Smolna
 

Tervetuloa Smolnaan käynnistämään yhden luukun lakihanketta 28.10!

Tervetuloa Smolnassa perjantaina 28.10. järjestettävään tilaisuuteen, jossa käynnistetään hallitusohjelman keskeinen hanke yhden luukun palvelujen toteuttamisesta. Työ lähtee liikkeelle lainsäädäntöhankkeella, jonka avulla voidaan sujuvoittaa suurta määrää lupa-asiointia. Ilmoittautua voi 27.10. klo 14 saakka. Tilaisuudesta on myös suora verkkolähetys.

Ajankohtaista RSS

YVA-lainsäädännön uudistamista koskeva luonnos nähtävillä

25.10.2016
YVA-lainsäädännön uudistamista koskeva työryhmän ehdotus on valmistunut. Työryhmän luonnostelemalla hallituksen esityksellä pantaisiin täytäntöön YVA-direktiivin muutos sekä sujuvoitettaisiin menettelyjä. Kommentteja ehdotuksesta voi antaa 1.11.2016 saakka

Valtio kannustaa maanomistajia perustamaan luonnonsuojelualueita Suomen juhlavuoden kunniaksi

25.10.2016
Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi avataan kampanja, jossa maanomistaja voi perustaa omalle maalleen suojelualueen. Alue voi olla metsää tai suota. Valtio sitoutuu omasta puolestaan kampanjaan vastaavalla suojelupanoksella. Suojelu tapahtuu vapaaehtoisesti ja ilman korvausta perustamalla luonnonsuojelulain mukainen yksityinen luonnonsuojelualue (YSA). Kampanja koskee kaikkia yksityisiä maanomistajia, myös yrityksiä.

Metsähallituksen linjaukset uudistettiin

25.10.2016
Maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö ovat valmistelleet yhdessä ehdotuksen Metsähallituksen uusista omistajapoliittista linjauksista vuoteen 2020 saakka. Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli linjaukset istunnossaan 25.10.2016.
Kaikki ajankohtaiset

Suomi ratkomassa maailman kaupungistumisen haasteita

YK:n #kestäväkaupunki-kokouksessa Ecuadorissa peräänkuulutetaan globaalisti sellaisia kestäviä kaupunkeja, joissa halutaan asua, eikä sellaisia, joissa joutuu asumaan.

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.