AJANKOHTAISTA

Pyöriäinen_KaiMattsson
© Kuva: Kai Mattsson/YHA-kuvapankki

Pyöriäiskampanja käynnistyy – kansalaisten näköhavainnot tärkeässä roolissa

Ympäristöministeriö ja Ahvenanmaan maakuntahallitus keräävät havaintotietoja Itämerellä äärimmäisen uhanalaisesta pyöriäisestä. Pyöriäinen on ainoa Itämerellä säännöllisesti esiintyvä valaslaji ja sen Itämeren pääaltaan kannan koon arvioidaan olevan tällä hetkellä vain noin 500 yksilöä. Havaintoja kerätään yleisöhavaintokampanjan avulla ja akustisella seurannalla. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Raportti: Vihreä infrastruktuuri huomioitava päätöksenteossa

22.6.2017
Ympäristöministeriö on julkaissut raportin, jossa esitetään suosituksia nykyisen sään­telyn kehittämiseksi vihreää infrastruktuuria säilyttävään ja parantavaan suuntaan.

Vesiyrityksille ovet auki Kiinaan – Turussa rakennetaan syyskuussa yhteistyötä

22.6.2017
Kiinan ja EU:n välisestä vesiyhteistyöstä järjestetään korkean tason poliittinen kokoontuminen syyskuussa Turussa. Tilaisuudessa keskustellaan YK:n kestävän kehityksen vesitavoitteista, vedestä kiertotaloudessa sekä vahvistetaan Kiinan ja Euroopan vesiyritysten yhteistyötä.

Kärkihankerahoitusta vesistöjen kunnostukseen

22.6.2017
Ympäristöministeriö jakaa noin neljä miljoona euroa hankkeisiin, joissa innovatiivisin ja konkreettisiin keinoin parannetaan vesien tilaa, tehostetaan ravinteiden kierrätystä ja verkostoidutaan. Rahaa jaetaan kattavasti eri puolella Suomea toteutettaville hankkeille.
Kaikki ajankohtaiset

YM TWITTER @YMINISTERIO

YM YOUTUBE

Hossan kansallispuiston avajaisjuhlat

Suomen 40. kansallispuisto vihittiin käyttöön itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Hossassa 17.6.2017. Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen heittäytyi reportteriksi ja haastatteli päivän aikana juhlavieraita. Metsähallituksen Pentti Hyttinen ja Timo Tanninen sekä WWF Suomen Liisa Rohweder kertovat ministerille ajatuksiaan uudesta upeasta kansallispuistosta.

YM INSTAGRAM @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

KATSO MYÖS