Haussa 100 parasta suomalaista ilmastoratkaisua – tee ehdotus!

Uutinen 21.4.2016 klo 13.44

Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurista haasteista, jonka ratkaisemisessa Suomella voi olla kokoaan merkittävämpi rooli. Kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja tukevassa hankkeessa etsitään itsenäisyytemme tulevan juhlavuoden kunniaksi 100 parasta ratkaisua, joilla voidaan selättää ilmastokriisiä. Ehdota omaa ilmastoratkaisuasi ja kommentoi muiden ehdotuksia 29.4. mennessä. Tämän jälkeen parhaita ehdotuksia voi äänestää viikon ajan.

Millä tavoin vähennät ilmastopäästöjä omassa elämässäsi? Mikä on paras esimerkki kuntien ilmastosaavutuksista? Mitkä suomalaisten yritysten kehittämät tekniikat ovat lupaavimpia päästöjen vähentämisessä? Mikä liiketoimintainnovaatio, järjestöhanke tai valtion politiikka voi parhaiten auttaa muita maita torjumaan ilmastonmuutosta?

Ehdotuksia voivat jättää niin kunnat, yritykset ja muut organisaatiot kuin yksittäiset kansalaisetkin. Ainoina kriteereinä on, että ehdotukset auttavat torjumaan ilmastonmuutosta, ne ovat tavalla tai toisella suomalaisia ja niitä voidaan hyödyntää myös maamme rajojen ulkopuolella.

Ideoita kerätään perjantaihin 29.4. asti osoitteessa http://tinyurl.com/100ratkaisua. Palvelussa kuka tahansa voi kirjata oman ehdotuksensa, kommentoida toisia ehdotuksia sekä äänestää parhaita ratkaisuja. Sosiaalisessa mediassa aihetta koskevaan keskusteluun voi osallistua tunnisteella #100ratkaisua. Ideansa jättäneiden ja ehdotuksia äänestäneiden kesken arvotaan kaksi 50 euron lahjakorttia ekotavaratalo Ruohonjuureen.

100 parasta ilmastoratkaisua on osa ympäristöministeriön koordinoimaa hanketta, jossa selvitetään, miten Pariisin ilmastosopimuksen velvoitteisiin tulee varautua Suomessa. Hankkeen toteutuksesta vastaa GreenStream Networkin vetämä yhteenliittymä. 100 parasta ilmastoratkaisua -verkkokeskustelun toteutuksesta vastaa Tyrsky-Konsultointi Oy.

Lisätiedot:

Ylitarkastaja Laura Aho, ympäristöministeriö, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi, p. +358 295 250 362