Aktuellt

Det är dags att satsa på effektivare vattenskydd

Nu är det vattnens tur! Se vilka vattenvårdsinsatser vi genomför 2019‒2023.

Aktuellt

Miljö- och klimatminister Krista Mikkonen till klimatmötet Pre-COP i Costa Rica den 7–10 oktober

7.10.2019
Minister Krista Mikkonen åker till Costa Rica för att stå värd för klimatmötet Pre-COP den 7–10 oktober 2019. Vid mötet representerar minister Mikkonen EU tillsammans med klimatkommissionären Miguel Arias Cañete.

Utkast till lag som förbättrar möjligheterna att ladda elbilar och ökar byggnaders energiprestanda sänds på remiss

3.10.2019
Miljöministeriet ber om utlåtanden om ett utkast till en regeringsproposition som i betydande grad ska öka möjligheterna att ladda elbilar och förbättra byggnaders energiprestanda med hjälp av fastighetsautomation. Enligt miljö- och klimatminister Krista Mikkonen och kommunikationsminister Sanna Marin måste elbilarnas andel öka för att utsläppen från trafiken ska kunna minska. Lagen utgör ett led i genomförandet av en ändring av direktivet om byggnaders energiprestanda.

Miljöministrarna möts för att fastställa EU:s ståndpunkter inför klimatmötet i Santiago de Chile och hur den cirkulära ekonomin kan främjas

3.10.2019
Fredagen den 4 oktober sammanträder EU:s miljöråd i Luxemburg för att komma överens om EU:s ståndpunkter inför klimatkonferensen COP25 i Santiago de Chile. Ministrarna kommer också att dra upp riktlinjer för hur den cirkulära ekonomin kan främjas ytterligare inom EU. Ordförande för mötet är miljö- och klimatminister Krista Mikkonen.
Allt aktuellt

Finlands EU-ordförandeskap

MINISTERIET I INSTAGRAM | @YMINISTERIO

MINISTERIET I TWITTER | @YMINISTERIO