Ympäristöministeriön hiilipäästöt laskettu

RSS
22.2.2013 Hannele Pokka
Ympäristöministeriö laski toisen kerran hiilijalanjälkensä vuodelta 2012. Apuna käytettiin WWF:n ilmastolaskuria. Hiilidioksidipäästöt olivat yhteensä 1717,61 hiilidioksiditonnia. Määrä on jonkin verran vähemmän kuin edellisenä vuona 2011. Yhtä työntekijää kohden päästöjä syntyi keskimäärin 6,06 CO2 tonnia. Kaikkiaan YM:n päästöt vastaavat 390 omakotitalon keskimääräisiä hiilidioksidipäästöjä. Eniten päästöjä syntyi lentomatkustamisesta. Matkustaminen sekä koti- että ulkomailla oli kyllä edellisestä vuodesta vähentynyt ja videolaitteiden käyttö lisääntynyt huomattavasti.

Useat yritykset ja jotkut kaupungitkin ovat aloittaneet lentomatkojen kompensoinnin ympäristö- ja yhteiskuntavastuunsa parantamiseksi. Päästömaksut toimitetaan yleensä kehittyvien maiden koulutus- ja ympäristöprojekteihin. Valtiovarainministeriö ei ole pitänyt mahdollisena, että ministeriöt kompensoisivat toimintamenoistaan toimintansa aiheuttamia CO2 päästöjä. Valtion rahaa tähän ei siis saa käyttää. Tämän vuoksi valtionhallinnossa tarvitaan uusia ideoita, miten päästöjä kompensoidaan. Matkustamista tuskin voidaan kokonaan lopettaa.

Ympäristöministeriössä olemme laskeneet, että aiheuttamiemme päästöjen sitomiseksi voisimme esimerkiksi istuttaa metsää. Silloin pitäisi istuttaa noin 5 500 puuta . Hakkuukypsänä metsänä tämä tarkoittaisi noin 14 hehtaarin metsää. Päästöjen kompensoiminen kiinnostaa meidän talon väkeä. Näinköhän ministeriön väki lähtee metsänistutustalkoisiin ensi kesänä?
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.