AJANKOHTAISTA

töölön funkkiskasarmi
© Kuva: Riku Lumiaro, ympäristöhallinnon kuvapankki

Suomen parasta maisemahanketta etsitään jo kuudetta kertaa

Suomen parasta maisemahanketta etsitään jälleen. Ympäristöministeriö kutsuu ehdokkaiksi hankkeita, joilla on onnistuneesti hoidettu, suojeltu tai suunniteltu maisemia. Hankkeet voivat liittyä luonnon- tai kulttuurimaisemiin niin maaseudulla kuin kaupungeissa, maalla tai vesialueilla. Kilpailuaika päättyy 7.9.2018. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

10-vuotias METSO-ohjelma saavutti pääosin viime vuoden suojelutavoitteensa

21.2.2018
Metsien monimuotoisuutta turvaavan METSO-ohjelman kautta suojeltiin vuonna 2017 yhteensä yli 5 000 hehtaaria metsää joko pysyvästi tai määräaikaisilla sopimuksilla. 10 vuotta sitten käynnistynyt METSO on nyt saavuttanut noin 60 % vuodelle 2025 asetetusta suojelutavoitteestaan.

KIRA-digi -hankkeen kilpailutuksessa etsitään tekijää rakennetun ympäristön digitalisaation lakiklinikalle

21.2.2018
Lakiklinikalla halutaan helpottaa lainsäädäntöongelmia kohtaavien, alan digitalisaatiota toteuttavien yritysten ja yhteisöjen toimintaa tarjoamalla mutkatonta apua ja matalan kynnyksen mahdollisuuksia eteen tulevien kysymysten selvittämiseksi.

Valtakunnallinen viemäröintiohjelma edisti vesihuoltoa ja paransi jäteveden käsittelyä

16.2.2018
Valtakunnallinen viemäröintiohjelma (2012–2016) edisti haja-asutusalueiden vesihuoltoa ja paransi merkittävästi jäteveden käsittelyä ympäristön kannalta herkillä alueilla. Hankkeiden ansiosta noin 44 000 ihmisen jätevedet käsitellään nyt asianmukaisesti aiemman paikallisen ja usein puutteellisen käsittelyn sijaan.
Kaikki ajankohtaiset

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ TWITTERISSÄ | @YMINISTERIO

YMPÄRISTÖMINISTERIÖ INSTAGRAMISSA | @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat!

KATSO MYÖS