Ajankohtaista

Mitä ympäristöministeriössä tapahtuu? Lue tuoreimmat tiedotteet, uutiset ja julkaisut.

Tiedotteet

Ympäristöministeriöltä 1,93 miljoonaa euroa avustuksia järjestöille ja ympäristönhoitoon

15.4.2019
Ympäristöministeriö myöntää tänä vuonna yhteensä 1,93 miljoonaa euroa harkinnanvaraisia valtionavustuksia. Avustuksia saa 35 järjestöä, ja rahaa myönnetään myös ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankkeisiin, saariston ympäristönhoitoon ja tunturialueiden jätehuoltoon. Suurimpia avustusten saajia ovat Pidä Saaristo Siistinä ry, Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Vuokralaiset VKL ry sekä Natur och Miljö rf.

Ympäristöministeriöltä asetukset vesi- ja viemärilaitteistoja koskevista tuotevaatimuksista ja tyyppihyväksynnästä

11.4.2019
Ympäristöministeriö on antanut 9.4.2019 ja 11.4.2019 asetukset rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoja koskevista teknisistä tuotevaatimuksista sekä tuotteiden tyyppihyväksynnästä. Asetuksia annettiin yhteensä 22. Ne tulevat voimaan 1.1.2020.

Ministeri Tiilikainen pohjoismaiseen ympäristöministerikokoukseen Reykjavikiin

9.4.2019
Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen edustaa Suomea pohjoismaisessa ympäristöministerikokouksessa Reykjavikissa 10.4. Kokouksessa seurataan Suomen aloitteesta tehtyä ilmastojulistusta, keskustellaan ilmasto- ja biodiversiteettitavoitteiden synergioista sekä suunnitellaan sopimusta merten muoviroskaamisen rajoittamiseksi.

Materiaalitorilla tavataan – etsi ja ilmoita jätteet, sivuvirrat ja palvelut uudella digitaalisella alustalla

9.4.2019
Materiaalitori on avautunut osoitteessa materiaalitori.fi. Se on digitaalinen alusta, jossa voi ilmoittaa ja etsiä tarjolla olevia ja tarvittavia jätteitä, sivuvirtoja sekä näihin liittyviä palveluja. Materiaalitori edistää kiertotaloutta saattamalla konkreettisesti materiaaleja hyötykäyttöön.

Ympäristöministeriö selvitti muovien käyttöä rakennuksissa - ARA, Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin yliopisto tutkivat muovien käytön vähentämistä rakennuskohteissaan

5.4.2019
Ympäristöministeriön selvitys kerrostalojen ja päiväkotien muoveista osoittaa, että muoveja on lähes kaikissa rakennusosissa. Yksittäisessä rakennuksessa muovien määrä on kuitenkin hyvin pieni verrattuna muihin materiaaleihin. Osa muoveista olisi kohtuullisen helppo kierrättää tai korvata muilla ratkaisuilla.
Kaikki tiedotteet
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 1.2.2019 klo 14.50