AJANKOHTAISTA

Roskakorit
© Kuva: Wilma Hurskainen / Ympäristöhallinnon kuvapankki

Kaksi suomalaisyritystä ehdolla Pohjoismaisen neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi

Ympäristöpalkinto myönnetään vuosittain pohjoismaiselle yritykselle, järjestölle tai henkilölle, joka on esikuvallisesti ottanut luonnon ja ympäristön huomioon toiminnassaan tai muutoin tehnyt jotain erityistä luonnon ja ympäristön hyväksi. Ympäristöpalkinto jaetaan tänä vuonna 23. kerran, tällä kertaa Helsingissä Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä 1. marraskuuta 2017. Vuoden teemana ovat innovaatiot jotka edistävät siirtymistä kohti jätteetöntä yhteiskuntaa. Yhdentoista palkintoehdokkaan joukossa on kaksi suomalaista yritystä: Tracegrow ja RePack. Lisätietoja Pohjoismaisen neuvoston verkkosivuilta

Ajankohtaista RSS

Esitys: lisätalousarviossa KIRA-digille 3,75 miljoonaa

19.10.2017
Hallitus esittää lisätalousarviossa 3,75 miljoonaa euroa Rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatio -hankkeeseen (KIRA-digi). Siinä kiinteistö- ja rakentamisala uudistaa laajapohjaisessa yhteistyössä toimintaansa digitalisaation avulla.

Ympäristöministeriö selvittää Itämeren sisäisten ravinnevarastojen vaikutuksia rehevöitymiseen

19.10.2017
Ympäristöministeriö teettää selvityksen Itämeren sisäisistä ravinnevarastoista ja niiden vaikutuksista rehevöitymiseen. Selvityksessä tarkastellaan myös kunnostusmenetelmiä ja keinoja sisäisten ravinnevarastojen rehevöittävän vaikutuksen vähentämiseksi. Selvitys sisältää tiekartan jatkotoimille Itämeren tilan parantamiseksi.

Ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraisten valtionavustusten haku on käynnissä

18.10.2017
Ympäristöministeriön hallinnonalan valtionavustusten hakuaika vuodelle 2018 on alkanut. Haku alkaa 18.10.2017 ja päättyy 30.11.2017.
Kaikki ajankohtaiset

YM TWITTER @YMINISTERIO

YM YOUTUBE

Keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelma KAISU 100 sekunnissa

Mistä koostuu ilmastoviisas arki? Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma KAISU on valmistunut. YM:n viestinnän harjoittelija Mira Oravamäki otti selvää, mistä KAISUssa on kyse.

YM INSTAGRAM @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

KATSO MYÖS