Ilmastobarometri 2015 -julkistustilaisuus
Eduskuntavaaliehdokkaat keskustelivat Ilmastobarometri 2015 -tutkimuksesta. © Anna Toppari/Ilmatieteen laitos

Suomalaiset haluavat tehokkaampia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Ilmastonmuutos koetaan yhä suureksi maailmanlaajuiseksi uhaksi, ja suomalaiset toivovat päättäjiltä aktiivisempaa ilmastopolitiikkaa. Yli 80 % suomalaista on sitä mieltä, että kansainvälisissä neuvotteluissa on solmittava pikaisesti uusi ilmastosopimus, jolla päästöjä vähennetään maailmanlaajuisesti. Tiedot käyvät ilmi valtionhallinnon ilmastoviestinnän ohjausryhmän TNS Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Ajankohtaista RSS

Katja Outinen

Talkoopäälliköksi yli-insinööri Katja Outinen

17.4.2015
Kosteus- ja hometalkoiden uudeksi ohjelmapäälliköksi on nimitetty yli-insinööri Katja Outinen ympäristöministeriöstä. Hän aloittaa työt uudessa toimessa 1. toukokuuta. Pesti on määräaikainen, ja jatkuu tämän vuoden loppuun.

Tarjouspyyntö: Maakuntakaavan ohjausvaikutus kuntakaavoitukseen

17.4.2015
Ympäristöministeriö pyytää tarjousta Maakuntakaavan ohjausvaikutus kuntakaavoitukseen – selvityksen laatimiseen. Selvitys liittyy maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) toimivuusarvioinnissa esille tulleeseen tarpeeseen selvittää maakuntakaavojen tosiasiallista ohjausvaikutusta kuntakaavoitukseen.
Kaikki ajankohtaiset


Biotalous tutuksi

Biotalous on keskeinen ratkaisu matkalla energiatehokkaaseen ja vähähiiliseen yhteiskuntaan. Mitä biotalous tarkoittaa, mistä sitä löytää ja miten se näkyy kuluttajalle? Katso video ja tutustu käytännön esimerkkeihin. Lue lisää Suomen biotalousstrategiasta osoitteesta biotalous.fi.