Asuminen

Ympäristöministeriön tavoitteena on, että asuinolot vastaavat ihmisten asumistarpeita ja asuntomarkkinat toimivat. Asuntopolitiikalla edistetään kaikkien ihmisten mahdollisuuksia elämäntilanteeseensa sopivaan asumiseen, kestävää kehitystä, yhteiskunnan ja työmarkkinoiden toimivuutta sekä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia.

Asumisen asioista vastaa ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osaston lähiympäristö ja asuminen -yksikkö. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää asumiseen ja rakentamisen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo valtion tukeman ARA-asuntokannan käyttöä.

Maskot, Kuvatoimisto Gorilla
Maskot, Kuvatoimisto Gorilla

 

Ajankohtaista RSS

Valtioneuvosto esittää lisämäärärahaa kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatioon sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle

18.11.2016
Valtioneuvosto esitti tänään kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota vauhdittavalle KIRA-digi -hankkeelle 4 miljoonaa euroa valtion vuoden 2017 täydentävään talousarvioon. Lisäksi hallitus esitti 140 000 euron lisämäärärahaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA).
Kaikki ajankohtaiset
Julkaistu 21.3.2013 klo 17.47, päivitetty 31.5.2016 klo 14.08