Hyppää sisältöön

Uusi verkkopalvelu auki - seuraa toimia vesien ja meren hyväksi

Uutinen 4.7.2019 klo 11.41
Vaikuta vesiin -logo

Tiesitkö, että vesien ja Itämeren tilan parantamiseksi on meneillään tuhansia toimenpiteitä ympäri Suomen? Näiden eri vesiensuojelutoimien etenemistä voi seurata uudessa verkkopalvelussa osoitteessa ymparisto.fi/vaikutavesiinseuranta.

Miten etenee Itämeren alueen särkikalojen käytön lisääminen ihmisravintona? Onko ryhdytty toimiin vedenalaisen melun vähentämiseksi? Miten sujuu metsien kunnostusojituksen tehostettu vesiensuojelu tai toimet yhdyskuntien jätevesien puhdistamiseksi? Sivustolla jokainen vesiensuojelusta kiinnostunut voi saa havainnollista tietoa vesien- ja merenhoitosuunnitelmien toimien toteutumisesta vuosina 2016-2021. Sivustolla kerrotaan myös, mikä toimien tilanne oli vuonna 2018.

Suomi on laatinut vesienhoitosuunnitelmat ja merenhoitosuunnitelman sekä niitä täydentävät toimenpideohjelmat. Niissä kerrotaan, miten Suomi turvaa ja saavuttaa vesien vähintäänkin hyvän tilan.

Sivuston ovat julkaisseet ympäristöministeriö, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ja Suomen ympäristökeskus. Tietoa toimista voi hakea esimerkiksi sektoreittain tai alueittain. ELY-keskukset, jotka vastaavat toimenpideohjelmien valmistelusta, ovat keränneet tiedot toimenpiteiden toteuttajilta tai muilta vastaavilta tahoilta. Jatkossa tietoja päivitetään kolmen vuoden välein. Ahvenanmaata koskevat tiedot tulevat palveluun myöhemmin.