Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Lauri Ihalainen
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Lauri Ihalainen © Sari Gustafsson

Kiertotalouden tiekartta julki

Suomen kansallinen kiertotalouden tiekartta on nähnyt tänään päivänvalon. Finlandiatalolla julkistettu tiekartta on tehty Sitran johdolla yhteistyössä ympäristöministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, elinkeinoelämän ja muiden merkittävien sidosryhmien kanssa.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toivoo kiertotalouden vauhdittavan Suomen talouskasvua ja kilpailukykyä. ”Tänään julkistettu tiekartta haastaa meidät kaikki muutoksen tekoon. Iloitsen siitä, että useat eri tahot ovat sitoutuneet viemään kiertotaloutta eteenpäin. Tarvitsemme sekä pienimuotoisia, nopeita kokeiluja että pitkän tähtäimen muutospolitiikkaa”, hän sanoo. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta

23.9.2016
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta. Esityksen keskeisin ehdotus on, että ympäristönsuojelulain sääntelyyn lisätään säännökset turvallisuus- ja kemikaaliviraston ylläpitämän kylmäalan pätevyysrekisterin tietoihin perustuvasta internetin kautta toimivasta kaikille avoimesta julkisesta tietopalvelusta. Lausunnot toimitetaan sähköpostitse ympäristöministeriön kirjaamoon viimeistään 21.10.2016.

Korkotukilainojen omavastuukorko puoliksi kohtuuvuokraisen asuntotuotannon lisäämiseksi

22.9.2016
Valtioneuvosto on tänään päättänyt määräaikaisesta asetusmuutoksesta valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon liittyen. Vuokra-asuntojen rakentamista, hankintaa tai perusparantamista varten myönnettävissä pitkissä korkotukilainoissa lainansaajan maksettavaksi jäävä omavastuukorko laskee 3,4 prosentista 1,7 prosenttiin. Muutos koskee vuoden 2019 loppuun mennessä hyväksyttäviä korkotukilainoja.
Kaikki ajankohtaiset

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.


 

Kurkista pinnan alle vedenalaisen luonnon karttapalvelussa

Mitä Itämeren pinnan alta löytyy? Ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies Penina Blankett kertoo mitä kaikkea uudesta vedenalaisen luonnon karttapalvelusta voi löytää. Lue lisää