Ilmastografiikka
Ilmastopolitiikan lähtökohdat © Ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö

Infografiikkaa Suomen ilmastopolitiikasta nyt kolmella kielellä

Mihin ilmastotavoitteisiin Suomi on sitoutunut? Mistä Suomen kasvihuonekaasupäästöt syntyvät? Miten ilmastonmuutosta hillitään ja miten siihen sopeudutaan eri toimialoilla?

Suomen ilmastopolitiikkaan voi nyt tutustua kuvien avulla. Ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö ovat tuottaneet Suomen ilmastopolitiikasta infografiikkaa, joka on vapaasti median ja kansalaisten käytettävissä.

Ajankohtaista RSS

Ilmastorahoitus esillä EU:n epävirallisessa ympäristöministerikokouksessa

21.7.2015
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen osallistuu EU:n epäviralliseen ympäristöministerikokoukseen 22.–23. heinäkuuta Luxembourgissa. Ministerit keskustelevat erityisesti ilmastorahoituksesta sekä valmistautumisesta YK:n ilmastokokoukseen, joka järjestetään Pariisissa 30.11.–11.12.2015.

Komissiolta ehdotus päästökauppadirektiivin uudistamisesta

15.7.2015
Komissio julkaisi tänään 15. heinäkuuta 2015 ehdotuksen EU:n päästökauppadirektiivin uudistamisesta. Direktiivin muutokset koskevat pääasiassa päästökaupan neljännen kauden (2021–2030) järjestelyitä. Muutoksella pannaan täytäntöön Eurooppa-neuvoston 2014 asettamat tavoitteet päästöjen vähentämiseksi vuoteen 2030 mennessä. Suomessa päästökaupan piiriin kuuluu noin 600 energiantuotanto- ja teollisuuslaitosta.
Kaikki ajankohtaiset


Mikä on kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus?

Katso video ja tutustu kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen ja sen alla annettuihin eri tahojen omiin sitoumuksiin. Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta on markkinoitu myös muulle maailmalle toimivana mallina viedä kestävää kehitystä arjen tasolle. Mallia esiteltiin mm. New Yorkissa toukokuun lopussa. Lue lisää täältä.

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO