Neljä webinaaria tarjolla LIFE-rahoituksesta – poimi sopiva ja osallistu

Uutinen 8.4.2020 klo 14.51

Uusien hakijoiden LIFE-infowebinaari 23.4. klo 11-12.30

Uusille LIFE-rahoituksen hakijoille suunnatussa infowebinaarissa LIFE:n kansalliset yhteyshenkilöt ympäristöministeriöstä kertoivat perustietoa LIFE-ohjelman 2020 hausta ja vastasivat hakijoiden kysymyksiin. Mukana myös LIFE-hankkeiden monitor Sonja Jaari NEEMO EEIG:stä.

Esitysmateriaali ympäristöministeriön LIFE-sivulla:

EU LIFE information and networking day 30.4. klo 9-18

Euroopan komissio järjestivät LIFE-ohjelmista oman virtuaalisen info- ja verkostoitumistilaisuutensa, jossa kerrottiin LIFE 2020 hausta sekä haun merkittävimmistä muutoksista edellisiin hakuihin verrattuna. Pääteemat:

  • Environmental technologies and solutions including water, waste, air quality, soil, forest, health
  • Climate change adaptation
  • Climate change mitigation
  • Nature conservation and biodiversity
  • Climate and environmental governance and information initiatives

Tilaisuuden tallenne on komission tapahtumasivulla:

LIFE ja Horisontti Eurooppa -ohjelmien synergiat -webinaari 7.5.2020 klo 14-15.30

EU:n ohjelmakauden 2021-2027 ohjelmavalmistelut ovat vauhdissa, ja uusien ohjelmien on määrä käynnistyä virallisesti 1.1.2021. Ajankohtaista tietoa ympäristö- ja ilmastotoimia rahoittavan LIFE-ohjelman sekö tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelman eli Horisontti Euroopan valmistelusta kertoivat ohjelmavalmisteluihin osallistuvat asiantuntijat: Pekka Harju-Autti, neuvotteleva virkamies, ympäristöministeriö; Milka Parviainen, erityisasiantuntija, ympäristöministeriö sekä Hanna Vuorinen, erityisasiantuntija,työ- ja elinkeinoministeriö.

Pääpaino webinaarissa oliLIFE-ohjelman seuraavan kauden esittelyssä. Lisäksi lopussa käsiteltiin Horisontti Euroopan ajankohtaisia asioita ja erityisesti näiden kahden ohjelman välisiä synergioita.

LIFE consept note writers` webinar 14.5. klo 12-14

Ympäristöministeriö järjestää LIFE-hakemusten kirjoittajien työpajan webinaarina. Tilaisuus on tarkoitettu Ympäristö-alaohjelman hankehakijoille (ENV ja NAT-hankkeet), jotka ovat jo aloittaneet hakemuksen kirjoittamisen komission eProposal-järjestelmään. Tilaisuudessa Metsähallituksen kehityspäällikkö Mikko Tiira esittelee LIFE-hakemuksen kirjoittamisen logiikkaa ja antaa vinkkejä hyvästä hakemuksesta. Lisäksi tutustumme eProposal-hakutyökalun käyttöön demotunnusten avulla.

Toivomme kysymyksiä etukäteen. Niitä voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä. Toteutamme webinaarin Skypen välityksellä. Ilmoittautuminen on pakollinen, jotta voimme lähettää kaikille osallistujille Skype-linkin kalenterikutsuna.

Ilmoittautuminen päättyi 11.5.