Hyppää sisältöön

Fennoskandian vihreä vyöhyke

Fennoskandian vihreä vyöhyke on rajat ylittävää yhteistyötä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Green Belt -kartta
© Kuva: SuomiDesign

Fennoskandian vihreä vyöhyke on nykyisten ja suunniteltujen luonnonsuojelualueiden ketju Suomen, Norjan ja Venäjän rajaseuduilla.

Maiden välinen kolmikantainen yhteistyö perustuu yhteisymmärryspöytäkirjaan, jonka Suomen osalta on allekirjoittanut ympäristöministeriö. Vihreän vyöhykkeen yhteistyö on osa YK:n biologista monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen toimeenpanoa.

Yhteistyön tavoitteena on luoda Fennoskandian vihreästä vyöhykkeestä rajat ylittävän luonnonsuojeluyhteistyön malli sekä lisätä alueen tunnettavuutta sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Fennoskandian vihreä vyöhyke on Euroopan vihreän vyöhykkeen pohjoisin osa.

Suomessa vihreää vyöhykettä edistävät laaja valtakunnallisten ja alueellisten toimijoiden verkosto sekä ympäristöministeriön nimittämä kansallinen vihreän vyöhykkeen työryhmä. Työryhmän puheenjohtajana toimii Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.

 

Ajankohtaista RSS

Fennoskandian vihreä vyöhyke täydentyi Murmanskin Hiipinän kansallispuistolla

28.2.2018
Hiipinän uusi kansallispuisto sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Suomen rajasta, Kuolan niemimaan keskiosassa. Kansallispuisto tulee osaksi Suomen, Norjan ja Venäjän rajaseutujen suojelualueista koostuvaa Fennoskandian vihreää vyöhykettä.

Julkaistu 17.3.2014 klo 13.27, päivitetty 25.4.2019 klo 10.37
  • FI
  •  
  • EN