AJANKOHTAISTA

mustikka_556
Luonnossa voi vapaasti nauttia mustikoista, kunhan ei mene pihapiireille. © Aarno Torvinen/YHA-kuvapankki

Marjastussesonki alkamassa– kertaa sinulle kuuluvat jokamiehenoikeudet

Suomessa luonto on pääosin metsää, soita ja vesistöjä. Näille alueille pääsee kuka tahansa liikkumaan ja virkistäytymään jokamiehenoikeuksien ansiosta. Jokamiehenoikeuksilla on tärkeä rooli myös luontomatkailussa ja luontotuotteiden keruussa. Jokamiehenoikeuksien käyttäjän ja maaomistajan on hyvä tietää, mitä mahdollisuuksia ja velvollisuuksia näiden oikeuksien käyttämiseen liittyy. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Tarjouspyyntö: Selvitys tulevaisuuden maankäyttöpäätöstietojen kansainvälisistä vähimmäisvaatimuksista

26.7.2017
Ympäristöministeriö pyytää tarjouksia selvityksestä tulevaisuuden maankäyttöpäätöstietojen kansainvälisistä vähimmäisvaatimuksista alta löytyvän tarjouspyynnön ja sen liitteiden mukaisesti. Hankintailmoitus on julkaistu 26.7. julkisten hankintojen tietokannassa HILMAssa.

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eräiden polttoaineiden elinkaarenaikaisten kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä ja laiksi biopolttoaineista ja bionesteistä annetun lain muuttamisesta

25.7.2017
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi eräiden polttoaineiden elinkaarenaikaisten kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä ja laiksi biopolttoaineista ja bionesteistä annetun lain muuttamisesta. Lausunnot toimitetaan viimeistään 25.8.2017 ympäristöministeriön kirjaamoon (kirjaamo@ym.fi).

Lausuntopyyntö Nord Stream 2 -maakaasuputkihankkeen Tanskan osuuden Suomeen kohdistuvista vaikutuksista

11.7.2017
Tanska on esittänyt Suomelle pyynnön palautteen antamisesta Nord Stream 2 -maakaasuputkihankkeen Tanskan putkiosuuden Suomeen kohdistuvista vaikutuksista.
Kaikki ajankohtaiset

YM TWITTER @YMINISTERIO

YM YOUTUBE

Hossan kansallispuiston avajaisjuhlat

Suomen 40. kansallispuisto vihittiin käyttöön itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Hossassa 17.6.2017. Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen heittäytyi reportteriksi ja haastatteli päivän aikana juhlavieraita. Metsähallituksen Pentti Hyttinen ja Timo Tanninen sekä WWF Suomen Liisa Rohweder kertovat ministerille ajatuksiaan uudesta upeasta kansallispuistosta. Kaikki ministerin haastattelupätkät ympäristöministeriön YouTubessa.

YM INSTAGRAM @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

BLOGIT JA UUTISKIRJEET

Ynnä Muuta -blogi

Euroopan ympäristökeskus kävi kylässä

Pokan blogi

Kettu ja minä

banneri, Pokan blogi

Kohti nollapäästöjä

Terveiset Bonnin ilmastoneuvotteluista

Luonnon kirjo 1/2017

Kunnostus hyödyttää kosteikkolintuja

Klimaatti 

Korjaa energiapihiksi

Banneri_klimaatti.jpg

 

KATSO MYÖS