Maisemanhoitoa Saaristomeren kansallispuistossa
Maisemanhoitoa Saaristomeren kansallispuistossa. © Kuva: Tapio Heikkilä, ympäristöhallinnon kuvapankki

Suomen paras maisemahanke -kilpailu käyntiin

Valtakunnallisen vihervuoden avajaisissa 10.2.  julkistettiin Suomen paras maisemahanke -kilpailu. Kilpailuun voivat osallistua kansalaisjärjestöt sekä paikalliset tai alueelliset viranomaiset, jotka ovat onnistuneesti hoitaneet, suunnitelleet tai suojelleet maisemia. Hanke voi liittyä niin maanpäälliseen kuin vedenalaiseen maisemaan, luonto-, kaupunki- tai kulttuurimaisemaan tai vaikkapa äänimaisemaan. Lue lisää ja osallistu kilpailuun.

Ajankohtaista RSS

Lausuntopyyntö ehdotuksesta valtioneuvoston asetukseksi maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttamisesta

11.2.2016
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja ehdotuksesta valtioneuvoston asetukseksi maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttamisesta. Lausunnot pyydetään toimittamaan ympäristöministeriöön viimeistään 9.3.2016.

Vihervuosi käyntiin – kestävän maiseman teeman alla myös kaupunkiviljely ja lähiruoka

10.2.2016
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen avasi tänään valtakunnallisen vihervuoden 2016 Jyväskylässä. Vihervuoden pääteema on kestävä suomalainen maisema ja alateemoja muun muassa kaupunkiviljely ja lähiruoka.
Kaikki ajankohtaiset


 

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kansallispuisto Hossaan

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esittää Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi perustettavaa uutta kansallispuistoa Suomussalmen Hossaan ja Moilasenvaaralle sekä Kuusamon Julman-Ölkyn alueelle. Katso ministerin haastattelu tiedotustilaisuudessa 14.1.2016. Lue lisää.

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO