Ympäristöministeriö työpaikkana

Me ympäristöministeriössä haluamme taata paremman ympäristön tuleville sukupolville. Ympäristöministeriössä on mahdollista vaikuttaa ympäristöasioiden, rakentamisen ja asumisen sekä luonnon monimuotoisuuden tilaan. Työ ympäristöhallinnon ytimessä on mielenkiintoista, monipuolista ja yhteiskunnallisesti merkittävää.

Työmme keskittyy vuoteen 2030 kurkottavan strategiamme päätavoitteisiin:

YM_henkilöstö_aula
© Johanna Kinnari / YHA-kuvapankki
 

Ympäristöministeriön henkilöstö on osaavaa ja motivoitunutta. Huolehdimme henkilöstömme hyvinvoinnista ja kannustamme oman osaamisen kehittämiseen, johon tarjoamme monipuolisesti koulutusta. Kehitämme työnteon tapoja yhdessä henkilöstön kanssa.

Ympäristöministeriössä työskentelee noin 240 henkilöä. Tyypillisimpiä ovat säädösvalmistelun, ympäristö- ja asuntopolitiikan sekä hallinnon asiantuntija- ja avustavat tehtävät. Monissa tehtävissä pääsee työskentelemään kansainvälisten asioiden parissa.

Meillä on töissä ihmisiä monenlaisilla koulutus- ja urataustoilla. Työpaikkoja löytyy esimerkiksi diplomi-insinööreille, arkkitehdeille sekä oikeustieteiden, maatalous- ja metsätieteiden, filosofian, valtiotieteiden ja hallintotieteiden koulutustaustan omaaville.

Julkaistu 14.5.2013 klo 10.27, päivitetty 31.8.2018 klo 13.01