meloja järvellä
Kuva: Ari Meriruoko / YHA-kuvapankki

Vesien tilaa voi parantaa – anna palautetta vesienhoidon suunnitelmista

Vesien tilan parantaminen vaatii tekoja, rahaa ja pitkäjänteisyyttä – ja hyvää suunnittelua. ELY-keskukset ovat valmistelleet yhteistyötahojen kanssa ehdotukset Suomen eri alueiden vesienhoitosuunnitelmiksi vuosille 2016–2021. Suunnitelmiin voi jokainen vaikuttaa 1.10.2014–31.3.2015 järjestettävässä kuulemisessa.  Vesien hyvä tila takaa meille turvallisen juomaveden, vesien käytön virkistykseen ja kalastukseen sekä monimuotoisen vesiluonnon.

Ajankohtaista RSS

ASP-säästäjäksi ehtii vielä 39-vuotiaana

23.10.2014
Hallitus on tänään antanut lakiesityksen, jolla asuntosäästöpalkkiolakia muutettaisiin siten, että ASP-sopimuksen teon yläikärajaa nostettaisiin 39 vuoteen, tämä ikä mukaan lukien. Voimassa olevan lain mukaan asuntosäästötallettajaksi voi ryhtyä henkilö, joka on täyttänyt 18 vuotta mutta ei 31 vuotta. Ikärajamuutoksen on määrä tulla voimaan mahdollisimman pian.

Luonnonsuojelulaki remonttiin? Ota kantaa 7.12. asti

23.10.2014
Luonnonsuojelulaki kaipaa päivittämistä. Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on pysäytettävä, ja luonnonsuojelulaki on yksi tärkeimmistä keinoista tavoitteeseen pääsemiseksi. Ihmisten käsitykset luonnonsuojelun tarpeesta, tavoitteista ja toteuttamiskeinoista ovat muuttuneet. Ympäristöministeriö toivoo kansalaisten osallistuvan Otakantaa.fi -verkkokeskusteluun luonnonsuojelulaista 23.10–7.12.2014.
Kaikki ajankohtaiset


Päivitetään yhdessä luonnonsuojelulaki 2000-luvulle!

Nykyinen luonnonsuojelulaki ei ole pysäyttänyt luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä. Lisäksi ihmisten käsitykset luonnonsuojelusta ovat muuttuneet. Osallistu nettikeskusteluun 23.10.–7.12.2014 ja kerro, miten sinä päivittäisit luonnonsuojelulakia. Osallistu, vaikuta ja levitä tietoa. Monimuotoisemman luonnon puolesta. Otakantaa.fi/luonnonsuojelulaki