Ilmastosopimuksen teknologiakeskus esiteltiin Bonnissa

RSS
13.3.2014 Matti Nummelin, ulkoministeriö
P3126667.JPG, P3126667.JPG, P3126667.JPG
Jukka Uosukainen tapasi Bonnissa kaksi hyvää ystäväänsä: Tansanian Richard Muyungin ja Ugandan Philip Gwagen. Molemmat ovat teknologiakeskuksen tulevia asiakkaita. © Matti Nummelin

Jukka Uosukainen nimitettiin helmikuun alussa ilmastosopimuksen teknologiakeskuksen johtajaksi. Hän esitteli upouuden keskuksen toimintaa ilmastosopimuksen neuvottelijoille Bonnin kokouksessa. Kööpenhaminassa sijaitseva teknologiakeskus toimii YK:n ympäristöohjelman (UNEP) alaisuudessa ja tarjoaa asiantuntija-apua kehitysmaille ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen liittyvissä teknologisissa kysymyksissä. Keskus ottaa nyt ensi askeleitaan – koko henkilökuntakaan ei ole vielä aloittanut työtään.

"Olemme valmiita vastaamaan kehitysmaiden avunpyyntöihin nopeasti. Tarjoamme niille parasta mahdollista asiantuntemusta. Nyt odotamme kehitysmaiden kysymyksiä. Ensimmäisenä haasteena on varmistaa, että kehitysmaat nimeävät viralliset teknologiavastaavat. He välittävät meille pyynnöt, joiden pohjalta toimimme. Tähän mennessä 60 maata on nimennyt teknologiavastaavansa, mutta tarvitsemme vielä vähintään 100 nimitystä lisää", Uosukainen sanoi.

Jukka Uosukainen siirtyi uuteen tehtäväänsä ympäristöministeriön kansainvälisen yksikön johtajan paikalta. Hän on taustaltaan diplomi-insinööri ja toiminut myös ilmastosopimuksen teknologiakomitean puheenjohtajana.

Uuden ilmastoystävällisen teknologian siirtyminen kehitysmaihin ja siirtymisen helpottaminen on yksi keskeisistä asioista, joista tällä viikolla neuvotellaan Bonnissa. Se tulee myös muodostamaan tärkeän rakennuspalikan uudessa ilmastosopimuksessa.

Matti Nummelin, ulkoministeriö

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen kommentoija.