Talvivaara – mitä tänään?

RSS
7.11.2014 Hannele Pokka

Talvivaara Sotkamo kaivosyhtiön eilinen konkurssi on mykistävän suuri yrityskonkurssi. Talvivaaran konkurssi on paitsi meidän maamme mittapuussa iso myös poikkeuksellinen: kaivoksen kaikkien toimien välitön lopettaminen, niin kuin normaalisti yrityksen kaatuessa tehdään, saattaisi aiheuttaa merkittäviä ympäristövahinkoja. Kaivoksen välttämättömiä toimia jatketaan, käytännössä pääosin valtion rahalla.

Ympäristöasioista huolehtiminen on nyt Kainuun ELY-keskuksen asiana yhteistyössä konkurssihallinnon kanssa. Kainuu ELY onkin tehnyt tämän päivän aikana useita päätöksiä ja sopimuksia kriittisten toimien ylläpitämiseksi ja palvelujen tuottajien pitämiseksi toiminnassa mukana. Työ- ja elinkeinoministeriön perustama Talvivaara-toimisto koordinoi käytännön toimia.  Toimistossa työskentelee myös ympäristöministeriön virkamiehiämme.

Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa on vireillä useita, kaivosyhtiön jättämiä lupahakemuksia, jotka koskevat vesienhallintaa. Näiden asioiden kohdalla päätösten valmistelu jatkuu normaalisti.
Kommentit (2 kommenttia)
vauhtia päätöksiin
7.11.2014
klo 13.16
"Jatkuu normaalisti". Saisivat viranomaiset panna vauhtia luvitukseen. Se auttaisi jatkajan löytämistä kaivostoiminnalle. Nyt ei auta venkoilla lupa-asioissa.Siellä jää 1 500 ihmistä työtä vaille.
Hannu Hyvönen
10.4.2015
klo 2.58
Olisi kohtuullista että kerrottaisiin ketkä ovat jäseninä tässä ns talvivaaratoimistossa. Käsittääkseni kyse on verovarojen purkuputkesta jolla jatketaan kaivoksen toivotonta taivalta. Mutta siis, keitä on tässä Talvivaara -toimistossa