Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Mitä ympäristöministeriössä tapahtuu? Lue tuoreimmat tiedotteet, uutiset ja julkaisut.

Tiedotteet

Rakennusten teknisten järjestelmien energiatehokkuutta parantava asetus lausunnoille

4.6.2020
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja asetusluonnoksesta, jolla annetaan energiatehokkuuden vaatimukset rakennusten automaatio- ja ohjausjärjestelmille, paikallisille sähköntuotantojärjestelmille sekä itsesäätyville laitteille. Vaatimukset tulisivat sovellettaviksi sekä uudisrakennuksissa, korjaus- ja muutostöissä että rakennuksen käyttötarkoitusta muutettaessa.

Ilmastokokeiluista vauhtia paikallisiin päästövähennyksiin

3.6.2020

Ympäristöministeriö on myöntänyt rahoitusta kymmenelle erilaiselle kokeilulle, jotka testaavat uusia tapoja vähentää päästöjä, ennen kaikkea kestävän liikkumisen ja kestävien ruokapalveluiden sekä muiden kekseliäiden innovaatioiden avulla. Rahoitus on osa Kuntien ilmastoratkaisut –ohjelmaa, jossa vauhditetaan kuntien ja alueiden ilmastotyötä.

Uudet MAL-sopimukset ohjaamaan maankäytön, asumisen ja liikkumisen kestävää kehitystä – valtio ja kaupungit rahoittavat kestävää kaupunkikehittämistä ennätyspotilla

2.6.2020
Valtion ja suurten kaupunkiseutujen kuntien välillä on saavutettu neuvottelutulokset uusista maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksista. MAL-sopimukset laaditaan vuosille 2020-2031 Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun kaupunkiseutujen kanssa.

Ministeri Mikkonen: Kestävä elvytys käyntiin - mittavat panostukset öljylämmityksestä luopumiseen, puurakentamiseen sekä lähivirkistysalueisiin ja retkeilyinfraan

2.6.2020
Hallituksen tänään antama lisätalousarvioesitys sisältää koronakriisin nopeita elvytystoimia, jotka torjuvat ilmastonmuutosta ja ehkäisevät luonnon köyhtymistä.

“Koronakriisistä toivuttaessa katse voi olla vain eteenpäin: kohti kestävää yhteiskuntaa", toteaa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen: Suomen seurattava EU:n esimerkkiä kestävässä elvytyksessä

29.5.2020
Euroopan komissio esitteli tällä viikolla ehdotuksensa koronakriisin jälkihoitoon. Paketissa on vahva panostus ilmasto- ja ympäristötoimiin. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen mukaan samanlaisia ratkaisuja tarvitaan myös kansallisella tasolla.
Kaikki tiedotteet
Julkaistu 28.3.2017 klo 8.56, päivitetty 27.5.2019 klo 11.34