Tiedotteet

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Lisää vaikuttavuutta ja joustoa erityisryhmien investointiavustuksiin 27.10.2016
  Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen, joka koskee valtion varoista myönnettäviä investointiavustuksia erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden asumisolojen parantamiseksi. Esityksellä tuettaisiin ikääntyneiden kotona asumista, selkeytettäisiin avustusjärjestelmää ja parannettaisiin erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden oikeusturvaa.
 • Ari Niiranen nimitetty ympäristöministeriön ylijohtajan virkaan 27.10.2016
  Valtioneuvosto on tänään nimittänyt Ari Niirasen ympäristöministeriön ylijohtajan viransijaiseksi ajalle 1.12.2016-31.8.2021. Ylijohtaja toimii ministeriön luontoympäristöosaston päällikkönä. Viran nykyinen haltija, ylijohtaja Timo Tanninen jäi virkavapaalle 1.9.2016.
 • Valtakunnallinen Vihervuosi huipentui – Metsähallituksen Lammaspaimenviikoista Suomen paras maisemahanke 27.10.2016
  Valtakunnallisen Vihervuoden (Gröna Året) päätösseminaaria vietettiin Helsingin Säätytalolla 27.10. Vihervuoden teemana on ollut Kestävä suomalainen maisema, ja vuoden mittaan ympäri maata on järjestetty yli 400 tapahtumaa viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta.
 • Valtio kannustaa maanomistajia perustamaan luonnonsuojelualueita Suomen juhlavuoden kunniaksi 25.10.2016
  Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi avataan kampanja, jossa maanomistaja voi perustaa omalle maalleen suojelualueen. Alue voi olla metsää tai suota. Valtio sitoutuu omasta puolestaan kampanjaan vastaavalla suojelupanoksella. Suojelu tapahtuu vapaaehtoisesti ja ilman korvausta perustamalla luonnonsuojelulain mukainen yksityinen luonnonsuojelualue (YSA). Kampanja koskee kaikkia yksityisiä maanomistajia, myös yrityksiä.
 • Metsähallituksen linjaukset uudistettiin 25.10.2016
  Maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö ovat valmistelleet yhdessä ehdotuksen Metsähallituksen uusista omistajapoliittista linjauksista vuoteen 2020 saakka. Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli linjaukset istunnossaan 25.10.2016.
 • Valtiot hyväksyivät YK:n kestävän kaupunkikehityksen tavoitteet 21.10.2016
  Maailman valtioiden päämiehet ja ministerit hyväksyivät torstaina 20.10. globaalit kestävän kaupunkikehityksen tavoitteet YK:n asumisen ja kestävän kaupunkikehityksen konferenssissa Ecuadorin Quitossa. Kokoukseen osallistunut maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen pitää loppuasiakirjaa (New Urban Agenda) kunnianhimoisena.
 • Uusista rakennuksista lähes nollaenergiarakennuksia 20.10.2016
  Hallitus on antanut tänään eduskunnalle esityksen maankäyttö- ja rakennuslain muutoksesta, joka koskee uusilta rakennuksilta vaadittavaa energiatehokkuutta. Tavoitteena on vähentää rakennusten energian käyttöä ja lisätä uusiutuvan energian osuutta rakennuksen käyttämässä energiassa.
 • Ympäristöministeriön asetusluonnos rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta 18.10.2016
  Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja ympäristöministeriön asetusluonnoksesta rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä annetun ympäristöministeriön asetuksen muuttamisesta.
 • Maatalous- ja ympäristöministeri Tiilikainen vierailee Perussa 18.10.2016
  Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vierailee Perussa 20.-21.10.2016. Ministeri Tiilikainen tapaa vierailullaan Perun ympäristöministeri Elza Galarzan, maatalousministeri José Manuel Hernández Calderónin ja energia- ja kaivosministeri Gonzalo Tamayon maan pääkaupungissa Limassa.
 • Uusi lakihanke käyntiin lupa-asioinnin sujuvoittamiseksi 17.10.2016
  Ympäristöministeriö on asettanut lainsäädäntöhankkeen, joka sovittaa yhteen ympäristöllisiä menettelyjä. Uudistus koskisi muun muassa ympäristölupia, vesilain mukaisia lupia, luonnonsuojelulain mukaisia poikkeuspäätöksiä, ympäristövaikutusten arviointia ja rakennuslupia. Tavoitteena on tehdä lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.
Lisää tiedotteita