AJANKOHTAISTA

Roskakorit
© Kuva: Wilma Hurskainen / Ympäristöhallinnon kuvapankki

Kaksi suomalaisyritystä ehdolla Pohjoismaisen neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi

Ympäristöpalkinto myönnetään vuosittain pohjoismaiselle yritykselle, järjestölle tai henkilölle, joka on esikuvallisesti ottanut luonnon ja ympäristön huomioon toiminnassaan tai muutoin tehnyt jotain erityistä luonnon ja ympäristön hyväksi. Ympäristöpalkinto jaetaan tänä vuonna 23. kerran, tällä kertaa Helsingissä Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä 1. marraskuuta 2017. Vuoden teemana ovat innovaatiot jotka edistävät siirtymistä kohti jätteetöntä yhteiskuntaa. Yhdentoista palkintoehdokkaan joukossa on kaksi suomalaista yritystä: Tracegrow ja RePack. Lisätietoja Pohjoismaisen neuvoston verkkosivuilta

Ajankohtaista RSS

Ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraisten valtionavustusten haku on käynnissä

18.10.2017
Ympäristöministeriön hallinnonalan valtionavustusten hakuaika vuodelle 2018 on alkanut. Haku alkaa 18.10.2017 ja päättyy 30.11.2017.

Suomen maaraportti ilmastosopimuksen toimeenpanosta kommentoitavissa

17.10.2017
Suomen seitsemäs maaraportti YK:n ilmastosopimukselle on valmisteilla. Maaraportti kertoo YK:n ilmastosopimuksen ja Kioton pöytäkirjan toimeenpanosta Suomessa. Raporttiluonnos on kommentoitavissa 28.10.2017 asti.

Ministeri Tiilikainen: Ympäristöneuvoston LULUCF-päätös Suomelle pettymys

13.10.2017
EU-maiden ympäristöministerit neuvottelivat perjantaina 13.10. Luxemburgissa siitä, miten hiilinielut ja maan- ja metsien käytöstä aiheutuvat päästöt huomioidaan EU:n ilmastotavoitteissa (ns. LULUCF-asetus). Samalla sovittiin vuoteen 2030 tähtäävän ilmastopaketin taakanjaosta myös muilla päästökaupan ulkopuolisilla aloilla.
Kaikki ajankohtaiset

YM TWITTER @YMINISTERIO

YM YOUTUBE

Keskipitkän aikavälin ilmastosuunnitelma KAISU 100 sekunnissa

Mistä koostuu ilmastoviisas arki? Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma KAISU on valmistunut. YM:n viestinnän harjoittelija Mira Oravamäki otti selvää, mistä KAISUssa on kyse.

YM INSTAGRAM @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.

KATSO MYÖS