Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Selvitys: jätteiden energiahyödyntämisen asemaa parannettava 12.10.2018
Suomessa tulisi harkita tiettyjen jätteiden energiahyödyntämisen aseman paran­tamista ja selkeyttämistä osana jätteen käsittelyä ja kierrätystä. Lisäksi on selvittävä, miten jäteperäisten kierrätyspolttoaineiden kilpailukykyä voidaan parantaa. Ehdotukset ovat peräisin VTT:n tuoreesta, ympäristöministeriön tilaamasta selvityksestä.
Lue lisää
mrl_etusivu
Mrluudistus.fi-sivusto on avattu 5.10.2018
Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksesta kertova verkkosivusto on avattu tänään. Sivustolla on tietoa siitä, mitä asioita uudistus koskee, miten työ etenee, koska on luvassa tapahtumia tai muita osallistumisen paikkoja sekä lainvalmistelijoiden yhteystiedot.
Lue lisää
Ilmansuojeluohjelma tavoittelee terveellisempää puun polttoa 5.10.2018
Julkisuudessa on ajoittain oltu huolissaan puun pienpolton tulevaisuudesta ja aikeista kieltää se lainsäädännöllä. Näin ei olla tekemässä, vaan jatkossakin Suomessa tullaan nauttimaan takkojen, kiukaiden ja nuotioiden lämmöstä. Puun pienpolton aiheuttamia terveyshaittoja sen sijaan halutaan vähentää.
Lue lisää
Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Väestöltään vähenevien paikkakuntien vuokrataloyhteisöille esitetään parempia tukitoimia 18.10.2018
Hallitus on antanut tänään eduskunnalle esityksen, jolla kehitettäisiin valtion tuella rahoitettuja ARA-asuntoja omistavien vuokra- ja asumisoikeustaloyhteisöjen taloudellisia tukitoimenpiteitä. Monilla paikkakunnilla vuokra-asuntojen kysyntä vähenee ja asuntoja jää tyhjilleen, kun väestö ja työpaikat siirtyvät kasvukeskuksiin.
Lue lisää
Auta löytämään Suomen paras luontoteko 2017–2018 17.10.2018
Parasta tekoa Suomen luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi etsitään jälleen. Auta löytämään henkilö, yhteisö tai yritys, joka on onnistunut turvaamaan suomalaisen luonnon elinvoimaisuutta ja ekosysteemipalvelujen toimivuutta vuosina 2017–2018. Ehdotuksia voi jättää 3.12.2018 asti.
Lue lisää
Ilomantsin Valkeajärvelle merkittävä suojelualue 16.10.2018
Ympäristöministeriö, Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja maanomistaja Tornator Oyj ovat sopineet yli 340 hehtaarin yksityisen luonnonsuojelualueen perustamisesta Ilomantsiin.
Lue lisää
Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03