Ajankohtaista

Mitä ympäristöministeriössä tapahtuu? Lue tuoreimmat tiedotteet, uutiset ja julkaisut.

Tiedotteet

Selvitys geotermisen energian syväreikäporaamisesta ohjeistaa lämpökaivohankkeiden riskien ennakoimisessa

20.5.2019
Ympäristöministeriö tilaama, Helsingin yliopiston Seismologian instituutin ja Geologian tutkimuskeskuksen toteuttama selvitys geotermisen energian syväreikäporaamisen riskeistä valmistui. Selvityksessä tuotettiin ohjeistusta, jota noudattamalla syviin lämpökaivohankkeisiin liittyviä riskejä on mahdollista ennakoida esimerkiksi kunnallisessa päätöksenteossa.

Kuntien ilmastohankkeille lähes puoli miljoonaa euroa

16.5.2019
Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelma on päättänyt avustaa 12 hanketta, jotka tähtäävät kuntien ja alueiden ilmastotyön vauhdittamiseen. Hankkeissa pyritään sitouttamaan kuntien päättäjiä, kuntalaisia sekä kunnan alueella toimivia yrityksiä yhteisiin ilmastotekoihin. Teemoina ovat muun muassa rakennusten, liikenteen ja kulutuksen vähäpäästöisyys.

Moottorikelkkaväylien rahoitukseen ja ylläpitoon esitetään valtakunnallista järjestelyä

14.5.2019
Metsähallitus on julkaissut Moottorikelkkailun kehittäminen osana kestävää luontomatkailua -hankkeen loppuraportin. Raporttiin sisältyy kuusi erillistä kehittämissuunnitelmaa, joiden avulla kelkkailua voitaisiin kehittää nykyistä turvallisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Suunnitelmista merkittävin koskee uuden hallinto- ja rahoitusmallin luomista moottorikelkkaväylien ylläpitoon.

Arviointi: KIRA-digi antoi kaivatun kimmokkeen kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiolle

13.5.2019
Reilut kaksi vuotta kestänyt ympäristöministeriön KIRA-digi -hanke (2016-2019) on onnistunut vauhdittamaan kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota, kertoo tuore loppuarviointi. Arvioinnin mukaan KIRA-digi lisäsi uusia kokeiluja ja kehitti kiinteistö- ja rakentamisalan yhteistyötä, mutta pysyvämpi muutos vaatii työn jatkamista myös hankkeen päättymisen jälkeen. Hallituksen kärkihanke KIRA-digin kokonaisrahoitus oli 8 miljoonaa euroa.

YK:n superkokous sopi muovijätettä ja vaarallisia kemikaaleja koskevista toimista

13.5.2019
Genevessä 29.4.-10.5.2019 järjestetyn kolmen YK:n sopimuksen osapuolikokouksessa sovittiin muun muassa sekalaisen muovijätteen vientikiellosta EU- ja OECD-maiden ulkopuolelle sekä haitallisten PFOA-yhdisteiden käytön ja valmistuksen lopettamisesta vuoteen 2025 mennessä.
Kaikki tiedotteet
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 20.5.2019 klo 12.21