Ministeri Tiilikainen YK:n ympäristökokouksen johtokunnan tapaamiseen Nairobiin 22.-23.3

Tiedote 21.3.2018 klo 10.09

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu 22.-23.3. YK:n ympäristökokouksen (UNEA) johtokunnan kokoukseen Nairobissa. Ministeri Tiilikainen toimii kymmenhenkisessä johtokunnassa EU:n ja muiden länsimaiden ryhmän edustajana. Hän tapaa matkalla myös Kenian uuden ympäristöministeri Keriako Tobikon, jonka kanssa on tarkoitus keskustella Suomen ja Kenian välisen pitkäaikaisen ympäristö- ja metsäyhteistyön jatkosuunnitelmista.

Johtokunnan kokouksessa käynnistetään maaliskuussa 2019 järjestettävän UNEA:n 4. istunnon valmistelut. Keskeisin päätös koskee seuraavan UNEA-istunnon teemaa, joksi on ehdolla muun muassa kestävä kulutus- ja tuotanto sekä innovaatiot. Johtokunta keskustelee myös UNEA:n viesteistä YK:n kestävän kehityksen korkean tason poliittiselle foorumille (High level political forum on sustainable development), mihin ministeri Tiilikainen osallistuu ensi heinäkuussa. YK:n ympäristökokouksen tehtävä on ohjata kestävän kehityksen 2030 Agendan ympäristöulottuvuuden toimeenpanoa, ja Suomi pitää UNEA:n ja korkean tason poliittisen foorumin yhteistyötä tärkeänä.

UNEA:n johtokunta vastaa erityisesti korkean tason poliittisista asioista, esimerkiksi YK:n ympäristöohjelman ja YK:n yleiskokouksen välisestä yhteistyöstä.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Tuulia Toikka, ympäristöministeriö, p. 040 552 4054, etunimi.sukunimi@ym.fi