Uutiset

Työkaluja suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arviointiin 22.2.2017
Ympäristöministeriö on julkaissut suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arviointia (SOVA) koskevan ohjeen ja SOVA-lain mukaisen ympäristöarvioinnin oppaan.
Lue lisää

RSS
 • Ympäristöministeriö esitteli Kiinan delegaatiolle kestävää rakentamista ja energiatehokkuutta 20.2.2017
  Ympäristöministeriössä vieraili maanantaina 20.2. Kiinan kansantasavallan asumisen sekä kaupunki- ja maaseutukehityksen ministeriön sekä Nanjingin, Yulinin ja Arshanin kaupunkien edustajia. Asialistalla oli maittemme rakentamiseen ja ympäristöön liittyvän yhteistyön lisääminen.
 • Yhden luukun lakihankkeen ohjausryhmä paneutui valtion ja kuntien lupien yhteensovittamiseen 20.2.2017
  Yhden luukun lakihankkeen ohjausryhmä kokoontui perjantaina 17.2. ympäristöministeriössä kolmatta kertaa. Kokouksessa keskusteltiin muun muassa hankkeen yhteyksistä maankäyttö- ja rakennuslakiin (MRL) sekä valtion ja kuntien lupien yhteensovittamisesta.
 • Ympäristöministeriö mukana maakuntakierroksella 16.2.-8.4. 15.2.2017
  Huomenna torstaina käynnistyy maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harjun ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Sinikka Salon maakuntakierros. Ympäristöministeriö osallistuu kierrokselle muiden ministeriöiden mukana. Kierros kattaa kaikki maakunnat.
 • Toinen KIRA-digi-kokeiluhankkeiden haku sai jälleen digitalisaation kehittäjät liikkeelle 10.2.2017
  KIRA-digi-kokeiluiden toinen hakukierros keräsi 43 hakemusta. Alustavan tiedon mukaan hankkeiden suunniteltu kokonaisvolyymi on noin 5,2 miljoonaa euroa, josta alan oma rahoitus on noin 3,3 miljoonaa euroa ja haettu KIRA-digi-rahoitus noin 1,9 miljoonaa euroa.
 • RAKI2-hankehaku käynnissä 3.2. – 3.3.2017 3.2.2017
  Ravinteet kiertämään ja vedet parempaan kuntoon hyvillä hankkeilla!

  Hallituksen kiertotalouden kärkihankkeen tavoitteena on hyödyntää kiertotalouden mahdollisuuksia myös Itämeren hyvän ekologisen tilan edistämiseksi ja ravinteiden kierrätyksen tehostamiseksi. Yhtenä toimenpiteenä on Raki-ohjelman toinen vaihe vuosina 2016–2019 eli niin sanottu Raki2.
 • Tarjouspyyntö: Kulttuuriympäristö voimavarana maakunnissa ja alueilla –hanke 30.1.2017
  Ympäristöministeriö pyytää tarjousta Kulttuuriympäristö voimavarana maakunnissa ja alueilla -hankkeen toteuttamiseksi. Tarjous toimitetaan viimeistään 28.2.2017 kello 15.00 mennessä sähköpostilla ympäristöministeriön kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@ym.fi.

 • Energiahukka haukkaa jopa 30 % taloyhtiösi energiasta – vielä ehdit hukkajahtiin 27.1.2017
  Ympäristöministeriön johdolla käynnistyi syksyllä 2016 energiatehokkuuskampanja ”Energiahukkajahti”, jossa Suomen taloyhtiöt haastettiin toteuttamaan yksinkertaisia keinoja energiankulutuksen vähentämiseksi. Hukkajahtiin liitytään osoitteessa www.energiahukka.fi, josta taloyhtiö saa käyttöönsä maksuttomat asiantuntijaohjeet. Jo sadat taloyhtiö ovat tilanneet ohjeet.
 • Ympäristörikoksia torjutaan monipuolisella keinovalikoimalla 26.1.2017
  Ympäristörikostorjunnan viranomaisyhteistyöryhmä on päivittänyt ympäristörikostorjunnan toimenpideohjelman vuosille 2017 - 2018. Toimenpiteitä on ohjelmassa yhteensä 16. Ne liittyvät viranomaisten tekemään yhteistyöhön, lainsäädännön kehittämiseen, viranomaisten koulutukseen, tilastotietojen seurantaan, kansainvälisen ympäristörikollisuuden seurantaan, hallinnon kehittämiseen ja valistukseen.
 • Viisi vinkkiä vapaaehtoistyöhön ikääntyneiden parissa 23.1.2017
  Suurin osa ikääntyneistä asuu ja haluaa asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään. Väestön ikääntyessä vapaaehtoistoiminnan merkitys kasvaa. Uudesta esitteestä saa vinkkejä siihen, millaista vapaaehtoistoiminta voisi olla.
 • Tarjouspyyntö Euroopan kulttuuriympäristöpäivät –ohjelmaan 19.1.2017
  Ympäristöministeriö pyytää tarjousta Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinointi- ja viestintätoimista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Tarjous ja sen liitteet on laadittava suomen kielellä ja toimitettava viimeistään 13.2.2017 kello 15.00 mennessä ympäristöministeriön kirjaamoon. Hankintailmoitus on julkaistu julkisten hankintojen tietokannassa HILMAssa (hankintailmoitukset.fi) 19.1.2017.
Lisää uutisia