Suomi ja Kiina tiivistävät yhteistyötä kestävien kaupunkien kehittämisessä ja kiertotaloudessa

Uutinen 23.8.2019 klo 15.07
Kansliapäällikkö Hannele Pokka ja varaministeri Huang Yan allekirjoittamassa yhteisymmärrysasiakirjaa.
© Kuva: Elisa Spolander
Kiinan asunto- ja kaupunki- sekä maaseuturakentamisen ministeriön (MoHURD) varaministeri Huang Yan ja ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka allekirjoittivat Suomen ja Kiinan välisen yhteisymmärrysasiakirjan (Memorandum of Understanding, MoU) tänään ympäristöministeriössä.

Yhteisymmärrysasiakirjan tarkoituksena on vastata ilmastonmuutoksen haasteeseen lisäämällä vihreää talouskasvua ja edistämällä fiksujen ja kestävien kaupunkien kehittämistä. Yhteistyön kautta maat pyrkivät löytämään energia-, resurssi- ja kustannustehokkaita ratkaisuja kaupunkien suunnitteluun, kehittämiseen ja rakentamiseen. Yhteistyön tavoitteena on myös löytää uusia tapoja hyödyntää kiertotaloutta.

Varaministeri delegaatioineen tutustui muun muassa Vantaan Kivistön ja Kartanonkosken asuinalueisiin ja johtaviin alan yrityksiin.

”Toivon, että nyt allekirjoitettu yhteisymmärrysasiakirja ja ympäristöministeriön pitkäjänteinen yhteistyö kiinalaisten kollegojen kanssa avaa uusia mahdollisuuksia suomalaisille ympäristö- ja rakennusalan yrityksille Kiinan jatkuvasti kasvavilla markkinoilla”, toteaa kansliapäällikkö Pokka.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Merja Laitinen, p. 0295 250 153, merja.laitinen@ym.fi

Hallinto- ja kansainvälisten asiain johtaja Ismo Tiainen, p. 040 5047494, ismo.tiainen@ym.fi