EU:n ilmastopaketin toimeenpano ja Pariisin sopimuksen tilanne ympäristöministerikokouksen keskustelunaiheina

Tiedote 16.6.2017 klo 12.30

EU:n ympäristöministerit kokoontuvat Luxemburgiin maanantaina 19.6. Ministerit keskustelevat kahdesta päästökaupan ulkopuolista alaa koskevasta lainsäädäntöehdotuksesta: vuoden 2030 ilmastotavoitteiden taakanjaosta jäsenvaltioiden kesken sekä metsä- ja maankäyttösektorin roolista ilmastokehyksessä. Lisäksi aihelistalla on Pariisin sopimuksen ajankohtainen tilanne ja erityisesti Yhdysvaltain vetäytyminen sopimuksesta. Suomea kokouksessa edustaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Ministeri Tiilikainen painottaa, että Pariisin sopimukseen sitoutuneiden maiden on nyt tiivistettävä yhteistyötään ja EU:n vahvistettava ilmastojohtajuuttaan.

”Tämän vuoksi on tärkeää, että EU etenee myös omaa ilmastopakettia koskevissa neuvotteluissaan mahdollisimman nopeasti ja löytyisi sopu, jonka avulla EU voi panna ripeästi toimeen Pariisin sopimuksen mukaiset sitoumuksemme”, Tiilikainen sanoo.

Kokouksessa on myös määrä hyväksyä päätelmät komission toimintasuunnitelmasta luontoa, ihmistä ja taloutta varten. Suomi pitää toimintasuunnitelmaa tasapainoisena kokonaisuutena.

Lisätiedot:

Neuvotteleva virkamies Tuija Talsi, ympäristöministeriö, p. 0295 250 285, etunimi.sukunimi@ym.fi (taakanjako)

Metsäneuvos Heikki Granholm, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 130, etunimi.sukunimi@mmm.fi (maankäyttö- ja metsäsektorin asiat)

Ministerin erityisavustaja Jyrki Peisa, ympäristöministeriö, p. 050 364 0836, etunimi.sukunimi@ym.fi

Ylitarkastaja Mervi Mattila, ympäristöministeriö p. 050 436 0780, etunimi.sukunimi@ym.fi