Kestävän kehityksen viikko 2015

logo

Suomi osallistuu tänä vuonna ensimmäisen kerran Euroopan kestävän kehityksen viikkoon (ESDW)  30.5.–5.6.2015. Kestävän kehityksen viikon tavoitteena on pistää liikkeelle ja tehdä näkyväksi kestävän kehityksen erilaisia hankkeita ja projekteja ympäri Eurooppaa.

Tule mukaan!

Mukaan kestävän kehityksen viikolle voivat lähteä kaikki valtion virastot, tutkimuslaitokset, oppilaitokset, museot, säätiöt, yhdistykset ja yritykset sekä yksittäiset kansalaiset.

Viikolla järjestettävät tapahtumat voivat olla esimerkiksi konferensseja, näyttelyitä, elokuvaesityksiä, koulutushankkeita, tempauksia sosiaalisessa mediassa ja kestävään liiketoimintaan liittyviä tapahtumia.

Mieti, miten sinä tai oma organisaatiosi voisi edistää kestävää kehitystä ja toteuta hanke, projekti tai tapahtuma Euroopan kestävän kehityksen viikolle!

Tapahtumat kootaan Euroopan kartalle

Jokainen kestävän kehityksen viikkoon osallistuva rekisteröityy EDSW:n verkkosivujen kautta ja voi ilmoittaa omat tapahtumansa mukaan. Osallistujat saavat käyttöönsä viestintäaineistot, kuten logot, esitteet ja bannerit.

Rekisteröityminen on auki 1.3.–29.5.2015.

Tapahtumia Suomessa kestävän kehityksen viikolla:

 • 30.5.-5.6. Kotitalousopettajien liiton kv-toimikunta haastaa kaikki kotitalousopettajat mukaan EU:n laajuiseen kestävän kehityksen viikkoon
 • 30.5.-7.6. e2 Ajatuspaja järjestää sosiaalisen median kampanjan. Jaa vinkkisi ja lähetä viesti päättäjille.
 • 30.5. Tekniikan Akatemia TAF markkinoi Millennium-teknologiapalkintoa Aasiassa Shanghaissa yhteistyössä Tongji-yliopiston, TEDxShanghain ja Team Finlandin kanssa. Palkinto myönnetään ihmisten elämänlaatua parantavasta teknologiainnovaatiosta joka toinen vuosi.
 • 30.5. Helsinkiläinen Elokuun Tila tarjoilee luovaa ongelmanratkaisua, kuluttaja-cleantechia sekä vertaisvalmennusta kauniiseen, toimivaan ja kohtuulliseen arkeen pääkaupunkiseudulla.
 • 1.6.-3.6.Valtakunnalliset LUMA-päivät.
 • 1.6.-5.6. Kela markkinoi ekologisia palveluitaan sekä järjestävät kampanjapäivän kestävästä kehityksestä.
 • 1.6.-5.6. Ruokaa omasta maasta kannustaa kaikkia kuluttajia kertomaan ja jakamaan vinkkejä, kuinka tehdä hyviä ja kestäviä ruokavalintoja. Järjestäjänä Ruokatieto Yhdistys ry
 • 1.6. Savon koulutuskuntayhtymä järjestää päivän vanhusten palvelukeskuksessa. Sakky on haastanut Suonenjoen kaupungin johdon ja SavoGrow Oy henkilöstön mukaan tapahtumaan.
 • 1.6. Ympäristötori avaa Tampereen Vihreän viikon Tammelantorilla. Jaossa on mm. Pirkanmaan Jätehuollon vihermultaa pihoille ja puutarhoihin. Järjestäjänä Ekokumppanit ry.
 • 2.6.Kaupunkeihin uutta voimaa resurssiviisaudesta-seminaari Jyväskylässä. Järjestäjänä Sitra, Jyväskylän kaupunki, SYKE ja Motiva
 • 2.6. Miten Post-2015 kestävän kehityksen agenda muuttaa Suomea? Tarkastelussa globaali terveys ja hyvinvointi. Järjestäjänä kehityspoliittinen toimikunta, STM ja kestävän kehityksen toimikunta, Smolna.
 • 2.6. Kekeä opettajille, 2.asteen  ja AMK/yliopisto-opettajat. Vastuullinen toiminta tarvitsee tekijänsä – myös opetustoimen osalta. Tilaisuudessa käsitellään koulutusta ja oppilaitosten henkilöstön roolia vastuullisen toiminnan edistäjänä. Järjestäjänä OKKA-säätiö & CR net
 • 2.6. Pirkanmaan ympäristökasvatuspäivässä Tampereella kuulet käytännön ympäristökasvatustyöstä ja yhteiskuntavastuun toteutuksesta Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Järjestäjänä Pirkanmaan ympäristökasvatuknen yhteistyöryhmä.
 • 3.6. Ulkoasiainministeriö järjestää Suomeen akreditoiduille diplomaateille tilaisuuden koskien uusien globaalien kestävän kehityksen tavoitteiden neuvottelutilannetta ja Suomen mallia implementoida kestävää kehitystä arkeen.
 • 3.6. Cleantech´iä kuntiin! Medialanseerauksessa mm. kuntien cleantech-yhteishankinnat ja uusi leasing-rahoitusmalli. SYKE ja Kuntaliitto
 • 4.6. Yllätetään yhteiskunta GRAND JAM -ideamonistamo Espoossa, mukana mm. SYKE ja HINKU
 • 5.6. Tampereen Luonnontieteellinen museo ja Tutkijaosuuskunta Tapaus järjestävät kaikille avoimen, maksuttoman seminaarin ”Yhteinen kaupunkiluontomme” Museokeskus Vapriikin auditoriossa.
 • 5.6. Green Economy: Opportunities for Jobs, Growth and Innovation in Europe. Järjestäjänä SYKE
 • 5.6. Implementing the standards for sustainable development in its daily work. Järjestäjänä Villa Elba
 • 5.6. Lastipyörälainaamo järjestää Jyväskylässä Kansalaistoiminnankeskus Matarassa tapahtuman, jossa tutustuaan mm. ekologisiin lastipyöriin ja lastipyörälainaamo toimintaan.

