Rakentamisen energiatehokkuusdirektiivin toimeenpano

Rakentamisen energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) tarkoituksena on nopeuttaa olemassa olevien rakennusten kustannustehokkaita peruskorjauksia ja lisätä älykkään teknologian käyttöä rakennuksissa. Se tähtää vähähiiliseen rakennuskantaan ja ilmastonmuutoksen hillintään. Uusien lakien seurauksena esimerkiksi sähköauton latausmahdollisuudet lisäntyisivät ja rakennusten lämmön- ja ilmastoinnin seurantaan tulisi lisää automatiikkaa. Muutokset koskevat pääasiassa suuria, muussa kuin asumiskäytössä olevia rakennuksia.

Direktiivi on julkaistu 19.6.2018. Direktiivin noudattamisen edellyttämät lait, asetukset ja hallinnolliset määräykset on saatettava voimaan viimeistään 10.3.2020. Tällä sivulla voit seurata työn etenemistä.

EPBD:n muutoksen kansallisen toimeenpanon selvityshankkeet -seminaari

Ympäristöministeriö järjestää torstaina 7.3.2019 klo 12.00 alkaen ympäristöministeriön Pankkisalissa seminaarin rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallista toimeenpanoa varten teetetyistä selvityshankkeista. Seminaarissa selvityksen tekijät esittelevät työnsä tuloksia. Aikaa on varattu myös keskusteluille.

Voit osallistua seminaariin paikan päällä tai seurata tilaisuutta striimauksen kautta. Linkki striimauksen lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.

Ohjelma

Tilaisuuden esitykset

Seminaarin suoratoistotallenne.

Tausta-aineistot

Lisätietoja:
Ympäristöneuvos Maarit Haakana, p. 029 525 0069, etunimi.sukunimi@ym.fi,
Lainsäädäntöneuvos Sari Rapinoja, p. 029 525 0320, etunimi.sukunimi@ym.fi,

Julkaistu 17.1.2019 klo 14.49, päivitetty 9.5.2019 klo 9.34