Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Raportti: Vihreä infrastruktuuri huomioitava päätöksenteossa 22.6.2017
Ympäristöministeriö on julkaissut raportin, jossa esitetään suosituksia nykyisen sään­telyn kehittämiseksi vihreää infrastruktuuria säilyttävään ja parantavaan suuntaan.
Lue lisää
VAHTI muuttuu YLVAksi – ympäristölupien valvonnan sähköinen asiointi uudistuu 21.6.2017
Ympäristönsuojelun tietojärjestelmien valvontaosioon tehdään uudistus, joka tehostaa ympäristölupien valvontaa ja helpottaa toiminnanharjoittajien arkea. Lisäksi järjestelmään saadaan uudistuksen myötä kerättyä kuntien valvomien toimintojen ympäristötiedot.
Lue lisää
Pohjoismaiden neuvosto on valinnut ehdokkaat ympäristöpalkinnon saajaksi 20.6.2017
Pohjoismaiden neuvosto jakaa vuosittain ympäristöpalkinnon pohjoismaiselle yritykselle, järjestölle tai henkilölle. Tänä vuonna palkinnon teemana ovat innovaatiot, jotka ovat omalla toiminnallaan tehneet tutuksi, kehittäneet tai edistäneet jätteettömiä ratkaisuja.
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Vesiyrityksille ovet auki Kiinaan – Turussa rakennetaan syyskuussa yhteistyötä 22.6.2017
Kiinan ja EU:n välisestä vesiyhteistyöstä järjestetään korkean tason poliittinen kokoontuminen syyskuussa Turussa. Tilaisuudessa keskustellaan YK:n kestävän kehityksen vesitavoitteista, vedestä kiertotaloudessa sekä vahvistetaan Kiinan ja Euroopan vesiyritysten yhteistyötä.
Lue lisää
Kärkihankerahoitusta vesistöjen kunnostukseen 22.6.2017
Ympäristöministeriö jakaa noin neljä miljoona euroa hankkeisiin, joissa innovatiivisin ja konkreettisiin keinoin parannetaan vesien tilaa, tehostetaan ravinteiden kierrätystä ja verkostoidutaan. Rahaa jaetaan kattavasti eri puolella Suomea toteutettaville hankkeille.
Lue lisää
Pyöriäiskampanja käynnistyy – kansalaisten näköhavainnot tärkeässä roolissa 21.6.2017
Ympäristöministeriö ja Ahvenanmaan maakuntahallitus keräävät havaintotietoja Itämerellä äärimmäisen uhanalaisesta pyöriäisestä. Pyöriäinen on ainoa Itämerellä säännöllisesti esiintyvä valaslaji ja sen Itämeren pääaltaan kannan koon arvioidaan olevan tällä hetkellä vain noin 500 yksilöä. Havaintoja kerätään yleisöhavaintokampanjan avulla ja akustisella seurannalla.
Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03