Lähiöiden kehittämiseen eurooppalaista ja jakomäkeläistä näkökulmaa

Uutinen 17.6.2014 klo 13.56

Taidehanke Brodaan tutustumassa
Ministeri, kaupungin edustajia ja paikallisia tutustumassa alikulkukäytävä Brodaan, jonka toteuttamisessa oli mukana satoja paikallisia lapsia ja nuoria.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen ja hollantilainen kaupunkiuudistuksen asiantuntija, professori Maarten van Ham keskustelivat tänään lähiöiden kehittämisestä Suomen ja Euroopan näkökulmasta. Ministeri ja van Ham vierailivat myös Helsingin Jakomäessä. Nuorisotalolla pidetyssä keskustelutilaisuudessa oli paikalla yli 40 ihmistä; valtion ja kaupungin asiantuntijoita, päälliköitä ja asukkaita sekä median edustajia.

Kaupungin asiantuntijat kertoivat, miten Jakomäen aluetta lähiaikoina uudistetaan. Mukana keskustelussa olivat mm apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, kaupunkisuunnitteluviraston päällikkö Mikko Aho ja yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen.

Keskustelun jälkeen suunnattiin tutustumaan Jakomäen uusiin, alueen lasten ja nuorten kanssa yhteistyössä toteutettuihin lähiöhankkeisiin, kuten taidehanke Brodaan.

Jakomäen vierailu oli osa kulttuuri- ja asuntoministerin lähiökierrosta, jonka aikana ministeri Viitanen vierailee Asuinalueiden kehittämisohjelman kohteissa ympäri Suomea. Valtakunnallisessa ohjelmassa parannetaan Suomen lähiöiden elinvoimaa ja ehkäistään eriytymistä liki 40 hankkeen avulla.

Ministerin lähiökierroksen tavoitteena on tutustua asukkaiden erilaisiin tapoihin osallistua oman alueensa kehittämiseen. Helsingin kaupunki on mukana Asuinalueiden kehittämisohjelmassa hankkeella Kaupunginosien Helsinki. Lähiökierros jatkuu Porin Sampolassa ja Pormestarinluodossa heinäkuun 15. päivä.