Agenda2030
© Kuva: Valtioneuvoston kanslia

Globaali kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030 ja Suomi: kestävää kehitystä ja hyvinvointia – miten se tehdään?

YK:n jäsenmaat hyväksyivät syyskuussa yhteisen kaikkia maita koskevan kestävän kehityksen toimintaohjelman. Suomi on sitoutunut ohjelmaan ja aloittaa toimeenpanon ensi vuoden alusta.

Ajankohtaista RSS

Presidentti Niinistö Pariisin ilmastokokouksen avajaisissa: "Pienet askeleet eivät enää riitä"

30.11.2015
"Pienet askeleet eivät enää riitä. Niiden, joilla on suurimmat saappaat, on otettava suurimmat askeleet. Mutta myös pienten saappaiden on tehtävä kaikkensa", presidentti Niinistö sanoi Pariisin ilmastokokouksen avajaisissa.

Uuteen ilmastosopimukseen tähtäävä ilmastokokous käynnistyy Pariisissa sunnuntaina

28.11.2015
Kansainvälisten ilmastoneuvottelujen 21. osapuolikokous käynnistyy sunnuntaina 29. marraskuuta Pariisissa. Kaksiviikkoisessa kokouksessa on tavoitteena solmia kattava, vaikuttava ja oikeudellisesti sitova ilmastosopimus, joka astuisi voimaan vuonna 2020. Toteutuessaan sopimus olisi ensimmäinen, jossa suurin osa maailman maista sitoutuu ilmastotoimiin.
Kaikki ajankohtaiset


Supersankarihommia ja kestävää kehitystä 2030

Maailma jossa ei ole köyhyyttä eikä nälkää, jossa vallitsee sukupuolten tasa-arvo, luonnonvaroja käytetään kestävästi ja kaikilla on ihmisarvoista työtä. Kuulostaako supersankarihommilta? YK:n jäsenvaltiot sopivat syyskuussa 2015 kestävän kehityksen tavoitteista ja toimintaohjelmasta, jotka ohjaavat kestävää kehitystä vuoteen 2030 asti kaikkialla maailmassa – myös Suomessa. Lue lisää osoitteessa maailma2030.fi.

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO