AJANKOHTAISTA

töölön funkkiskasarmi
© Kuva: Riku Lumiaro, ympäristöhallinnon kuvapankki

Suomen parasta maisemahanketta etsitään jo kuudetta kertaa

Suomen parasta maisemahanketta etsitään jälleen. Ympäristöministeriö kutsuu ehdokkaiksi hankkeita, joilla on onnistuneesti hoidettu, suojeltu tai suunniteltu maisemia. Hankkeet voivat liittyä luonnon- tai kulttuurimaisemiin niin maaseudulla kuin kaupungeissa, maalla tai vesialueilla. Kilpailuaika päättyy 7.9.2018. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Valtakunnallinen viemäröintiohjelma edisti vesihuoltoa ja paransi jäteveden käsittelyä

16.2.2018
Valtakunnallinen viemäröintiohjelma (2012–2016) edisti haja-asutusalueiden vesihuoltoa ja paransi merkittävästi jäteveden käsittelyä ympäristön kannalta herkillä alueilla. Hankkeiden ansiosta noin 44 000 ihmisen jätevedet käsitellään nyt asianmukaisesti aiemman paikallisen ja usein puutteellisen käsittelyn sijaan.

Selvitys Savonlinnan vuokra-asuntotilanteesta valmistunut

15.2.2018
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ylijohtaja Hannu Rossilahti on toiminut asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen nimittämänä selvityshenkilönä, jonka tehtävänä oli laatia selvitys Savonlinnan vuokra-asuntotilanteesta ja sen vakauttamisesta. Rossilahti on luovuttanut selvityksensä, ja se sisältää useita ehdotuksia vuokrataloyhteisöjen talouden tervehdyttämisestä erityisen vaikeissa talous- ja asuntomarkkinaoloissa.

Länsi-Lapin suojelupäätökset toteutetaan perustamalla valtionmaiden luonnonsuojelualueita

14.2.2018
Ympäristöministeriö ja Metsähallitus ovat käynnistäneet luonnonsuojelualueiden valmistelun Länsi-Lappiin tähän tarkoitukseen aiemmin osoitetuille valtionmaille. Helmikuussa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa toivotaan paikallisten näkemyksiä valmistelun tueksi.
Kaikki ajankohtaiset

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ TWITTERISSÄ | @YMINISTERIO

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ INSTAGRAMISSA | @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat!

KATSO MYÖS