Juice Leskisen klassikko ministerin käsittelyssä: Bluesia Pieksamäen asemalla avasi Euroopan kulttuuriympäristöpäivät

Uutinen 7.2.2019 klo 16.57

Ympäristöministeriön auditorio muuttui 5.2.2019 viihteen ja taiteen tilaksi asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen, LuoMusa-festareilta tutun kitaristi Klaus Lavilan ja digiharmonikkataiteilija Netta Skogin blues-ilottelun myötä.

Trion käsittelyssä Juice Leskisen 16-minuutin klassikko ”Bluesia Pieksamäen asemalla” sai uuden asun ministerin tulkinnan, Skogin virtuoosimaisen sähköharmonikkatyöskentelyn ja Lavilan järkähtämättömän kitarasäestyksen myötä. Katso kooste kappaleesta yllä olevalta videolta.

Ohjelmanumero avasi Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, joita vietetään vuonna 2019 teemalla ”viihteen ja taiteen tiloissa”. Vuosi tuo valokeilaan teatterit ja tanssilavat, konserttitalot ja kansanmusiikin, ITE-taiteen ja paljon muuta.

Ympäristöministeriö kutsuu yhdessä Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmän kanssa taiteen ja viihteen toimijat ympäri Suomen esittelemään tilojaan ja toimintaansa, historiaansa ja elävää perintöään.

Kulttuuriympäristöpäivien pääajankohta Suomessa on tänä vuonna 2.–8.9.2019, mutta tapahtumia voi järjestää ympäri vuoden. Kaikki ovat tervetulleita ilmoittamaan tapahtumiaan päivien kalenteriin.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät

Kulttuuriympäristöpäiviä (European Heritage Days) vietetään joka syksy 50 maassa ympäri Eurooppaa. Päivien tapahtumiin osallistuu vuosittain noin 30 miljoonaa ihmistä. Teemavuodet ovat yhteisiä kaikille maille ja Euroopassa juhlitaan koko vuosi 2019 teemalla Arts and Entertainment.

Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoivat ympäristöministeriö, Suomen Kotiseutuliitto, Museovirasto, Opetushallitus ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry.

Osallistu keskusteluun somessa: #kulttuuriympäristöpäivät #EHDs

Lisätietoja:

Suunnittelija Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, hanna.hamalainen@ym.fi, puh. 0295 250 095

Koordinaattori Jonina Vaahtolammi, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi, puh. 045 614 0464

Kansainväliset asiat: järjestöpäällikkö Liisa Lohtander, liisa.lohtander@kotiseutuliitto.fi, puh. 045 1509 109