Uutiset

EU:n vesipuitedirektiivin toimivuutta arvioidaan – Suomikin kuulee sidosryhmiä 24.9.2018
Euroopan komission järjestämässä vesikonferenssissa 20.–21.9. Wienissä käsiteltiin vesipuitedirektiivin toimivuutta ja kehittämistarpeita. Vesipuitedirektiivin myötä unionin jäsenmaat ovat sitoutuneet muun muassa siihen, että niiden vesistöjen ekologinen ja kemiallinen tila ovat hyvät viimeistään vuoteen 2027 mennessä.
Lue lisää

Tuoreimmat uutiset

RSS
 • Ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeiden tuloskiertue starttaa marraskuussa 24.9.2018
  Hallitusohjelman "Kiertotalouden läpimurto, puhtaat ratkaisut käyttöön” -kärkihankkeella parannetaan ravinteiden hyötykäyttöä sekä tehostetaan toimia Itämeren ja vesien suojelemiseksi. Lähes 100 hanketta on nyt hyvässä vauhdissa. Tuloksia julkistetaan kiertueella, joka huipentuu Helsinkiin myöhemmin keväällä.
 • Sähköinen osallistuminen vakiintumassa alueidenkäytössä, eriarvoistuminen huolettaa 20.9.2018
  Sähköinen osallistuminen on vakiintumassa osaksi alueidenkäytön suunnittelua. Uudet ”tulevaisuuden” välineet, kuten 3D-mallit ja täydennetyn todellisuuden sovellukset koetaan hyödyllisiksi, mutta digityökalujen eriarvoistava vaikutus huolettaa. Tämä selvisi kyselyssä, jolla ympäristöministeriö kartoitti sähköisen osallistumisen käytäntöjä ja tulevaisuuden näkymiä kuntien, kaupunkien ja maakuntien alueidenkäytön suunnittelussa työskenteleville.
 • Joukko ympäristöministeriön asiantuntijoita siirtää toimistonsa viikoksi Pohjois-Pohjanmaalle 17.9.2018
  Ympäristöministeriön asiantuntijoita rakennetun ympäristön osastolta vierailee Oulussa, Hailuodossa ja Tyrnävällä 17.—20. syyskuuta. Vierailun tarkoituksena on tutustua paikalliseen toimintaan sekä kuulla pohjoispohjanmaalaisia näkemyksiä erityisesti maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksesta, kaavoituksesta, rakentamisesta, esteettömyydestä sekä kulttuuriympäristöjen huomioimisesta alueiden kehittämisessä.
 • Turkistarhauksen uusi ympäristönsuojeluohje julkaistu 14.9.2018
  Ympäristöministeriön uusi turkistarhauksen ympäristönsuojeluohje pyrkii erityisesti edistämään vesiensuojelua, mutta se sisältää tietoa myös muista ympäristönsuojelunäkökohdista. Lisäksi ohjeessa on tietoa turkistarhauksesta, sen ympäristövaikutuksista, keskeisestä lainsäädännöstä, lupaprosessista, tarkkailusta ja valvonnasta.
 • Sustainable City – Kestävä kaupunki valtasi Jätkäsaaren 6.9. 6.9.2018
  Ympäristöministeriö järjesti torstaina 6.9.2018 kestäviä kaupunkeja koskevan tapahtumapäivän Helsingin Jätkäsaaressa. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja kotimaisilta kärkinimiltä ja kansainvälisiltä huippuvierailta. Katso tapahtuman tallenne.
 • Euroopan kulttuuriympäristöpäivät ennätysvilkkaat – Kulttuuriperintö ja tarinat esillä sadoissa tapahtumissa 30.8.2018
  Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääajankohtaa vietetään 3.—9.9.2018. Juhlista kulttuuriympäristöjä osallistumalla kävely- ja pyöräilyretkille erilaisiin kulttuuriympäristöihin, tarinoidenkeruutapahtumiin, perinneillallisille tai muihin juhlaviikon tapahtumiin.
 • Keskustelua ikääntyneiden asumista helpottavista teknologioista Helsingissä 4.9.2018 29.8.2018
  Ikäteknologiaverkosto järjestää keskustelutilaisuuden otsikolla ”Asuminen meille – tulevaisuuden teknologiaa mukavuuskortteleissa”. Paneelikeskustelun teemoina ovat tulevaisuuden ikääntyneet, nyt noin +55-vuotiaat: Mitä ja millaista teknologiaa tulisi kehittää, jotta heidän ikääntyessään kotona itsenäisesti asuminen olisi mahdollista?
 • #suojelentätä-kuvakisan voittokuvaksi Suvilahden skeittipuisto 28.8.2018
  Ympäristöministeriö kannusti kesän aikana #suojelentätä-kampanjassa jokaista tarkkailemaan arkista kulttuuriympäristöään uusin silmin. Kampanjan yhteydessä Instagramissa järjestetyn kuvakisan voittajiksi valikoitui neljä kuvaa, jotka edustavat monipuolisia kulttuuriympäristöjä urbaanista skeittiparkista maalaismaisemaan.
 • Suomi rakentaa vesiturvallista maailmaa uudella strategialla 22.8.2018
  Finnish Water Way on Suomen uusi laajalla yhteistyöllä syntynyt strategia vesiturvallisen maailman luomiseen vuoteen 2030 mennessä.
 • Luontopaneelille haetaan uutta puheenjohtajaa – tarjolla kansainvälisen luonnonsuojelun näköalapaikka 16.8.2018
  Suomen luontopaneeli hakee puheenjohtajaa kaudelle 2019–2022. Tehtävä tarjoaa näköalapaikan kansainväliseen luonnon monimuotoisuustyöhön ja mahdollisuuden toimia keskeisenä tieteen viestin välittäjänä päätöksentekijöille. Hakemuksia voi jättää ympäristöministeriölle 15.9. saakka.
Lisää uutisia