Tapahtumat

Tapahtumat

Rakennetun ympäristön digiseminaari – kohti yhteentoimivaa rakennettua ympäristöä

3.10.2019
Kuntaliitto ja ympäristöministeriö järjestävät yhdessä maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistukseen liittyvän digiseminaarin 31.10.2019. Seminaarissa kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja rakennetun ympäristön digitalisaatiosta mm. yhteentoimivuuden kokonaisuudesta niin rakennustiedon, kaavan tietomallien kuin lainsäädännönkin näkökulmista.

Ministerit Andersson, Kosonen ja Mikkonen kutsuvat nuoria pyöreän pöydän keskusteluun pohtimaan keinoja ilmastoahdistukseen

27.9.2019
llmastoahdistuksesta on tullut ilmiö, joka koskettaa tuntuvaa osaa koululaisista ja opiskelijoista. Ilmastonmuutos näkyy ja kuuluu koulujen sekä oppilaitosten arjessa. Ministerit Andersson, Kosonen ja Mikkonen kutsuvat nuoria ja järjestöjä pyöreän pöydän keskusteluun pohtimaan, miten kasvavan ilmastohuolen tulisi näkyä kouluissa.

Puu rakentamisen kiertotaloudessa – seminaari 19.9.2019

16.9.2019
Ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma käynnistää syksyllä 2019 kokeellisen kehittämisen hankehaun, jossa etsitään uusia ja innovatiivisia ideoita puurakentamisen kiertotalouden toteuttamiseen. Haku käynnistyy avausseminaarilla, jossa kerrotaan rakentamisen kiertotalouden periaatteista elinkaaren eri vaiheissa, tuoreesta selvityksestä rakennus- ja purkupuun määristä ja hyödyntämispotentiaalista sekä hankehaun sisällöstä.

Työpaja rakennusten vähähiilisyyden laskennan lähtötiedoista 20.9.2019

4.9.2019
Ympäristöministeriö järjestää perjantaina 20.9. työpajan elinkaarilaskentaa tekeville konsulteille ja suunnittelijoille.

Vaikuta vesiin -päivät 27.-28.8. – Yhteistyötä vesien ja meren parhaaksi

9.8.2019
Vuosittainen vesien- ja merenhoidon tilaisuus, Vaikuta vesiin -päivät, on tarkoitettu kaikille vesien- ja merenhoidon parissa toimiville ja aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan 16.8. mennessä!

Mitä ilmastotiede kertoo – IPCC:n maankäyttöä käsittelevä erikoisraportti julki

31.7.2019
Ympäristöministeriö ja Luonnonvarakeskus järjestävät hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n Climate Change and Land –raportin esittelytilaisuuden torstaina 8. elokuuta klo 13-15 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tilaisuutta on mahdollista seurata etänä.

Missä mennään, digikaava? -seminaari 5.6.2019

3.5.2019
Digitaalisen maankäytön suunnittelun ja rakentamisen seminaarissa kuullaan kuntien kokemuksia tietomallipohjaisesta kaavoituksesta sekä tutustutaan digitaalisen maankäytön suunnittelun ja rakentamisen tiekarttaan ja toimenpiteisiin vuodelle 2030.

Ympäristöpäivä Oodissa 16.5.2019

12.4.2019
Ympäristöministeriö järjesti Ympäristöpäivän 16.5.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tilaisuuteen kutsuttiin laajasti ministeriön eri sidosryhmiä elinkeinoelämästä, hallinnosta, järjestöistä sekä kunnista. Tilaisuuden teemana oli tänä vuonna erilaiset keinot ja työkalut (esim. vaikuttavuusinvestoinnit, Green dealit, digitaalisuus), joilla edistämme yhteisten tavoitteiden saavuttamista sidosryhmien kanssa.

Ravinteiden kierrätyksen ja vesien- ja merenhoidon kärkihankkeiden loppuseminaari

12.3.2019
Hallituksen kiertotalouden kärkihankkeessa on kolmen vuoden aikana panostettu vesiensuojeluun ja ravinteiden kierrätykseen yli 30 miljoonalla eurolla. Onko Suomi tavoitteen mukaisesti matkalla ravinne- ja energiaomavaraisuuden mallimaaksi? Kärkihankkeiden liikkeelle laittama työ on yhä käynnissä, mutta muutos kohti kestävämpää ruokajärjestelmää on selvästi edistynyt. Miten, se selviää tässä tilaisuudessa.

EPBD:n muutoksen kansallisen toimeenpanon selvityshankkeet -seminaari 7.3.2019

6.3.2019
Ympäristöministeriö järjestää EPBD:n muutoksen kansallisen toimeenpanon selvityshankkeet -seminaarin torstaina 7.3.2019.
Kaikki tapahtumat