Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Globaalin kestävän rakentamisen ohjelman välitilinpäätös YK:n kestävän kaupunkikehityksen konferenssissa 20.10.2016
Satakunta kestävän rakentamisen asiantuntijaa kokoontui kuulemaan Suomen vetämän Kestävät rakennukset ja rakentaminen -ohjelman (Sustainable Buildings and Construction, SBC) tuloksia sen ensimmäiseltä puolitoistavuotiskaudelta. Verkostointitapahtuma oli osa laajaa YK:n asumisen ja kestävän kaupunkikehityksen (Habitat III) -konferenssia Quitossa Ecuadorissa. Tilaisuuden avasi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
Lue lisää
Laatutekijät tulossa mukaan kiinalaiseen kaupunkisuunnitteluun 19.10.2016
Euroopassa, Pohjoismaat mukaan lukien, kaupunkilaiset niin isoissa kuin pienissäkin kaupungeissa osaavat vaatia laadukasta yhteistä tilaa. Käytäntö on osoittanut, että kaupunkitilat myös otetaan aktiiviseen käyttöön - ihmiset tulevat, jos tilaa on. Kaupunkitilan merkitys alan keskusteluissa näkyy myös YK:n asumisen ja kestävän kaupunkikehityksen konferenssissa (Habitat III) Quitossa.
Lue lisää
Turvallisempia kaupunkeja tytöille ja naisille teknologian avulla? 18.10.2016
Voisiko teknologian avulla tehdä kaupungeista älykkäämpiä ja turvallisempia tytöille ja naisille? Tätä pohdittiin yhdessä lukuisista sivutapahtumista, joita järjestetään YK:n asumisen ja kestävän kaupunkikehityksen konferenssissa Quitossa Ecuadorissa 20. lokakuuta saakka.
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Uusista rakennuksista lähes nollaenergiarakennuksia 20.10.2016
Hallitus on antanut tänään eduskunnalle esityksen maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta, joka koskee uusilta rakennuksilta vaadittavaa energiatehokkuutta. Tavoitteena on vähentää rakennusten energian käyttöä ja lisätä uusiutuvan energian osuutta rakennuksen käyttämässä energiassa.
Lue lisää
Ympäristöministeriön asetusluonnos rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta 18.10.2016
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja ympäristöministeriön asetusluonnoksesta rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä annetun ympäristöministeriön asetuksen muuttamisesta.
Lue lisää
Hallituksen kärkihanke
Uusi lakihanke käyntiin lupa-asioinnin sujuvoittamiseksi 18.10.2016
Ympäristöministeriö on asettanut lainsäädäntöhankkeen, joka sovittaa yhteen ympäristöllisiä menettelyjä. Uudistus koskisi muun muassa ympäristölupia, vesilain mukaisia lupia, luonnonsuojelulain mukaisia poikkeuspäätöksiä, ympäristövaikutusten arviointia ja rakennuslupia. Tavoitteena on tehdä lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.
Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 29.6.2015 klo 11.34, päivitetty 27.5.2016 klo 9.59