Hyvää joulua!

RSS
20.12.2013 Hannele Pokka
Joulu on aivan kohta ja ministeriössä on vuoden toiseksi viimeinen viikko mennyt siinä, kun on yritetty saada maailma valmiiksi. Ei tullut ihan valmista. Tekemistä riittää tulevillekin vuosille. Runsaasti.

Mitä päättyvästä vuodesta jää päällimmäisenä mieleen? Mieleen jää ympäristönsuojelulaki. Poliitikot väänsivät lain sisällöstä kättä koko syksyn. Tulosta lopulta syntyi ja hallituksen esitys ympäristönsuojelulain uudistamisesta annettiin eduskunnalle torstaina.

Mieleen jää Talvivaara, jonka talous kriisiytyi syksyn aikana. Kainuun. Ely-keskus on tehostanut valvontaansa, jotta viranomaisilla on jatkuvasti ajan tasalla olevat tiedot siitä, miten yritys hoitaa haastavia ympäristövelvotteitaan. Talvivaara pääsi keskiviikkona yrityssaneeraukseen. Toivottavasti saneeraus onnistuu.

Mieleen jäävät energiatodistukset, joista omakotiliitto kumppaneineen teki kansalaisaloitteen tavoitteenaan energiatodistuslainsäädännön kumoaminen. Keskustelu eduskunnassa alkaa kevätistuntokaudella. Energiatodistuslain alkutahdit säädettiin EU::ssa. Asunnon ostajalle ja vuokraajalle uusi todistus antaa tietoa, miten energiapihi tai –syöppö asunto on.

Mieleen jää hallituksen rakennepaketti. Sen toimeenpano vaatii vielä paljon työtä ja päätöksiä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

http://www.ym.fi/joulu
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.