Ministeri Tiilikainen keskusteli Luxemburgissa ilmastokysymyksistä

Uutinen 19.6.2017 klo 19.34
tiilikainencanete
Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja komissaari Miguel Arias Cañete keskustelivat ilmastoasioista Luxemburgissa. © Kuva: Jyrki Peisa

Ympäristöneuvosto kokoontui 19. kesäkuuta Luxemburgissa. Suomea kokouksessa edusti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

EU:n ympäristöministerit keskustelivat muun muassa vuoden 2030 ilmastotavoitteiden taakanjaosta jäsenvaltioiden kesken sekä metsä- ja maankäyttösektorin (ns. LULUCF-sektori) roolista ilmastokehyksessä.  Kokouksessa keskusteltiin myös Yhdysvaltain ilmoituksesta vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta. Ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Cañete sanoi painokkaasti, että Pariisin sopimuksesta ei lähdetä neuvottelemaan uudestaan USA:n vaatimuksesta.

Tiilikainen kävi kahdenvälisiä keskusteluja ilmastoaiheista Slovenian, Slovakian, Itävallan, Viron ja Irlannin sekä komissaari Cañeten kanssa.

Sekä taakanjaosta että maankäyttö- ja metsäsektorin sisällyttämisestä ilmastokehykseen on tavoitteena saada sopu heinäkuussa alkavalla Viron puheenjohtajuuskaudella.

Lisätiedot:

Neuvotteleva virkamies Tuija Talsi, ympäristöministeriö, p. 0295 250 285, etunimi.sukunimi@ym.fi (taakanjako)

Metsäneuvos Heikki Granholm, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 130, etunimi.sukunimi@mmm.fi (maankäyttö- ja metsäsektorin asiat)

Ministerin erityisavustaja Jyrki Peisa, ympäristöministeriö, p. 050 364 0836, etunimi.sukunimi@ym.fi