Hallituksen budjettiesitys antaa lisää rahaa luonnonsuojelulle

RSS
15.9.2011 Hannele Pokka

Hallituksen budjettiesitys valmistui eilen. Budjetineduskuntakäsittely alkaa lokakuun alkupuolella. Ympäristöministeriölle hallituksen budjettiesitys antaa lisää rahaa luonnonsuojelulle, Itämeriasioiden rahoitukseen sekä vihreäntalouden kehittämishankkeisiin. Budjetti leikkaa rakennusten korjaus- ja energiatehokkuusavustuksia sekä vähentää rakennusperinnön hoitoon tarkoitettuja määrärahoja. Valtion tukemaa asuntotuotantoa puolestaan lisätään.

Tuliko ympäristöministeriön pääluokalle lisää rahaa vai supistuuko hallinnonalan budjetti, kun ynnätään ympäristö- ja asuntoministerin tontit?

Äkkiseltään luulisi, että budjetti on nollasummapeliä ympäristöhallinnolle, kun ympäristöministerinluonnonsuojelurahat kasvavat ja asuntoministerin korjausrakentamisen vähenevät. Loppupeleissä kuitenkin myös ympäristöhallinnon määrärahat vähenevät, sillä jo hallitusohjelmassa ja ministereidenbudjettiriihessä säästöt vähentävät ministeriön toimintarahoja. Ensi vuonna myös ympäristöministeriön toimintaa joudutaan sopeuttamaan niin henkilöstön kuin toiminnan osalta supistuviin kehyksiin.

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.