Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Kevätpörriäinen surisee ympäristöministeriön ala-aulan ikkunoissa Aleksilla 19.4.2018
Pääkaupunkiseudulla yksi värikkäitä kevään merkkejä on Helsingin ala-asteiden oppilaiden tekemiä tarinoita ja piirustuksia sisältävän Kevätpörriäinen-lehden ilmestyminen. Tänä vuonna Kevätpörriäisen teemana ovat erilaiset kulttuuriympäristöt, ja lehteen lähetetyistä töistä on koostettu näyttely ympäristöministeriön ikkunoihin ohikulkijoiden ihailtavaksi.
Lue lisää
Kestävän kaupunkikehityksen työpaja Jyväskylässä 4.5. 17.4.2018
Kestävän kaupunkikehityksen ohjelman valmistelun kolmas työpaja pidetään 4.5. Jyväskylässä, klo 11.30–16. Ilmoittaudu mukaan 27.4. mennessä!
Lue lisää
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja YVA-menettelyä edellyttävien hankkeiden luettelosta 13.4.2018
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi, joka koskee ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain muuttamista. Muutos liittyy YVA-menettelyä edellyttävien hankkeiden luetteloon
Lue lisää

Lisää uutisia

Uusimmat tiedotteet

Metsäkartoitus
Avoin paikkatietoaineisto luonnon monimuotoisuudelle tärkeistä metsistä Suomessa avattu 19.4.2018
Suomen metsistä on laadittu kaikille avoin valtakunnallinen kartta-aineisto, joka antaa kattavan kuvan metsien luontoarvojen jakaantumisesta. Uutta kartta-aineistoa voidaan hyödyntää uhanalaisen metsälajiston turvaamisessa. Aineisto on vapaasti ladattavissa Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) karttapalvelimelta.
Lue lisää
Ministeri Tiilikainen energia- ja ympäristökiertueelle Saksaan ja Intiaan 16.4.2018
Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen matkustaa Saksaan ja Intiaan 18.–20.4. edistämään yhteistyötä uusiutuvan energian ja ympäristöystävällisten ratkaisujen saralla.
Lue lisää
Jätevesiviikon logo.jpg
Jätevesiviikko alkaa: Ota loppukiri, kunnosta vesistön lähellä sijaitseva puutteellinen jätevesijärjestelmä 16.4.2018
Puutteellisesti toimivat kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät tulee uusia 31.10.2019 mennessä pohjavesialueella ja sadan metrin säteellä lähimmästä vesistöstä. Muualla jätevesijärjestelmät tulee saattaa kuntoon viimeistään samalla, kun kiinteistössä tehdään isompi remontti. Jätevesiviikolla 16.- 22. huhtikuuta kiinteistönomistajia kannustetaan tarkistamaan, koskeeko jätevesijärjestelmän kunnostaminen heitä ja millä aikataululla.
Lue lisää

Lisää tiedotteita
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 28.3.2017 klo 10.03