Ajankohtaista

Mitä ympäristöministeriössä tapahtuu? Lue tuoreimmat tiedotteet, uutiset ja julkaisut.

Tiedotteet

Paikkatietopohjainen suunnittelu ja metsänomistajien osallistaminen tärkeää uusissa METSO-ohjelman hankkeissa

3.4.2020
Ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö:

Keväällä 2020 käynnistyvissä yhteistoimintaverkostohankkeissa luonnonhoitoa suunnitellaan aluetasolla ja laajassa yhteistyössä metsänomistajien, metsäalan ja paikallisten toimijoiden kanssa. Nyt rahoitettavat hankkeet ovat osa Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelmaa.

Glasgow’n ilmastokokous ja Kunmingin biodiversiteettikokous siirtyvät koronapandemian vuoksi

1.4.2020
Ministeri Mikkonen: Oikeita ja kannatettavia päätöksiä, työ maapallon kestävyyskriisin ratkaisemiseksi ei pysähdy

Ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä: Koronavirusepidemian jälkeiset toimet tukemaan hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamista

1.4.2020
Ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä kokoontui keskiviikkona 1.4. keskustelemaan koronavirusepidemian jälkeisistä talouden toimista ja oikeudenmukaista siirtymää koskevasta toimenpidekokonaisuudesta.

Maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut jatkuvat – mukaan uusia kaupunkiseutuja

31.3.2020
Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli kokouksessaan 31.3.2020 valtion osallistumista suurten kaupunkiseutujen maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvotteluihin. MAL-sopimuksilla vahvistetaan kaupunkiseudun kuntien keskinäistä sekä seudun ja valtion välistä yhteistyötä.

METSO-ohjelman metsiensuojelu edennyt aikataulussa – ympäristötukeen ja luonnonhoitohankkeisiin kaivataan lisää resursseja

31.3.2020
Ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö tiedottavat:

METSO-ohjelman avulla suojeltiin viime vuonna noin 4 700 uutta metsähehtaaria. Tärkeitä elinympäristöjä turvattiin lisäksi kymmenvuotisten ympäristötukisopimusten avulla noin 2 400 hehtaarin edestä. Laajempia, tilarajat ylittäviä luonnonhoitohankkeita toteutettiin yhteensä yli 100 hehtaarin verran. Metsiensuojelun osalta METSO-ohjelma on edennyt alkuperäisessä aikataulussa.
Kaikki tiedotteet
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 27.5.2019 klo 11.34