JUURI NYT

Haluatko suojella luonnon monimuotoisuutta?

Luonnon monimuotoisuus köyhtyy tällä hetkellä ennennäkemättömän nopeasti. Köyhtyminen on vakava ongelma, sillä se heikentää luonnon mahdollisuutta tuottaa meille kaikille elintärkeitä palveluja, kuten ruokaa, raikasta ilmaa ja puhdasta vettä. Kokosimme Luonnon kirjon verkkosivuille kymmenen tekoa, joita sinäkin voit tehdä luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Tutustu tekoihin

Suomen EU-puheenjohtajuus

Ajankohtaista

Arkimaisemat ja vesi maisemapäivän teemoina – osallistu kampanjaan ja kuvakisaan

13.9.2019
Kansainvälisen maisemapäivän teemana on tänä vuonna maisema ja vesi. Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus käynnistivät Instagramissa valokuvakampanjan, jolla kannustetaan kaikkia havainnoimaan vettä arjen maisemissa. Kampanja huipentuu kansainvälisenä maisemapäivänä 20.10. järjestettävään valokuvakisaan.

Ympäristöministeriön tutkimushanke selvittää kipsin käyttöä pelloilla Itämeren rantavaltioissa

11.9.2019
Ympäristöministeriö edistää peltojen kipsikäsittelyä Itämeren rantavaltioissa käynnistämällä tutkimus- ja kehittämishankkeen. Kipsin avulla voitaisiin vähentää merkittävästi maatalouden ravinnepäästöjä rantavaltioissa ja parantaa Itämeren veden tilaa.

Ympäristöministeriön projektissa haetaan visiota asemakaavoituksen seurannalle

9.9.2019
Ympäristöministeriön projektissa selvitetään alueidenkäytön seurannan nykytilaa sekä kehitysnäkymiä erityisesti asemakaavoituksen ja siihen liittyvän asemakaavan seurantalomakkeen kautta.
Kaikki ajankohtaiset

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ TWITTERISSÄ | @YMINISTERIO

OIKOTIET

EU-puheenjohtajakausi
Suomi toimii Euroopan Unionin neuvoston puheenjohtajana 1.7.–31.12.2019. Ilmastonmuutoksen lisäksi ympäristösektorilla keskeisiä teemoja ovat luonnon monimuotoisuuden kadon pysäyttäminen ja kiertotalouden edistäminen.

Mrluudistus.fi
Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa yksinkertaistetaan alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää, kehitetään rakentamisen ohjausta ja tuetaan kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaa elinympäristöä koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Veden vuoro – vesiensuojelun tehostamisohjelma
Ympäristöministeriön käynnistämä vesiensuojelun tehostamisohjelma haluaa tehdä Suomesta maailman tehokkaimman vesiensuojelijan.

Puurakentamisen ohjelma
Puurakentamisen ohjelman tavoitteena on lisätä puun käyttöä rakentamisessa ja alentaa suomalaisen rakentamisen hiilijalanjälkeä.

Muovitiekartta
Toimia muovin haittojen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.

BLOGIT JA UUTISKIRJEET

Ynnä Muuta
Ympäristöministeriön virkamiesten blogi

Pokan mietteet
Kansliapäällikkö Hannele Pokan blogi

Kohti nollapäästöjä
Blogi ilmastonmuutoksesta

Luonnon kirjo
Uutiskirje luonnon monimuotoisuudesta

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ INSTAGRAMISSA | @YMINISTERIO