voimala
Kuva: Esa Partanen / YHA-kuvapankki

EU-maat sopuun uudesta ilmastotavoitteesta  – päästöjä vähennetään vähintään 40 % vuoteen 2030 mennessä

Eurooppa-neuvosto hyväksyi torstaina 23. lokakuuta Euroopan unionin ilmasto- ja energiapolitiikan linjaukset. EU:n kasvihuonekaasupäästöjen sitovaksi vähennystavoitteeksi sovittiin vähintään 40 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan päätös antaa vahvan ja oikea-aikaisen signaalin EU:n uskottavuudesta ja johtajuudesta uuden ilmastosopimuksen valmistelussa.

Ajankohtaista RSS

Uudenmaan toinen vaihemaakuntakaava vahvistettiin

30.10.2014
Ympäristöministeriö on tänään vahvistanut Uudenmaan toisen vaihemaakuntakaavan, jossa on tarkistettu ratkaisuja muun muassa alue- ja yhdyskuntarakenteen, liikenteen, keskus- ja palveluverkon, kylien ja hajarakentamisen osalta.

Parhaan luontoteon palkinnosta kisaa 16 ehdokasta

30.10.2014
Parasta luontotekoa etsivään kilpailuun ehdotettiin 16 luontotekoa. Suomen IUCN-komitean järjestämä kilpailu käytiin nyt viidettä kertaa. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen julkistaa kilpailun voittajan perjantaina 5.12.2014.
Kaikki ajankohtaiset


Parempi ympäristö tuleville sukupolville

Kiertotalous, vihreä kasvu, kohtuuhintaista asumista, hyvä ympäristön tila... Minkälaisen Suomen sinä haluat vuonna 2022? Hyppää pyörän selkään ja tutustu ympäristöministeriön tuoreen strategian painopistealueisiin. Lue lisää YM:n strategiasta ja katso infograafi.