cancun_juliste

YK:n biodiversiteettikokous käynnissä Meksikossa

Meksikon Cancunissa on parhaillaan käynnissä YK:n biodiversiteettisopimuksen 13. osapuolikokous (COP 13). Kaksiviikkoista kokousta edelsi 2.–3.12. järjestettävä ministeriosuus, jossa Suomea edusti maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Cancunin kokouksen keskeisiä aiheita ovat muun muassa luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttäminen, ekosysteemien ennalistaminen ja merten roskaantuminen. Lue lisää.

Ajankohtaista RSS

Senaatti-kiinteistöt voitti Yritysten biodiversiteettipalkinnon

9.12.2016
Senaatti-kiinteistöjen uusi toimintamalli luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi on voittanut vuoden 2016 Yritysten biodiversiteettipalkinnon. Kyseessä on kiinteistöalan ensimmäinen toimintamalli, jossa biodiversiteetin säilyttäminen, suojelu ja edistäminen on rinnastettu rakennussuojeluun. Mallilla on merkittävä vaikutus kulttuurisidonnaisten lajien säilymiseen.

Ympäristöministeriö keskustellut betonin laatuongelmista pääkaupunkiseudun rakennusvalvontojen ja rakennusteollisuuden kanssa

8.12.2016
Ympäristöministeriö, Helsingin, Espoon ja Vantaan rakennusvalvonnat sekä Rakennusteollisuus RT ry ovat yhteistyössä käsitelleet rakennustyömailla valetuissa betonirakenteissa esiin tulleita ongelmia.
Inhan ruukinkartano Pytinki. pikkukuva

Inhan ruukinkartano suojellaan Ähtärissä

8.12.2016
Ympäristöministeriö on vahvistanut Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätöksen, jolla suojellaan Etelä-Pohjanmaalla Ähtärissä sijaitseva Inhan ruukinkartano Pytinki pihapiireineen. Suojeltavaan kokonaisuuteen kuuluvat tiilestä muuratun kartanorakennuksen lisäksi kuonatiilestä valmistettu kellarirakennus, hirsirunkoinen väentupa ja rantapaviljonki sekä pihapiiri ja kartanolle johtavat tiet.
Kaikki ajankohtaiset

Mitä luvassa Meksikon biodiversiteettikokouksessa?

Meksikon Cancunissa järjestetään YK:n biodiversiteettikokous 4.–17.12. Kokouksen korkean tason osuuden aikana Suomen valtuuskuntaa johtava maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen kertoo videolla ennakko-odotuksiaan. "Luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi tarvitaan vielä paljon työtä", hän sanoo. Seuraa kokousta myös YM:n Twitterissä @yministerio ja tunnisteilla #luontoCOP13 ja #COP13.

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

BLOGIT JA UUTISKIRJEET

Pokan blogi

Jäteasiat puhuttavat

banneri, Pokan blogi

Kohti nollapäästöjä

Kansalaiset ja ilmastonmuutos

Luonnon kirjo 4/2016

Suomalaisen luonnon juhlavuosi käynnistymässä

Klimaatti 3/2016

Kantaako Pariisin henki?

Banneri_klimaatti.jpg