Olavi Uusivirrasta uutta virtaa METSO-ohjelmaan

Tiedote 1.11.2012 klo 10.12

Ympäristöministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö tiedottavat

   

Olavi Uusivirta Metsänpoika-videolla. 
Kuva: Elokuvatuotantoyhtiö Ölk Oy

Suosittu laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä Olavi Uusivirta on säveltänyt uusiksi Aleksis Kiven runon Metsämiehen laulu. Metsänpoika-nimellä kulkevasta kappaleesta tehtiin METSO -ohjelman viestintää varten musiikkivideo, jossa Uusivirta itse myös esiintyy. Syksyisessä Nuuksion kansallispuistossa kuvatun videon on ohjannut Teemu Nikki.

Olavi Uusivirta valottaa yhteistyötä: "METSO kuulosti mielekkäältä kampanjalta. Allekirjoitan peruseetoksen metsien suojelusta. Suomessa on valtava määrä ainutkertaista metsäympäristöä. Kyllä kannattaakin käyttää paukkuja monimuotoisuuden säilyttämiseen. Oli makee fiilis kuvata videota yöllä ja auringon noustessa Nuuksion hienoissa maisemissa. Toivottavasti oikeat ihmiset löytävät METSOn tämän kappaleen kautta."

METSO (Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma) on metsien monimuotoisuutta turvaava toimintaohjelma, jonka avulla yksityiset metsänomistajat voivat vapaaehtoisesti suojella metsänsä monimuotoisuutta. Ohjelmalla lisätään metsäisten suojelualueiden määrää ja tehdään luonnonhoitotöitä talousmetsissä, suojelualueilla ja niiden lähituntumassa. Tavoitteena on varmistaa, että Suomessa kasvaa jatkossakin sellaisia metsiä, joissa myös uhanalaiset ja taantuneet eliölajit voivat elää.

Musiikkivideon toivotaan herättävän myös sellaisten ihmisten kiinnostuksen METSO-ohjelmaa kohtaan, joita ei välttämättä tavoiteta perinteisempien kanavien kautta.

Olavi Uusivirran Metsänpoika-musiikkivideon ensi-ilta on METSO-ohjelman verkkosivuilla tänään torstaina. Video on katsottavissa ainoastaan metsonpolku.fi-sivuilla 1.-14. marraskuuta, sen jälkeen myös YouTubesta.

Metsänpoika-musiikkivideo pyörii myös Metsämessujen ohjelmalavalla Helsingin messukeskuksessa 9.-11. marraskuuta. Uusivirtaa haastatellaan Metsämessuilla sunnuntaina 11.11. klo 11.00.

Lisätietoja:

tiedottaja Katja Huumo, ympäristöministeriö, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi, puh. 050 567 5381

tiedottaja Mikaela Carlsson, maa- ja metsätalousministeriö, etunimi.sukunimi@mmm.fi, puh. 040 822 80 62

Olavi Uusivirran haastattelupyynnöt: Johanna Kustannus Oy, Sami Rikala, etunimi.sukunimi@johannakustannus.fi, puh. 0400 766 879