JUURI NYT

tiilikainen
Ministeri Tiilikainen ja Kanadan varaministeri Martine Dubuc Rovaniemellä. © Kuva: Kaisa Sirén, ympäristöministeriön kuvapankki

Arktisen ympäristönsuojelun superviikko huipentui Rovaniemellä

Osana Suomen Arktisten neuvoston puheenjohtajuuskautta asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen isännöi 11.–12.10. arktisten maiden ympäristöministerien kokousta Rovaniemellä. Tapaamisen keskeisenä teemana oli ilmastonmuutos, joka etenee arktisella alueella yli kaksi kertaa nopeamman kuin muualla maailmassa. Samaan aikaan Rovaniemellä järjestetty Arktinen biodiversiteettikongressi toi kaupunkiin yli 450 alan asiantuntijaa 26 maasta. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Saimaalla jo lähes 400 norppaa, kannan kasvu saatu turvattua

15.10.2018
Saimaannorppakanta on kasvanut vakaasti vuodesta 2014, jolloin kannan kooksi arvioitiin noin 300 norppaa. Metsähallituksen arvion mukaan norppien talvikanta on kasvanut taas viime vuodesta 10–20 yksilöllä ja on nyt kooltaan 380–400 norppaa. Määrä on jo hyvin lähellä saimaannorpan suojelustrategiassa ja toimenpidesuunnitelmassa vuodelle 2025 asetettua 400 yksilön välitavoitetta. Pitkäjänteinen suojelu ja paikallisväestön sille antama tuki ovat tuottaneet tulosta.

Arktisen neuvoston ympäristöministerikokous päättyi keskusteluihin yhteistyön jatkamisesta

12.10.2018
Arktisten maiden ympäristöministerikokous Rovaniemellä 11.–12. lokakuuta päättyi keskusteluihin yhteistyöstä ilmastonmuutoksen hillinnässä, luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa sekä saastumisen ehkäisemisessä Arktisilla alueilla.

Komissio esitteli uuden biotalousstrategian kehittämään kestävää Eurooppaa

12.10.2018
Euroopan komissio esitteli 11. lokakuuta päivitetyn strategian ja toimintasuunnitelman Euroopan yhteiskuntaa, ympäristöä ja taloutta palvelevan kestävän ja kiertotalouden keinoja hyödyntävän biotalouden kehittämiseksi. Uuden biotalousstrategian linjaukset tukevat hyvin Suomessa tehtyjä kansallisia strategiavalintoja ja toimenpiteitä.
Kaikki ajankohtaiset

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ TWITTERISSÄ | @YMINISTERIO

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ INSTAGRAMISSA | @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat!

OIKOTIET

Mrluudistus.fi
Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksesta kertova verkkosivusto

Kestävän kaupunkikehityksen ohjelma
Kehitetään kestävän kaupungistumisen reseptiä pilottien ja kokeilujen avulla.

Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisointi
KIRA-digi -hankkeessa kiritetään yhdessä toimialan digiloikkaa.

Muovitiekartta
Toimia muovin haittojen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi.

KATSO MYÖS