Ympäristönsuojelun yhteistyö jatkuu Suomen ja Venäjän välillä – ministerit keskustelivat yhteisestä jätehuoltohankkeesta

Uutinen 29.4.2020 klo 13.47

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen ja Venäjän federaation luonnonvara- ja ympäristöministeri Dmitri Kobylkin allekirjoittivat yhteisen julkilausuman ympäristöyhteistyöstä 29.4.2020.

Julkilausuma pohjautuu videokokoukseen, jossa Mikkonen ja Kobylkin keskustelivat pitkäaikaisesta yhteistyöstä seuraavilla aloilla:

  • luonnon, metsien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu,
  • luonnonsuojelualueet, Fennoskandian vihreän vyöhyke sekä luontomatkailun kehittäminen,
  • jätehuolto, kiertotalous ja resurssitehokkuus sekä
  • musta hiili.

Erityisesti kokouksessa keskusteltiin tänä vuonna käynnistyneestä Suomen ja Venäjän Kestävä jätteiden hallinta -yhteistyöhankkeesta. Hankkeessa vaihdetaan kokemuksia jätehuollosta ja kiertotaloudesta sekä niihin liittyvistä parhaista teknologioista, jätehuoltoalan sääntelystä sekä edistyksellisistä käytännöistä Venäjän meneillään olevan jätehuoltouudistuksen toteuttamiseksi.

Lisäksi hankkeen tavoitteena on lisätä ympäristövalistusta ja -tietoisuutta, kannustaa Suomen ja Venäjän välisiin yhteistyöhankkeisiin sekä edistää jätehuoltoalan ja jätteiden käsittelyn uusia ratkaisuja.

Lisätiedot:

Ympäristö- ja ilmastoministerin erityisavustaja Antti Heikkinen, p. 0295 250 231, antti.heikkinen@ym.fi

Neuvotteleva virkamies Saija Vuola, p. 0295 250 029, saija.vuola@ym.fi