Hyppää sisältöön

Tule kehittämään rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuutta – teemaryhmiin voi taas ilmoittautua

Uutinen 13.2.2020 klo 16.00

Ympäristöministeriö asetti vuoden 2019 lopussa laajan yhteistyöryhmän kehittämään rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuutta. Työryhmän ohessa toimivaan kolmeen teemaryhmään voi jälleen ilmoittautua.

Vuodenvaihteessa järjestetyllä ilmoittautumiskierroksella teemaryhmiin ilmoittautui jo ilahduttava määrä osallistujia. Kysynnän vuoksi ilmoittautuminen on avattu uudelleen. Kaikki aikaisemmat ilmoittautumiset ovat edelleen voimassa. Teemaryhmien työ on avointa kaikille kiinnostuneille, ja mukaan voi tulla joko osallistumaan aktiivisesti tai seuraamaan.

Semanttinen yhteentoimivuus -ryhmän tehtävänä on luoda ja harmonisoida tarvittavat sanastot, koodistot ja tietomallit. Standardisointi-ryhmä tukee avointen kansainvälisten standardien käyttöönottoa ja siihen liittyvää yhteistyötä kansallisesti sekä vaikuttaa standardien kehittämiseen. Kokonaisarkkitehtuuri-ryhmä sovittaa yhteen rakennetun ympäristön keskeiset prosessit ja tietovirrat osana julkishallinnon kokonaisarkkitehtuuria.

Rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuuden yhteistyöryhmän tavoitteena on varmistaa rakennetun ympäristön tiedon, kuten kaavoituksen ja rakennuslupiin liittyvän tiedon, semanttinen yhteentoimivuus kehittämällä esimerkiksi yhteisiä sanastoja, koodistoja ja tietomalleja. Työssä huomioidaan myös lainsäädännön kehittämistarpeet sekä eri tietojärjestelmien tekninen yhteentoimivuus. Tarkoituksena on myös kehittää julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä digitalisaation edistämiseksi. Työ tukee rakennetun ympäristön rekisterin ja tietoalustan toteuttamista.

Ilmoittautumiset pyydetään 2.3. mennessä.

Lisätietoja:

yhteentoimivuus@ym.fi (osoitteesta tavoittaa rakennetun ympäristön tiedon yhteentoimivuuden parissa työskentelevät ympäristöministeriön virkamiehet)

rakennusneuvos Juha-Pekka Maijala, juha-pekka.maijala@ym.fi, p. 0295 250 173