue lisää
Väestöltään vähenevien paikkakuntien ARA-vuokrataloyhteisöille paremmat tukitoimet 18.1.2019
Tasavallan presidentti on vahvistanut 18.1.2019 lait, joilla pystytään puuttumaan aiempaa varhaisemmassa vaiheessa tyhjistä ARA-asunnoista johtuviin vuokrataloyhteisöjen taloudellisiin vaikeuksiin.
Lue lisää
Professori Janne Kotiahosta Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja 18.1.2019
Paneeli etsii ratkaisuja ihmiskunnan kohtalonkysymyksiin, professori sanoo.
Lue lisää
Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03