Kansainvälinen luonnonvarapaneeli nivoo työtään tiiviimmin kestävän kehityksen tavoitteisiin

Uutinen 8.6.2017 klo 16.55

YK:n ympäristöohjelman UNEPin alainen kansainvälinen luonnonvarapaneeli aikoo nivoa toimintaansa entistä enemmän kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisen tukemiseen. 

”Pyrimme tukemaan erityisesti tavoitteen 12.2 toteutumista eli sitä, että vuoteen 2030 mennessä luonnonvaroja käytettäisiin kestävästi ja tehokkaasti. Tämä kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä on hyvin vaikea mitata ja seurata. Tavoitteenamme on määritellä kestävyyden kriteerit ja sen jälkeen raportoida niistä systemaattisesti. Sitä kautta voimme myös paremmin analysoida, millaiset politiikat toimivat paremmin kuin toiset”, kertoo paneelin puheenjohtaja Janek Potocnik.

Luonnonvarapaneelin järjestyksessään kahdeskymmenes, tulevien vuosien strategiaan keskittyvä kokous päättyy perjantaina Helsingissä. Kokous järjestettiin kiertotalouskonferenssi World Circular Economy Forum (WCEF) yhteydessä.

Paneeli toimii tieteellisenä neuvonantajana erilaisissa luonnonvarojen käyttöä koskevissa kysymyksissä, kuten kestävässä biotaloudessa, kiertotaloudessa ja puhtaissa ratkaisuissa.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Merja Saarnilehto, ympäristöministeriö,  p. +358 295 250 259, etunimi.sukunimi(at)ym.fi

  • FI
  •  
  • EN