Katso tarkemmat tiedot kaikista Suomessa kestävän kehityksen viikolla järjestettävät tapahtumat ESDW:n nettisivuilta

Puolustushallinto järjestää 9.-10.6kansainvälinen puolustus-/ympäristökonferenssin Helsingissä Säätytalolla.

 

Kerro muille omasta tapahtumastasi tai hankkeesta

Kannusta mukaan, kerro hankkestasi, ota kuvia ja videoita ja jaa omat kokemuksesi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa. Muita Euroopassa järjestettäviä tapahtumia voit seurata Twitterissä:

Materiaalit kestävän kehityksen viikkoa varten:

Sitoumus2050 yhteinen sosiaalisen median kampanjan työkalupakki kestävän kehityksen viikolle - sometetaan Sitoumusta!

Olemme laatineet teille kampanjatyökalupakin, jonka sisältöä voitte hyödyntää omassa viestinnässänne sellaisenaan tai muokata omia tarpeitanne vastaavaksi.

Toivomme, että mahdollisimman moni sitoumuksen tehnyt osallistuu sosiaalisen median kampanjaan. Kestävän kehityksen edistäminen on paitsi tekoja, myös aktiivista viestintää.

Onko organisaatiollanne oma Twitter- tai Facebook-sivu? Lataa täältä kampanjan virallinen kansikuva ja pidä sitä organisaationne some-kanavien profiilissa Kestävän kehityksen viikon ajan!

Lataa Sitoumus-video ja jaa sitä vapaasti omissa kanavissanne.

 

Julkaistu 13.3.2015 klo 10.26, päivitetty 11.6.2015 klo 13.06