Rakennetun ympäristön rekisteri ja tietoalusta

Ajankohtaista

Rakennetun ympäristön rekisteri ja tietoalusta: mitä ja miten?

30.10.2019
Suomeen luodaan rakennetun ympäristön valtakunnallinen digitaalinen rekisteri ja tietoalusta, joihin maankäyttöä ja rakentamista koskevat päätökset ja prosessit tukeutuvat. Työ käynnistyy vuoden 2020 alussa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan jo ennakkoon!

Kaikki ajankohtaiset

Hallitusohjelman mukaan Suomeen luodaan rakennetun ympäristön valtakunnallinen digitaalinen rekisteri ja tietoalusta, joihin maankäyttöä ja rakentamista koskevat päätökset ja prosessit tukeutuvat. Työ käynnistyy ympäristöministeriön johdolla vuoden 2020 alusta.

Rekisterin ja tietoalustan luominen liittyy käynnissä olevaan maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) kokonaisuudistukseen. Rekisterin ja tietoalustan edellyttämät säännökset on tarkoitus viedä eduskuntaan MRL-uudistuksen kanssa samanaikaisesti vuoden 2021 lopussa.

Pohjaa käynnistyvälle työlle on luotu KIRA-digissä, ja luodaan käynnissä olevissa Maankäyttöpäätökset ja Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeissa.

Mitä työssä tulee ottaa huomioon? - Osallistu ohjelman valmisteluun

Rakennetun ympäristön rekisteri ja tietoalusta tehdään yhdessä julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Alaa näkemyksiä kuullaan laajasti jo ennen varsinaisen ohjelmatyön alkamista.

Ympäristöministeriö, Kuntaliitto ja KIRA-hub järjestävät kuusi info- ja keskustelutilaisuutta vuoden 2019 aikana.

Ohjelman valmistelua varten on avattu ideaseinä, jolle voi jättää kysymyksiä ja kommentteja. Ideaseinä on auki kaikille, ja se on käytössä 12. joulukuuta asti.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Minna Perähuhta, p. 0295 250 223, etunimi.sukunimi@ym.fi
Julkaistu 31.10.2019 klo 14.25, päivitetty 11.11.2019 klo 13.06