voimala
Kuva: Esa Partanen / YHA-kuvapankki

EU-maat sopuun uudesta ilmastotavoitteesta  – päästöjä vähennetään vähintään 40 % vuoteen 2030 mennessä

Eurooppa-neuvosto hyväksyi torstaina 23. lokakuuta Euroopan unionin ilmasto- ja energiapolitiikan linjaukset. EU:n kasvihuonekaasupäästöjen sitovaksi vähennystavoitteeksi sovittiin vähintään 40 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan päätös antaa vahvan ja oikea-aikaisen signaalin EU:n uskottavuudesta ja johtajuudesta uuden ilmastosopimuksen valmistelussa.

Ajankohtaista RSS

ASP-säästäjäksi ehtii vielä 39-vuotiaana

23.10.2014
Hallitus on tänään antanut lakiesityksen, jolla asuntosäästöpalkkiolakia muutettaisiin siten, että ASP-sopimuksen teon yläikärajaa nostettaisiin 39 vuoteen, tämä ikä mukaan lukien. Voimassa olevan lain mukaan asuntosäästötallettajaksi voi ryhtyä henkilö, joka on täyttänyt 18 vuotta mutta ei 31 vuotta. Ikärajamuutoksen on määrä tulla voimaan mahdollisimman pian.

Luonnonsuojelulaki remonttiin? Ota kantaa 7.12. asti

23.10.2014
Luonnonsuojelulaki kaipaa päivittämistä. Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on pysäytettävä, ja luonnonsuojelulaki on yksi tärkeimmistä keinoista tavoitteeseen pääsemiseksi. Ihmisten käsitykset luonnonsuojelun tarpeesta, tavoitteista ja toteuttamiskeinoista ovat muuttuneet. Ympäristöministeriö toivoo kansalaisten osallistuvan Otakantaa.fi -verkkokeskusteluun luonnonsuojelulaista 23.10–7.12.2014.
Kaikki ajankohtaiset


Päivitetään yhdessä luonnonsuojelulaki 2000-luvulle!

Nykyinen luonnonsuojelulaki ei ole pysäyttänyt luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä. Lisäksi ihmisten käsitykset luonnonsuojelusta ovat muuttuneet. Osallistu nettikeskusteluun 23.10.–7.12.2014 ja kerro, miten sinä päivittäisit luonnonsuojelulakia. Osallistu, vaikuta ja levitä tietoa. Monimuotoisemman luonnon puolesta. Otakantaa.fi/luonnonsuojelulaki