Hyppää sisältöön

Tule kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan digitaalisen maankäytön suunnittelun ja rakentamisen tilaisuuksiin

Uutinen 14.10.2019 klo 13.49

Syksyn aikana järjestetään useita digitaalisen maankäytön suunnittelun ja rakentamisen tilaisuuksia, joissa kuullaan uunituoreita uutisia mm. mitä meneillään olevat kehittämishankkeet tuovat maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistukseen sekä hallitusohjelmassa linjattuun rakennetun ympäristön valtakunnallisen digitaalisen rekisterin ja tietoalustan toimeenpanoon.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Rakennetun ympäristön digiseminaari - Kohti yhteentoimivaa rakennettua ympäristöä

31.10.2019 klo 9-16, Helsinki
Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä.

Kuntaliiton ja ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistukseen liittyvässä tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja mm. yhteentoimivuuden kokonaisuudesta niin rakennustiedon, kaavan tietomallien kuin lainsäädännönkin näkökulmista. Millainen rakennetun ympäristön tietokokonaisuus on tulevaisuudessa. Virtaako tieto – miten? Mitä uutta digitalisaatio tuo maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistukseen - vai tuoko mitään?

Webinaari ja Ota kantaa kysely - Näitä digitaalisia toimintatapoja ja muutoksia ehdotetaan maankäytön suunnitteluun ja rakentamiseen

Webinaari 12.11.2019 klo 13-15
Ota kantaa -kysely 12.11.-26.11.2019

Webinaarissa kuullaan välituloksia Maankäyttöpäätökset- ja Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeista sekä keskustellaan ja työstetään yhteistä tulevaisuuden tavoitetilaa ja digitaalisia toimintatapoja. Millaiseen kansalliseen järjestelmään kaava- ja rakennustiedot toimitetaan? Millainen yksi kuntakaava oikeasti voisi olla ja miten siinä huomioidaan tiedon virtaaminen kiinteistönmuodostuksen kautta aina rakennusluvitukseen asti? Mitä hyötyä tästä kaikesta on ja miten arkeni muuttuu kunnassa - vai muuttuuko? Mikä vaatii mielestäsi vielä enemmän kehitystyötä ja paukkuja?

Samana päivänä avautuu ympäristöministeriön kysely, jossa kerätään näkemyksiä ja ideoita tietomallipohjaisesta suunnittelusta.

Kuntakaavasimulaation tulosseminaari - mitä yhteen kuntakaavaan siirtyminen tarkoittaa kunnille?

11.12. kello 10-12, Helsinki
Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä.

Seminaarissa esitellään Kuntakaavasimulaatio-hankkeen tuloksia ja arvioidaan yhteen kuntakaavaan siirtymisen vaikutuksia Jyväskylän, Lappeenrannan, Hyvinkään, Iisalmen ja Ilmajoen esimerkkitapausten kautta. Miten yhteen kuntakaavaan siirtyminen vaikuttaisi maankäytön kehittämiseen, toteuttamiseen ja ylläpitoon sekä kunnan sisäisiin prosesseihin ja vuorovaikutukseen? Hanke on toteutettu yhteistyössä Kuntaliiton, kuntien, ympäristöministeriön ja Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeen kanssa.

Maankäyttöpäätökset-hankkeiden loppuseminaari - Pohja paremman rakentamiselle

12.12.2019 klo 9-15.45, Helsinki
Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä.

Seminaarissa esitellään Maankäyttöpäätökset- sekä Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeiden tuloksia ja kuullaan miten tehty työ edistää ja syöttää tietoa niin maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistukseen kuin hallitusohjelmassa linjattuun rakennetun ympäristön valtakunnallisen digitaalisen rekisterin ja tietoalustan toimeenpanoon. Tilaisuudessa kuullaan, kuinka kehitystyötä jatketaan rekisterin ja tietoalustan parissa seuraavina vuosina.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Juha Nurmi, p. 0295 250 181, juha.nurmi@ym.fi