Tiedotteet

Uusimmat tiedotteet

RSS
 • Pikkuvalaiden suojelijat kokoontuvat Suomessa 26.8.2016
  Suomessa järjestetään 30.8.–1.9. Itämeren ja Pohjanmeren pikkuvalaiden suojelusopimuksen, ASCOBANS:in, 8. osapuolisopimus. Kokouksessa tarkastellaan sopimuksen täytäntöönpanoa neljän viime vuoden ajalta ja sovitaan seuraavien vuosien suojelutoimenpiteet. Päätösehdotuksien aiheina ovat muun muassa sivusaalisasiat, merienergia, ihmisen aiheuttama melu, PCB-aineet sekä vedenalaiset ammukset. Itämerellä ja Suomessa esiintyy ainoastaan yksi valaslaji: äärimmäisen uhanalainen Itämeren pyöriäinen.
 • Natura 2000 -verkostoa täydennetään merialueilla 25.8.2016
  Ympäristöministeriö päivittää Natura 2000 -alueiden luonnontieteellisiä tietoja ja täydentää Natura 2000 -verkostoa.
 • Jätelain muutos sekä jätelain ja hankintalain yhteensovittaminen vaativat tarkempaa selvitystä 23.8.2016
  Ympäristöministeriössä on aloittanut työryhmä, jonka tehtävänä on valmistella yhdyskuntien jätehuollon vastuunjakoa koskevaa uudistusta sekä selvittää jätelain ja hankintalain yhteensovittamista.

 • Vantaan kaupungille lunastuslupa Saraksen tilan määräalaan 19.8.2016
  Ympäristöministeriö on myöntänyt Vantaan kaupungille lunastusluvan Luoteis-Vantaalla sijaitsevaan noin 43 hehtaarin suuruiseen määräalaan Saraksen tilasta.
 • Ympäristöministeriö vahvisti Pohjois-Karjalan 4. vaihemaakuntakaavan 18.8.2016
  Ympäristöministeriön tänään vahvistamassa Pohjois-Karjalan 4. vaihemaakuntakaavassa käsitellään koko maakunnan osalta taajama- ja keskusta-alueita sekä vähittäiskaupan suuryksiköiden sijoittumista ja mitoitusta. Esillä on myös Kontiolahden lakkautetun varuskunnan maankäyttö, Nurmeksen uusi bioteollisuusalue ja Joensuun seudun ampumarata.
 • Löydä lähiympäristösi värit – #ympäristönvärit-valokuvakilpailu 16.8.–9.10.2016 16.8.2016
  Syksy on parasta aikaa kiinnittää katse väreihin. Löydä lähiympäristösi värit, ota kuva ja osallistu kilpailuun.
 • Ympäristöministeriön ehdotus hallinnonalan vuoden 2017 talousarvioksi 12.8.2016
  Ympäristöministeriön ehdotus vuoden 2017 talousarvioesitykseen omalle hallinnonalalle on yhteensä noin 185 miljoonaa euroa, mikä on 16,5 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuoden 2016 varsinaisessa talousarviossa. Muutos johtuu muun muassa Suomen ympäristökeskuksen toimintamenojen vähenemisestä, Metsähallituksen julkisten hallintomenojen kertaluonteisen siirron poistumisesta talousarviosta, alusinvestointien vähenemisestä viime vuoteen verrattuna sekä aiemmin tehdyistä valtiontalouden kehysmuutoksist
 • Maailman ylikulutuspäivä on tänään – jos kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset, tarvittaisiin 3,4 maapalloa 8.8.2016
  Tänään maanantaina 8. elokuuta ihmiset ovat käyttäneet loppuun maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat. Maailman ylikulutuspäivä on aikaistunut vuosi vuodelta: viime vuonna se oli 13. elokuuta. Suurin syy ylikulutuspäivän aikaistumiseen on alati suureneva hiilijalanjälkemme. Omaa ekologista jalanjälkeä voi pienentää esimerkiksi suosimalla uusiutuvaa energiaa ja tekemällä kestäviä ruokavalintoja.
 • Suomen kestävän kehityksen työ sai kiitosta YK:ssa 21.7.2016
  YK:ssa sovittiin syksyllä 2015 koko maailmaa koskevat yhteiset kestävän kehityksen tavoitteet ja toimintaohjelma, Agenda 2030. Suomi raportoi tiistaina YK:ssa suunnitelmistaan ohjelman toimeenpanemiseksi ensimmäisten maiden joukossa. Suomen esitys sai innostuneen vastaanoton. Suomen mallin esitellyt maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen nosti esiin Suomen kulmakiviä kestävän kehityksen toimeenpanossa.
 • Ministeri Tiilikainen: EU-komission esitys Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanosta kova tavoite Suomelle 20.7.2016
  EU-komissio antoi tänään puuttuvat esitykset Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanosta Euroopan unionissa. Jo aiemmin on annettu esitys teollisuutta ja energiantuotantoa koskevasta päästökaupasta. Tänään annettu esitys jäsenvaltioiden päästövähennysvelvoitteista täydentää ilmastotoimet päästökaupan ulkopuolisilla sektoreilla, eli koskee liikennettä, lämmitystä, jätehuoltoa ja maataloutta. Lisäksi komissio antoi ehdotuksen maankäyttö- ja metsäsektorin päästöjen ja nielujen laskennasta.
Lisää tiedotteita