Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Itämeren suojelukomissio laatii Suomen johdolla kunnianhimoista merensuojelusuunnitelmaa 15.1.2019
Suomi on Itämeren suojelukomission, Helcomin, puheenjohtajana kahden vuoden ajan vuosina 2018-2020. Puheenjohtajana Suomi on keskeisesti vaikuttamassa siihen, minkälaista yhteistyötä Itämeren alueella tehdään ja mihin merensuojelun panokset laitetaan. Suomen puheenjohtajakaudella uudistetaan keskeisin Itämeren suojelun suunnitelma Helcomin Baltic Sea Action Plan.
Lue lisää
Opas: Myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten energiatehokkuutta voidaan parantaa 10.1.2019
Ympäristöministeriön tuore opas tarjoaa konkreettisia ohjeita suojeltujen ja muiden kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen.
Lue lisää
Valkeakosken Kaapelinkulma -kaivoshankkeen ympäristölupa ja -valvonta kunnossa 2.1.2019
Julkisuudessa viime päivinä esillä olleen Dragon Mining Ltd.:n Valkeakosken kultakaivoshankkeen ympäristövalvonnasta ei ole löytynyt huomautettavaa.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Tuore arvio Suomen luontotyyppien uhanalaisuudesta tiedeyhteisön mittavan ponnistuksen tulos 21.12.2018
18.12. julkaistu arvio Suomen luontotyyppien uhanalaisuudesta on mittava katsaus kaikkiin maamme luontotyyppeihin mereltä tuntureille asti. Tuore ”punainen kirja” on maailmanlaajuisestikin katsottuna ainutlaatuisen kattava ja perusteellinen.
Lue lisää
Ilmansuojeluohjelmaa kommentoimalla voi vaikuttaa tulevaisuuden ilmanlaatuun 11.1.2019
Kansallisen ilmansuojeluohjelman luonnosta on mahdollista kommentoida lausuntokierroksella 25.1.2019 asti. Ilmansuojeluohjelma ulottuu vuoteen 2030 ja sen tavoitteena on vähentää ilman-saasteiden aiheuttamia ennenaikaisia kuolemia ja parantaa ihmisten elinympäristön viihtyisyyttä.
Lue lisää
Ympäristöministeriön tukiohjelmasta rahoitusta puurakentamisen kiertotalouteen ja käyttäjälähtöisiin ratkaisuihin 9.1.2019
Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma avaa vuonna 2019 kaksi uutta hakua Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmassa. Alkuvuonna avautuvassa haussa etsitään puurakentamisen käyttäjälähtöisiä ratkaisuja ja kesällä avautuvassa haussa puurakentamisen kiertotalouden ratkaisuja.
Lue lisää
Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03