Kansainvälinen luonnonvarapaneeli kokoontuu Helsingissä 6.–9.6.

Uutinen 5.6.2017 klo 15.11

Luonnonvarojen kestävän käytön ja ympäristövaikutusten huippunimet kokoontuvat tällä viikolla Suomeen, kun YK:n ympäristöohjelman UNEPin alainen kansainvälinen luonnonvarapaneeli (International Resource Panel, IRP) pitää kokouksensa Helsingissä 6.6.–9.6. Paneelin 20. kokous on strategisesti erityisen tärkeä: agendalla on muun muassa paneelin strategian päivitys ja työohjelma seuraavalle neljälle vuodelle sekä meneillään olevien tutkimushankkeiden viimeistely.

Luonnonvarapaneeli toimii tieteellisenä neuvonantajana erilaisissa luonnonvarojen käyttöä koskevissa kysymyksissä, kuten kestävässä biotaloudessa, kiertotaloudessa ja puhtaissa ratkaisuissa.

”Paneelin toiminta perustuu siihen, että se valmistelee tieteelliseen tutkimukseen perustuvia analyyseja erilaisista teemoista, jotka sitten tukevat poliittista päätöksentekoa erityisesti YK-elimissä”, kertoo Suomen edustajana paneelissa pitkään toiminut SYKEn pääjohtaja Lea Kauppi.

Paneeli koostuu maailman johtavista tiedemiehistä sekä hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan edustajista. Ympäristöministeriö oli yksi paneelin perustajajäsenistä ja tukenut paneelin toimintaa aktiivisesti. Ympäristöministeriön edustaja paneelin ohjausryhmässä on Merja Saarnilehto.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Merja Saarnilehto, ympäristöministeriö,  p. +358 295 250 259, etunimi.sukunimi(at)ym.fi