Tiedotteet 2018

Tiedotteet

RSS
 • Ympäristöministeriön energiahukkajahti aktivoi yli 800 taloyhtiötä 13.3.2018
  Ympäristöministeriön johdolla toteutetussa energiatehokkuuskampanjassa haastettiin Suomen taloyhtiöt toteuttamaan yksinkertaisia keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi.
 • Osaamiskeskus vauhdittamaan kestäviä ja innovatiivisia julkisia hankintoja 13.3.2018
  Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen lisäämiseksi perustettu verkostomainen osaamiskeskus, KEINO, on käynnistänyt toimintansa. Osaamiskeskuksen tavoitteena on parantaa julkisten hankintojen ja palvelujen vaikuttavuutta ja laatua.
 • Selvitys: kehitysvammaisten asumiseen kaivataan lisää vaihtoehtoja 12.3.2018
  Ympäristöministeriön tilaama selvitys kehitysvammaisten ihmisten asumisen yhdenvertaisuudesta on valmistunut. Selvityksen mukaan kehitysvammaiset eivät ole vielä yhdenvertaisessa asemassa muiden tuetuissa vuokra-asunnoissa asuvien kanssa, vaikka monia parannuksia on saatu aikaan.
 • Ympäristöministeriö käynnistää tiekartan valmistelun muoviongelman taklaamiseksi 8.3.2018
  Ympäristöministeriö käynnistää kansallisen tiekartan valmistelun muovin aiheuttamien ympäristöongelmien torjumiseksi. Ympäristöministeriö asettaa maaliskuussa yhteistyöryhmän, jossa ovat mukana keskeiset ministeriöt, järjestöt ja tutkimuslaitokset. Yhteistyöryhmää johtaa kansanedustaja Hanna Kosonen. Hän on toiminut muun muassa puheenjohtajana Pohjoismaiden neuvoston ympäristövaliokunnassa.
 • Itämeren rantavaltiot ja EU haluavat kiristää tahtia Itämeren suojelussa 6.3.2018
  Itämeren suojelusta vastaavat rantavaltioiden ministerit ja Euroopan komissio päättivät tänään Itämeren suojelun toimintaohjelman päivittämisestä vuosille 2021-2030. ”Pidämme kiinni tavoitteesta saavuttaa Itämeren ympäristön hyvä tila, vaikka siihen on edelleen matkaa. Itämeren mailla on vielä kolme vuotta aikaa työskennellä voimassa olevan toimintaohjelman hyväksi”,Suomen delegaaasunto-, energia- ja ympäristöministeri Tiilikainen sanoi Itämeren suojelukomission (HELCOM) kokouksessa Brysselissä.
 • Ministeri Tiilikainen ympäristöneuvostossa: Kiertotalous auttaa muoviongelman ratkaisemisessa 5.3.2018
  ”Suomi on kiertotalouden edelläkävijä ja tukee Euroopan komission julkaisemaa kiertotalouden minipakettia, erityisesti EU:n muovistrategiaa”, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen totesi tänään Euroopan unionin ympäristöneuvoston kokouksessa. Ministeri Tiilikaisen mukaan Suomi tukee muiden pohjoismaiden kanssa mikromuovien kieltämistä kosmetiikassa ja toivoo komission etenevän asiassa ripeästi.
 • KIRA-digin viimeinen kokeiluhankehaku käynnistyy – vielä miljoona euroa jaossa uusille digikokeiluille 5.3.2018
  KIRA-digin kuudes ja viimeinen kokeiluhankehaku on käynnissä 5.4.2018 asti. Tällä kierroksella tukea on jaettavissa noin miljoona euroa kokeiluille, jotka kehittävät kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota.
 • Ilmastofiksu kokeilu tuo liiketoimintaa asemille 2.3.2018
  Fiksu Assa -tapahtuma muuttaa asemat kokeilualustoiksi ja maksuttomaksi markkinapaikaksi 18.–21.4.2018. Kuudessa kaupungissa järjestettävä tapahtuma avaa valitut Espoon, Helsingin, Lahden, Lempäälän, Tampereen ja Vantaan asemat ja matkakeskukset uusia ratkaisuja kokeilevien yritysten ja kaupunkilaisten kohtaamispaikoiksi.
 • Ministeri Tiilikainen Brysseliin ympäristöneuvostoon ja Itämeren suojelukomission ministerikokoukseen 5.-6.3. 2.3.2018
  Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu Euroopan unionin ympäristöneuvoston kokoukseen maanantaina 5. maaliskuuta. Neuvosto keskustelee komission julkaisemasta kiertotalouden ns. minipaketista. Kokouksen yhteydessä ministeri Tiilikainen osallistuu Ranskan järjestämään Carbon pricing -paneeliin. Lisäksi ministeri ottaa osaa Itämeren suojelukomission (HELCOM) ministerikokoukseen 6. maaliskuuta.
 • Ministeri Tiilikainen pyytää ilmastopaneelilta lausuntoa vuoden 2050 päästövähennystavoitteesta 2.3.2018
  Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on pyytänyt Suomen ilmastopaneelilta lausuntoa pitkän aikavälin päästövähennystavoitteen asettamisesta. Päästövähennystavoite vuodelle 2050 tulee olemaan lähtökohtana kolmen eri pitkän aikavälin ilmastopolitiikkaa koskevan suunnitelman ja strategian valmistelulle, joka on parhaillaan käynnistymässä Suomessa.
Lisää tiedotteita