Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus

poika laituri

Haluatko hyvinvoivan Suomen ja maailman 2050? Tule muuttamaan maailmaa paremmaksi. Tee kestävän kehityksen sitoumus ja liity osaksi edelläkävijöiden joukkoa. Yhdessä olemme enemmän.

Kansallinen kestävän kehityksen strategia uudistettiin vuonna 2013. Kestävän kehityksen toimikunta päätti perinteisen strategian sijaan laatia kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen ”Suomi, jonka haluamme 2050”. Yhteiskuntasitoumuksessa julkishallinto yhdessä muiden toimijoiden kanssa sitoutuu edistämään kestävää kehitystä kaikessa työssään ja toiminnassaan.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta. Yhteisymmärrys muutoksen välttämättömyydestä on sitoumuksen perusta. Yhteiskuntasitoumuksessa sovitaan toimintatavoista ja tavoitteista hyvän elämän mahdollistamiseksi nyt ja tuleville sukupolville. Yhteiskunnan eri toimijat antavat omat toimenpidesitoumuksensa yhteiskuntasitoumuksen yhteisten tavoitteiden toteutumiseksi.  

Sitoumuksen tavoitteena on lisätä kestävän kehityksen politiikan vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta sekä vastata YK:n kestävän kehityksen 20-vuotiskonferenssin (Rio+20) -loppuasiakirjassa kansallisille hallituksille annettuun sitoumus- ja toimeenpanohaasteeseen.

Kestävän kehityksen toimikunnan rinnalle on perustettu asiantuntijapaneeli, jonka tehtävänä on valmistella, haastaa ja arvioida toimikunnan työtä ja yhteiskuntasitoumuksen edistymistä. Paneelia isännöi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksia annettu jo 150 kpl – katso kaikki annetut sitoumukset ja jätä oma sitoumuksesi Sitoumus2050.fi

sitoumusbanneri.PNG

Kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksia on annettu tammikuuhun 2015 mennessä jo 100 kappaletta, ja sitoumuksen antaneita on 83 erillistä tahoa. Toimenpidesitoumuksia voivat antaa kaikki yhteiskunnalliset toimijat, kuten yritykset ja muut organisaatiot, yhteisöt ja järjestöt sekä yksityishenkilöt.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies, apulaispääsihteeri Marja Innanen, p. 040 777 5582, etunimi.sukunim (a) vnk.fi

 

 

 

 

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus – minkälaisen Suomen sinä haluaisit vuonna 2050?

Julkaistu 2.1.2014 klo 15.42, päivitetty 28.6.2016 klo 9.16