Aktuellt

Suomen meriympäristön tila julkaisu sv
© Tomi Muukkonen
 

Ytterligare åtgärder behövs för en bättre havsmiljö, visar ny bedömning

Ett omfattande informationspaket om Östersjöns tillstånd har sammanställts. Rapport visar att det finns tecken på att Östersjöns tillstånd håller på att förbättras, trots att miljöstatusen som helhet fortfarande är dålig. Bedömningen som nu har genomförts kommer nästa år att utgöra informationsunderlag vid revideringen av havsförvaltningsplanens åtgärdsprogram. Läs mer.

Aktuellt RSS

Klimatförhandlingarna i Katowice förs nu på ministernivå – minister Tiilikainen har blivit kallad att facilitera förhandlingarna om anpassningen

11.12.2018
De förhandlingar om reglerna för klimatavtalet från Paris som förs under FN:s klimatmöte i Katowice i Polen fortsätter, nu med förstärkning av ländernas ministrar. Ordförandelandet Polen har kallat vissa ministrar att facilitera förhandlingarna om de svåraste frågorna kring Parisavtalets regelbok. Bostads-, energi- och miljöminister Kimmo Tiilikainen leder tillsammans med Gambias minister Lamin Dibba de förhandlingar som gäller anpassningen till klimatförändringen.

Statsunderstöd för ordnande av vård för skadade vilda djur

10.12.2018
Miljöministeriet utlyser statsunderstöd för 2019 för ordnande av vård för skadade vilda djur. Ansökningstiden inleds den 10 december 2018, och ansökan ska lämnas in till miljöministeriet senast den 10 januari 2019.
Allt aktuellt

MINISTERIET I INSTAGRAM | @YMINISTERIO

MINISTERIET I TWITTER | @YMINISTERIO