Kosteus- ja hometalkoiden työkalupakki Hengitysliiton hoiviin

Tiedote 8.12.2015 klo 12.03

Ympäristöministeriö ja Hengitysliitto tiedottavat

kosteus- ja hometalkoot, logo
 

Ympäristöministeriön koordinoimat Kosteus- ja hometalkoot päättyvät vuoden vaihteessa. Työ rakennusten kosteus- ja homeongelmista eroon pääsemiseksi kuitenkin jatkuu. Sosiaali- ja terveysministeriön johdolla valmistellaan parhaillaan uutta rakennusterveysohjelmaa osana hallituksen terveyden edistämisen kärkihanketta. Myös vielä käynnissä olevat talkoohankkeet viimeistellään ensi vuoden aikana.

Hometalkoissa tuotettu laaja hometalkoot.fi-verkkopalvelu on jatkossakin kaikkien saatavilla, sillä sivuston ylläpito siirtyy Hengitysliitolle 1.1.2016. Siirrettävään työkalupakkiin sisältyvät myös sivustolta löytyvät talkoiden lukuisat sekä ammattilaisille että tavallisille kansalaisille suunnatut oppaat, ohjeet ja muut aineistot.

”Hengitysliitto on ollut alusta asti mukana Kosteus- ja hometalkoissa, ja on suuri kunnia, että saamme jatkossa huolehtia siellä luoduista työkaluista. Myös meidän tavoitteenamme on välittää oikeaa, puolueetonta ja ajankohtaista tietoa hyvän sisäilman puolesta, joten verkkopalvelu ja muut aineistot täydentävät hienosti omia sisältöjämme”, sanoo Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen.

”On hienoa, että saimme kumppaniksi asiantuntevan ja luotettavan alan toimijan. On myös tärkeää, että yhteistyökumppani on valtakunnallinen toimija, jonka avulla kyseiset aineistot pysyvät kaikkien vapaassa käytössä”, toteaa ohjelmapäällikkö Katja Outinen

Ministeri Tiilikainen: talkooväessä on voimaa

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kiittää kaikkia Kosteus- ja hometalkoiden parissa työskennelleitä hyvin tehdystä työstä. ”Talkooväki on todistanut, että joukossa on voimaa. Verkostossa on monia osaavia ja asialle omistautuneita ihmisiä, jotka ovat tehneet uutterasti töitä, jotta asiat saataisiin Suomessa kuntoon. Kiitos aktiivisen ja pitkäjänteisen työn, kosteus- ja homeongelmat tunnetaan meillä nyt aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Tästä jatketaan."

Vuonna 2009 käynnistynyt valtakunnallinen Kosteus- ja hometalkoot -toimenpideohjelma on tähdännyt kosteus- ja homeongelmien vähentämiseen niin terveyshaittojen kuin kansantaloudellisten menetysten osalta. Talkoiden alla on torjuttu uusien kosteusvaurioiden syntymistä ja tervehdytetty suomalaista rakennuskantaa. Mukana on ollut yli 300 asiantuntijaa eri puolilta Suomea, ja talkoiden parissa on toteutettu kaikkiaan noin sata erilaista tutkimus-, selvitys- ja kehityshanketta.

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Katja Outinen, ympäristöministeriö, p. 0295 250 217, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen, Hengitysliitto, p. 040 733 6702, etunimi.sukunimi@hengitysliitto.fi