ilmastomarssi
Huippukokouksen alla järjestettiin sunnuntaina 21.9. ilmastomarsseja sadoissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa. New Yorkin marssille osallistuivat muun muassa Ranskan ympäristö- ja energiaministeri Ségolène Royal (oik.), YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, New Yorkin pormestari Bill de Blasio, Nobel-voittaja Al Gore ja YK:n rauhanlähettiläs Jane Goodall. Kuva: Mark Garten / UN Photo.

YK:n huippukokous onnistui aktivoimaan uusia toimijoita ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön

Tiistaina 23.9. järjestetyn YK:n ilmastohuippukokouksen tärkeimmäksi anniksi nousi ilmastokeskustelun leviäminen yhteiskunnan eri sektoreille ja ilmastotoimien tarpeen ymmärtäminen laaja-alaisesti. YK:n pääsihteerin aloitteesta järjestetty kokous keräsi New Yorkiin yli 100 valtionpäämiestä ja 800 johtajaa elinkeinoelämästä ja muualta yhteiskunnasta. Kokouksessa rahoitus- ja päästövähennyssitoumuksia antoivat valtioiden lisäksi muun muassa sijoittajat, suuryritykset ja kaupungit.

Ajankohtaista RSS

Kotkan kansallisessa kaupunkipuistossa yhdistyy joki- ja meriluonto sekä rakennusperintö

29.9.2014
Uusin kansallinen kaupunkipuisto on perustettu Kotkaan. ”Siinä yhdistyy upeasti joki- ja meriluonto sekä teolliseen kehitykseen ja linnoitus- ja puolustushistoriaan kuuluva rakennusperintö. Olen iloinen, että tämä oli ensimmäinen päätökseni, jonka sain allekirjoittaa ministerinä”, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen toteaa.

Ministeri Grahn-Laasosen erityisavustajiksi Kristiina Kokko ja Aino Salo

26.9.2014
Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen on kutsunut erityisavustajikseen teologian maisteri, tradenomi Kristiina Kokon ja valtiotieteiden maisteri Aino Salon. Erityisavustajat aloittivat työnsä tänään.
Kaikki ajankohtaiset


Ympäristöhallinto Porin SuomiAreenalla

Ympäristöministeriö oli yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista vuonna 2014. Tapahtuman teemoja olivat ympäristö ja asuminen. Videolta voit katsoa paloja siitä, miten ympäristöhallinto näkyi ja kuului heinäkuisessa Porissa. Lue lisää SuomiAreenan ohjelmastamme.