Ministeri Tiilikainen kestävän kehityksen asialla WTO:ssa

Tiedote 1.10.2018 klo 15.11

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu Genevessä Maailman kauppajärjestön WTO:n tilaisuuteen tuoden esille Suomen näkemyksiä vähähiilisestä kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä.

Public Forum on WTO suurin vuosittainen tapahtuma. Sen odotetaan keräävän aiempien vuosien tapaan yli 1 500 kansalaisjärjestöjen, akateemisen maailman, kaupan, median, hallinnon ja muiden alojen edustajaa yhteen keskustelemaan maailmankaupan kehityksestä. Tapahtuma toimii keskustelu- ja kehitysfoorumina ajankohtaisille maailmankaupan aiheille.

Tänä vuonna 2.–4.10. järjestettävän tapahtuman otsikkona on ”Trade 2030”, jonka alla käsitellään kolmea teemaa: Sustainable development, Technology-enhanced trade ja More inclusive trading system. Public Forumin yhteydessä julkaistaan järjestöjen yhteinen julkaisu Making Trade Work for Environment, Prosperity and Resilience.

WTO ja UN Environment järjestävät osana Public Forumia tapahtuman Making Trade Work for Environment, Prosperity and Resilience. Tämän yhteydessä Suomi ja Costa Rica vetävät session The Low-Carbon Circular Economy – Identifying Sustainable Trade Options tiistaina 2. lokakuuta. Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu tilaisuudessa paneeliin ja tuo esille Suomen osaamista ja panostuksia vähähiilisessä kiertotaloudessa.

Toinen ministeri Tiilikaisen ohjelmaan sisältyvä korkean tason keskustelu liittyy siihen, minkälaisia muutoksia fossiilisten polttoaineiden tukemiseen tarvitaan silmällä pitäen kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteita. Tavoitteena on tehdä tunnetuksi fossiilisten polttoaineiden tukireformia WTO:ssa.

Ministerin ohjelmassa on myös kestävän kehityksen teeman yhteenvetona toimiva keskustelu, jossa käsitellään kaupan ja ympäristön yhtymäkohtia ja keinoista, joilla kauppa osaltaan voi tukea ja edistää kestävää kehitystä ja terveellisempiä elinympäristöjä myös tuleville sukupolville.

Lisätietoja:
Erityisavustaja Vilhartti Hanhilahti, puh. +358 40 836 4823