Rahoitushaku avoinna ­kansalaisen hiilijalanjälkeä pienentäville kokeiluille

Uutinen 12.2.2019 klo 14.05

Onko sinulla idea, jolla arjesta tulisi vähäpäästöisempää? Nyt voit saada 5000 euroa rahoitusta sen kehittämiseen!

Ympäristöministeriön kokeiluhaussa etsitään ratkaisuja, joilla päästöt vähenevät arkiliikkumisessa, kuten työ-, koulu- ja harrastusmatkoilla tai joilla jo olemassa olevat energiatehokkuusratkaisut tulisivat kodeissa käyttöön. Uusia ratkaisuja etsitään myös kestävän paikallisen kuluttamisen edistämiseen – teemassa ratkaisut voivat liittyä myös kasvatukseen tai viestintään. Ratkaisijoiksi kutsumme kaikki kansalaiset, järjestöt, kunnat ja yritykset.

Ilmastonmuutos on monisyinen ongelma, johon on vaikea löytää yksiselitteisiä ratkaisuja. Sekä merkittävät rakenteelliset muutokset että paikalliset ruohonjuuritason teot ovat tarpeen.

Ilmastonmuutosta torjutaan monella tasolla: henkilökohtaiset valinnat ja isot poliittiset päätökset ovat tärkeitä, mutta oma roolinsa on myös yhteisöjen paikallisilla toimilla. Tämä kokeiluhaku on mahdollisuus osallistua ilmastotoimiin muutenkin kuin vain oman henkilökohtaisten valintojen kautta, kertoo Johanna Kentala-Lehtonen ympäristöministeriöstä.

- Erityisesti mukaan toivotaan toimijoita yhdistäviä paikallistason ratkaisuja, Kentala-Lehtonen lisää.

Haku on auki 30.1.-6.3. Haun ensimmäisessä vaiheessa kokeiluille on varattu 75 000 euroa, 5000 euroa kokeilua kohden ja jatkokehittämisen syksyllä 25 000 euroa.

Lisätiedot

Erityisasiantuntija Johanna Kentala-Lehtonen, etunimi.sukunimi-sukunimi@ym.fi, p. 0295 250 358