Hyppää sisältöön

Itämeren alueen ympäristöystävällisin tila tulee Hyvinkäältä

Uutinen 5.11.2015 klo 12.45

Hyvinkääläisten Markus Eerolan ja Minna Sakki-Eerolan luotsaama Knehtilän tila on valittu vuoden 2015 Itämeren alueen ympäristöystävällisimmäksi tilaksi. Knehtilän tila on mukana ympäristöministeriön rahoittamassa Ravinteiden kierrätys -hankkeessa tekemässä osuutensa parempien vesien ja ympäristön hyväksi.

Markus Eerola ja Minna Sakki-Eerola
Markus Eerola ja Minna Sakki-Eerola © Joonas Fritze, WWF

Knehtilän tilan on osa Palopuron agroekologista symbioosia, jossa pyritään ravinne- ja energiaomavaraiseen luomuruuan tuotantomalliin. Symbioosin ideana on hyödyntää usean maatilan toiminnasta syntyviä biomassoja sekä niistä aiheutuvia ravinnevirtoja keskitetysti, paikallisesti ja omavaraisesti. Tehokkaalla ravinteiden kierrätyksellä vahvistetaan maaperän tuottavuutta ja hyvinvointia, säästetään luonnonvaroja ja vähennetään ravinteiden huuhtoutumista Itämereen. Lisäksi pyritään toimimaan taloudellisesti mahdollisimman järkevästi ja kustannustehokkaasti.

Itämeren viljelijöiden ympäristöpalkinnon tarkoituksena on välittää tietoa ympäristöystävällisemmästä viljelystä ja antaa tunnustusta maataloustuottajille, jotka ovat edelläkävijöitä vesistöjen rehevöitymistä vähentävien menetelmien käytössä. Jo vuodesta 2009 alkaen järjestetyssä kilpailussa valitaan vuosittain kansalliset voittajat kustakin Itämeren rantavaltiosta. Kansainvälinen tuomaristo valitsee lopullisen voittajan kansallisten ehdokkaiden joukosta. WWF:n Itämeri-ohjelma järjestää kilpailun yhdessä lukuisten maanviljelijäjärjestöjen kanssa. WWF on järjestänyt Suomen osakilpailun perinteisesti yhteistyössä MTK:n ja SLC:n kanssa.

Ympäristöministeriössä iloitaan Knehtilän tilan voitosta ja ansiokkaasta työstä ravinteiden kierrätyksen edistämisessä!