Tapahtuma: Puujätteet kierrätykseen -seminaari 27.5.2015

Uutinen 9.4.2015 klo 9.35

Euroopan unionin tavoitteen mukaisesti rakennus- ja purkujätteestä tulisi hyödyntää materiaalina 70 % vuoteen 2020 mennessä. Merkittävä osa tuosta jätemäärästä on erilaatuista puumateriaalia, josta suurin osa päätyy tällä hetkellä hyödynnettäväksi energiantuotannossa. ”Sekalaisen puujätteen testaus erilaisten lopputuotteiden valmistuksessa” -projekti kokosi yhteen toimijoita tunnistamaan ratkaisuja ja ohjauskeinoja, joilla voidaan vaikuttaa koko rakennusjätteen kierrätysketjuun. Projektissa arvioitiin eri keinojen käyttöönoton mahdollisuudet ja haasteet sekä saavutettavat parannukset nykytilaan verrattuna. Ympäristöministeriö on osaltaan rahoittanut projektia ja sen tavoitteena on ollut selvittää puujätteen energiahyödyntämiselle sellaisia vaihtoehtoja, jotka edistäisivät kestävää ja liiketoiminnallisesti kilpailukykyistä materiaalikierrätystä.

Puujätteet kierrätykseen -seminaari kutsuu teemasta kiinnostuneet tutustumaan yhteistyöprojektin tuloksiin sekä keskustelemaan puujätteiden hyödyntämisen mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta.

Tilaisuuden järjestää ympäristöministeriö yhteistyössä puujäteprojektin koordinaattoriyrityksen Lassila & Tikanojan sekä muiden yhteistyöyritysten kanssa. Seminaarin avaa ympäristöneuvos Jarmo Muurman ympäristöministeriöstä ja puheenjohtajana toimii asiantuntija Mikko Talola Lassila & Tikanojalta.

Seminaari järjestetään keskiviikkona 27. toukokuuta klo 8.30–12.15 Helsingissä, Suomen ympäristökeskuksessa osoitteessa Mechelininkatu 34A. Seminaarin kieli on suomi.

Seminaarin jälkeen on varattu aikaa omakustanteiselle lounaalle ja klo 13.00 siirrytään yhteisellä bussikyydityksellä tutustumaan Lassila & Tikanojan Keravan tuotantolaitokseen ja Järvenpään kuormalavakeskukseen. Bussit palaavat lähtöpaikalle noin klo 16.30

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille puujätteiden kierrätyksestä kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden esitykset

 1. Muurman - Avauspuheenvuoro (pdf)
 2. Peuranen - rakennus- ja purkujätteiden hyödyntäminen (pdf)
 3. Hannula - Puujäteprojektin esittely (pdf)
 4. Vuorinen - Rakentamisen materiaalitehokkuus (pdf)
 5. Ala-Viikari - Puupakkausten kierrätys Suomessa (pdf)
 6. Tähkälä - Kyllästetyn puun kerääminen ja hyödyntäminen (pdf)
 7. Myller - Käsitteet, määritelmät ja tilastointi (pdf)
 8. Kekki - Puujätteen tuottajan näkökulma (pdf)
 9. Hannula - Puujätteiden käsittely ja laadunhallinta (pdf)
 10. Pynnönen - Puujätteiden hyödyntäminen uusissa tuotteissa (pdf)
 11. Väisänen - Puujätteen hyödyntäminen, yksityinen ja yhteiskunnallinen kannattavuus (pdf)