Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Teknologiasta tukea ikääntyneiden kotona asumiseen 29.8.2016
Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmassa on käynnistetty kansainvälinen selvitys älyteknologiaratkaisuista yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön sekä Tekesin kanssa. Loppuvuodesta valmistuvan selvityksen tuloksia hyödynnetään ikääntyneiden kotona asumista tukevan teknologian kehittämisessä ja levittämisessä.
Lue lisää
Lapissa vähän ympäristömyrkkyjä, riskeinä ilmastonmuutos ja uudet kemikaalit 24.8.2016
Juuri julkaistun tutkimusraportin mukaan Suomen Lapin ympäristö on puhdas, vaikka pieniä määriä ympäristömyrkkyjä löytyykin ilmasta, vedestä ja eliöistä. Arktisen alueen huolenaiheena ovat kaukaa kulkeutuvat aineet sekä ihmisen toiminnan lisääntyminen.
Lue lisää
Julkaisu: Linnustovaikutusten arviointi tuulivoimarakentamisessa 23.8.2016
Ympäristöministeriön tuore julkaisu valottaa tuulivoimarakentamisen vaikutuksia linnustoon. Julkaisussa tarkastellaan tuulivoimarakentamisen linnustovaikutuksia ja niiden selvittämistä ja arviointia kaavoituksessa ja ympäristövaikutusten arvioinnissa. Tuulivoimarakentamisen vaikutuksia linnuston voi vähentää esimerkiksi sijoittamalla ja ryhmittelemällä tuulivoimaloita lintujen kannalta kestävästi.
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Metsahallitus_Anu_Riihimäki
Natura 2000 -verkostoa täydennetään merialueilla 25.8.2016
Ympäristöministeriö päivittää Natura 2000 -alueiden luonnontieteellisiä tietoja ja täydentää Natura 2000 -verkostoa.
Lue lisää
Pikkuvalaiden suojelijat kokoontuvat Suomessa 26.8.2016
Suomessa järjestetään 30.8.–1.9. Itämeren ja Pohjanmeren pikkuvalaiden suojelusopimuksen, ASCOBANS:in, 8. osapuolisopimus. Kokouksessa tarkastellaan sopimuksen täytäntöönpanoa neljän viime vuoden ajalta ja sovitaan seuraavien vuosien suojelutoimenpiteet. Päätösehdotuksien aiheina ovat muun muassa sivusaalisasiat, merienergia, ihmisen aiheuttama melu, PCB-aineet sekä vedenalaiset ammukset. Itämerellä ja Suomessa esiintyy ainoastaan yksi valaslaji: äärimmäisen uhanalainen Itämeren pyöriäinen.
Lue lisää
Jätelain muutos sekä jätelain ja hankintalain yhteensovittaminen vaativat tarkempaa selvitystä 23.8.2016
Ympäristöministeriössä on aloittanut työryhmä, jonka tehtävänä on valmistella yhdyskuntien jätehuollon vastuunjakoa koskevaa uudistusta sekä selvittää jätelain ja hankintalain yhteensovittamista.

Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 29.6.2015 klo 11.34, päivitetty 27.5.2016 klo 9.59