Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Lauri Ihalainen
Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja kansanedustaja Lauri Ihalainen © Sari Gustafsson

Kiertotalouden tiekartta julki

Suomen kansallinen kiertotalouden tiekartta on nähnyt tänään päivänvalon. Finlandiatalolla julkistettu tiekartta on tehty Sitran johdolla yhteistyössä ympäristöministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, elinkeinoelämän ja muiden merkittävien sidosryhmien kanssa.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toivoo kiertotalouden vauhdittavan Suomen talouskasvua ja kilpailukykyä. ”Tänään julkistettu tiekartta haastaa meidät kaikki muutoksen tekoon. Iloitsen siitä, että useat eri tahot ovat sitoutuneet viemään kiertotaloutta eteenpäin. Tarvitsemme sekä pienimuotoisia, nopeita kokeiluja että pitkän tähtäimen muutospolitiikkaa”, hän sanoo. Lue lisää

Ajankohtaista RSS

Lausuntopyyntö maankäyttö- ja rakennuslain sekä -asetuksen muuttamisesta

27.9.2016
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja maankäyttö- ja rakennuslain ja -asetuksen muutoksista, joilla täydennetään tiettyjen suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arvioinnista annetun direktiivin täytäntöön panoa kaavoituksen ja maankäytön osalta. Lausunnot toimitetaan 21.10.2016 mennessä osoitteeseen kirjaamo@ym.fi.

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta

23.9.2016
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta. Esityksen keskeisin ehdotus on, että ympäristönsuojelulain sääntelyyn lisätään säännökset turvallisuus- ja kemikaaliviraston ylläpitämän kylmäalan pätevyysrekisterin tietoihin perustuvasta internetin kautta toimivasta kaikille avoimesta julkisesta tietopalvelusta. Lausunnot toimitetaan sähköpostitse ympäristöministeriön kirjaamoon viimeistään 21.10.2016.
Kaikki ajankohtaiset

YM INSTAGRAMISSA @YMINISTERIO

Ikuista ympäristösi #munympäristö, jaamme parhaimmat.


 

Kurkista pinnan alle vedenalaisen luonnon karttapalvelussa

Mitä Itämeren pinnan alta löytyy? Ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies Penina Blankett kertoo mitä kaikkea uudesta vedenalaisen luonnon karttapalvelusta voi löytää. Lue lisää